Cijeli dan ovo pokusavam poslati sa slikama ali nikako ....,
Upravo izmjerio vodu amonijak 0 , nitriti 0.5mg/L cca. preko 0.8 nisu ali bogme nisu ni 0.3 kakva mi je skala na testovima, procijena moja je znaci izmedju 0.3 i 0.8
ali ipak malo blize 0.3 nego 0.8.
Neki dan su bili bogme jako visoko nitriti tako da su sad pali sto bi znacilo da je prosao nitrit spike i da se bakterije uredno razmnozavaju i papaju nitrite.
Ocekujem kroz par dana da ce nitriti biti na nuli isto kao i amonijak sto ce reci zaciliran akvarij

Mislim da mi je puno pomogla voda od fixfoxa, jer po testovima se sljedeci dan pokazalo smanjenje nitrita, sva sreca pa je mrdao po filteru pa je voda bila puna bakterija

E da ... ubacio sam 4 cory pande i sretno plivaju i ne pokazuju nikakvo cudno ponasanje , danas cu im promijeniti oko 5L vode da malo razrijedim nitrite, tako da budu ispod 0.5
ziher dok se akvarij ne zaciklira do kraja a nadam se kroz par dana da bude.
Jucer sam ih ubacio i tek sam im maloprije ubacio malo hrane , mrvicu tek toliko da im ne krulji u zelucu
Danas ih vise necu hraniti, tek sutra opet ovako prijepodne isto malo malo , naravno nakon mjerenja amonijaka i nitrita.
Malo me brine PH koji je oko 8 , nadam se da nije veci i to me nesto smeta , volio bih kad bi bio vise oko 7.
Posto je to samo 30L vode namjeravam tjedno mijenjati 10L vode 5L destilirane i 5L pipovace pa se nadam da ce se ph vrtiti oko 7 - 7.5 ...nadam se i da ce se tvrdoca smanjiti jer je ovo prevec u zgb vodi.
Znam da sam se opet pozurio malo sa ribicama ali kad se kupovalo na veliko a cory pande sam i onako zelio pa eto da ne propustim priliku.
Mislio sam ih udomiti kod nekoga na par dana ali kad sam mjerio vodu i skuzio da nitriti padaju ipak sam ih odlucio staviti u akvarij.
Sad namjeravam svaki ..svaki drugi dan mijenjati po 5L vode i pratiti nitrite i amonijak da se nebi nesto preokrenulo na brzinu.
Bilje raste jako dobro bih erkao ..ovo kaj raste

Evo i par slikica , mos mislit ne da mi uploadat, smanjio na 100kb i pokusao poslati dvije ... nec e pa nece jehbe me cio dan ovo ...