Lipanj 20, 2025, 19:32:09 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Phyllocrania paradoxa-Africka bogomoljka  (Posjeta: 2068 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline novakovic

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Phyllocrania paradoxa-Africka bogomoljka
« u: Veljača 24, 2013, 15:17:32 poslijepodne »
Od skoro sam na ovom forumu pa nisam imao vremena da pogledam sve teme da li mozda jos neko poseduje ove bogomoljke.Evo malo o njima

Phyllocrania paradoxa velike su 5 cm-a,Zenke su kao i kod vecine vrsta duze od muzijaka i imaju siri stomak,pol se razlikuje po segmentima muzijaci imaju 8 segmenata dok zenke 6-7.Postoje 5-6 vrste boje zavisi od svetlosti,nivoa vlage.Zahteva da se prska svakog dana,ali ja ne prskam jer ne vidim potrebu za tim posto svu tecnost dobijaju od cvrcka kojim se hrane (naravno prskam 1-2 puta nedeljno).Optimalna temperatura je od 22-28C,vrsta bogomoljke koja je veoma aktivna

Evo slika

Ovo je dok je bila u L3 studijumu

Ovo je u L5 studijumu predposlednjem

A ovo je zadnji studijum L6,obrazuju se krila

Ovo je muzijak (desno) a (zenka) levo

Ovo je prostor u kome drzim jednu od zenki

Ovo je zenka samo druge boje,od nje trenutno imam jedan kokon ocekujem od 6-10

Ovo su prva  kokona koja sam naso,kada sam prvi put video nisam znao sta je pa nisam dirao stojao je kod zenke 3 nedelje pa kad sam video da pravi 2 e onda sam ukapirao sta je,stavio sam ih u inkubator na temperaturi od 28c,inkubiranje traje 6-10 nedelja i moze izaci 10-60 malih.Trebutno u inkubatoru imam 7 kokona (nisu svi na slici)

Evo jos jedne slike prostora u kome ih drzim

Offline T-boy144

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Phyllocrania paradoxa-Africka bogomoljka
« Odgovori #1 u: Ožujak 02, 2013, 08:47:05 prijepodne »
Wow,zakon su! Vidil da imas kokona,ja sam zainteresiran za par bebaca ako ces prodavat. Koja je cijena ovih ljepotica otprilike?