Svibanj 14, 2025, 21:23:26 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: ramirezi  (Posjeta: 1945 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline speran

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
ramirezi
« u: Veljača 24, 2013, 19:11:58 poslijepodne »
Zasto mi zenka..da zenka ramireza proganja muzjaka..ona je malo veca Od njega Ali skupa su u akvarij dosli jednake velicine..do prije Dan dva sbe je bilo ok..jutros je izgubio boju i ona ga natjerava..sta da radim..

Offline Mina

• Punopravni član
  • **
Odg: ramirezi
« Odgovori #1 u: Veljača 24, 2013, 19:48:19 poslijepodne »
Kod njih su takve gluposti uvijek moguce,ali u vecini slucajeva muzjak naganja zenku. Jel imas jos ramireza u akvariju osim njih? Cim je manji broj veca je mogucnost da tako netko nekog maltretira. Znaju cak jednog toliko izolirat i proganjat da mu ne daju ni jest.Izolirane ribice se rijetko izvuku. Veci broj riba smanji mogucnost da se to desi,tako kod nas svi sve naganjavaju i svi sretni i zadovoljni  :)

Offline speran

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 24, 2013, 20:10:38 poslijepodne »
..ma imam zebrice i neonke u 70 l mala jata i corye..nikog ne naganjaju osim ta ženka mužjaka..i to je do prije dan dva bilo u redu..jučer je počela a on je cili jadan..poblijedi i skupi se i skriva..

Offline Mina

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Veljača 24, 2013, 20:37:03 poslijepodne »
Uvijek tako pobijele kad ih netko maltretira. Dominantne ribe imaju jake boje. Ako imas neki manji akvarij odvoji njih dvoje,ali pregradi ih staklom. Trebala bi mu se vratit boja. Pusti ih nakon par dana i nadam se da ce se nakon toga "pomirit",ako ne ponovo ih razdvoji. Mi smo tako svoje znali razdvojit kad ih je bilo malo u akvariju. Kad smo maknuli staklo, opet su se uparili i nakon par dana su se mrijestili  :)

Offline speran

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 24, 2013, 21:15:11 poslijepodne »
.. :up:..njega sam za sad odvojio u kotilicu par dana..pa cu vidit sta bude..odma je nekako vratija boju ali tepi ona odma do kotilice..haha..očerupala ga jadnog..a jel bilo sreće od mrijesta..da li je ovo kod mene možda razlog što mužjak nije spreman za mrijest..ženka mi je crvenog trbuha..prije je on nju lagano natjerava..sad je narasla malo..

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #5 u: Veljača 25, 2013, 00:13:38 prijepodne »
Baš čudno, ja sam ih isto skupa uzeo, ali je mužjak ubrzo postao skoro duplo veći od ženke.
To da su se natjeravali toga je bilo, ali mužjak ženku i to oko mrijesta.
Mrijestili su mi se skoro svaki mjesec ali nisam nikad uspio tj. nisam ni pokušavao pošto sam čitao da ima dosta oko toga

Offline speran

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 25, 2013, 10:18:26 prijepodne »
..ma nisam pametan..sve je to od akvarija do akvarija..mislim ona je u zadnja dva tjedna narasla veća od njega i sad ga natjerava...sad dok je u kotilici je super..ima bolju i normalno sve..

Offline Mina

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Veljača 25, 2013, 19:53:35 poslijepodne »
Ostavi ga jos neko vrijeme tako pa ga probaj pustit u akvarij,ako ga jos bude ganjala ponovi postupak  :)  dobro je sto mu se vratila boja,znaci da nije bolestan ili slicno. ma doci ce on do sebe i preuzeti dominaciju,onda nece bit vise problema. razlika je kad muzjak naganja zenku pred mrijest od ovog ugnjetavanja.  mi smo do sada uspjeli 7,8 mrijestova ramireza othranili. najstarije ribice imaju sad 5 mj

Offline speran

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Veljača 25, 2013, 21:44:17 poslijepodne »
wow...toliko mrjestova..svaka čast..koja je tajna, kakva je voda??..kažu da je to teško užasno..ali u tome i je draž..zato ih imam..najljepše ribe..što se ove ugnjetavačice tiče tako ču napraviti pa ću viditi..za dan dva ću ga probat pustit..za sad je izgubila i ona zanimanje..p.s. koliki su vaši ramiji??..kad su počeli s mrijestom..

Offline Mina

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Veljača 25, 2013, 21:48:31 poslijepodne »
hvala  :) mekana voda,inace zive sa diskusima  :) ne znam koliko su tocno ti maticni imali kad su se poceli mrijestit. nasi malci sad imaju 5 mjeseci,a sa 4 mjeseca su se poceli mrijestit. sad vec imamo i njihov podmladak  :)

Offline speran

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Veljača 25, 2013, 21:52:08 poslijepodne »
..ma genijalno..svaka čast..mladi su u zajedničkom ili??..kako održavate vodu mekanom..ro ili?..terset?..

Offline Mina

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Veljača 25, 2013, 21:58:09 poslijepodne »
ma ne,malci su u posebnim akvarijima... jos nismo imali par da je othranio svoje malce,vecinom ih sami pojedu ili netko od sustanara prozdrljivaca  ;) uzmemo im jaja pa im mi glumimo roditelje  :)   ro,u obicnoj je tesko kontrolirat ph

Offline speran

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Veljača 25, 2013, 22:01:46 poslijepodne »
..puno hvala..sad čemo mi vidit šta je s ovim mojim berlanovićima..:))..valjda bude ok.. :up:

Offline Mina

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Veljača 25, 2013, 22:04:02 poslijepodne »
nadam se da ce biti ok  :) 

Offline kliker

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #14 u: Veljača 25, 2013, 23:06:07 poslijepodne »
ma ne,malci su u posebnim akvarijima... jos nismo imali par da je othranio svoje malce,vecinom ih sami pojedu ili netko od sustanara prozdrljivaca  ;) uzmemo im jaja pa im mi glumimo roditelje  :)   ro,u obicnoj je tesko kontrolirat ph
A može to tako da im uzmete jaja, da sam to znao svakako bi probao.
Jer meni su se znali mrijestiti, i kad bi prenoćilo nebi ih više bilo.
Probavao sam staviti mrežicu preko, ali bi to opet nekako raskopali, jer mužijak je bio baš nasrtljiv znao me uhvatiti za prst kad bi se približio jajima.

Offline Mina

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Veljača 26, 2013, 15:42:01 poslijepodne »
Mi smo tako sve sami othranili. samo su nam se jedni malci izlegli u zajednickom akvariju,ali su nakon toga pojedeni  :(  vecinom su ih i sami roditelji jeli,a i ostali im nedaju mira i stalno napadaju jaja. pa bolje i spasit nekoliko malaca nego pustit da ih sve pohapaju  :)

Offline speran

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Ožujak 02, 2013, 18:42:18 poslijepodne »
..ma ovi moji nisu normalni..evo vreatio mužjaka u akvarij i odma nasrnili bokom jedno na drugo..sad je on preuzeo dominaciju i ganja ženku, ne toliko intenzivno ko ona njega prije al preuzeo je dominaciju a ona je sad blijeda kako on..šta sad?..kažem imaju 4-5 mjeseci..