Mislim da bi se forum mogao proširiti još jednom grupom tema (pod slatkovodni akvariji) koja bi se mogla zvati AQUASCAPING. Tu bi se moglo malo raspravljati o estetici uređenja - raspored bilja, mogućekompozicije, boje bilja, oblikovanje podloge, terasa, postavljanje panjeva i kamenja, boje i teksture kamenja - kako to iskoristiti, izgled pozadine u odnosu na podlogu, bilje i ribe, odabir riba prema obliku i boji,... Ne slažu svi biotopske akvarije pa su ograničeni samo određenim vrstama bilja ili riba - neki (kao mi

) miješaju sve i svašta - pa bi se moglo raspravljati kako postići vizualni sklad u toj zmešanciji. Sigurno neki imaju znanja o vizualnoj estetici akvarija, pročitali to u literaturi ili saznali od nekog ili pronašli na internetu - svejedno - pa nek podjele to sa svima. Moram priznati da mi je to dosta nepoznato područje, a važno je, jer na kraju krajeva; akvarije imamo i ZA UKRAS i to najljepši. Na drugim akvarističkim stranicama primjetio sam i ovakve šeme:

Možda bi neki rado na ovaj način skicirali svoj aq i raspravljali s drugima o good i bad stranama svojih aquascapeova. To nije problem napraviti u corelu, photoshopu ili čak u paintu. Kaj velite?