Tako je Bolbi . Potomstvo moze ici klasu gore ili dole, zato su na ceni Pure Line ( oznacene klase sa PL ,ili ti u prevodu "ciste linije" ) gde roditelji daju samo i iskljucivo istu klasu.
Potrebno je dosta generacija da bi se ocistile linije, a posto je genetika "cudo" nikada se ne garantuje 100 %.
Imao sam interesantnu situaciju sa maticama Blue Tigera, nakon prvih par dana u mom akvarijumu su izgubili svu plavu boju i time se fakticki "degradirali" ,krio sam ih od samog sebe a ne samo od ljudi kojima sam rekao da sam kupio i koliko sam ih placao...dok na kraju tako bezbojne , nalik obicnim Tigrovima nisu izrodile male...zaprepastio sam se , ocekivao katastrofu, a dobio kompletno leglo u punoj plavoj boji ,cak neke vuku i na crnu.
Pri selekciji mojih K6 i K8 , skartove prebacujem u zajednicki akvarijum gde testiram ponasanje Kristala u zajednici sa ribama , vecim doziranjem CO2 , hemijom za prehranu biljaka....Tu uslovi nisu idealni za razmnozavanje ali oni zive , jedino sto se desava je da nakon par meseci izgube na boji i klasa se pomeri bar za dve ka losijim. E od takvih roditelja mali bi u adekvatnim uslovima mogli i vecinski izaci u K6 ili K8.
Licno gledam da uvek nabavim sto bolje roditelje i da na to ne zalim pare...
Vonfy@ Ne moze biti K8 jer one nemaju srednju crvenu spojenu celim obimom, vec samo fleku na ledjima. Ovo je K6 , tzv Tiger Tooth. Bice jos slika,treba mi dosta vremena za nekakvu sliku a ja toga nemam.
ZliBrka@ Tehnikalije : akvarijum je 15 litara , sundjer filter pokrece vazdusna pumpa , temperatura 21'C , KH 2 , pH 6,8 , stavim dosta mahovine , u ovom i mikrozorume (bice slika kasnije u temi)
P.S. jel moze neko u naslovu teme da prepravi rec "cridstal" ,jednostavno ne ide da pocetnici pogresno nauce da se ova crveno-bela kozica zove tako a mozda bi i tema bila opsirnija ako bi oni koji znaju o cemu pricamo procitali tacan naziv teme...unapred zahvalan...dakle, Crystal Red