...ja isto tražim neki filter i dvoumim se izmedju Tetratec ex1200 i Fluval 304... tek sam sad počeo po forumu malo čitat za filtere jer ga trebam uzetpa ovaj osvrt pišem neovisno onom što piše u drugim postovima, jer ih nisam još čitao...
uglavnom kad sam bio sad neki dan u Pet Centru, jedan što radi mi je izvadio oba filtera van, reko bi da je Tetra ex1200 poprilična mrcina naspram fluvala304, izgleda da je duplo veći, cjenovno su oba filtera tu negdje... No on je nahvalio fluval304 i rekao je da ga ima doma i da kad bi ponovo uzeo filter bi sigurnoopet uzeo fluval, reko je da su kvalitetniji od tetrinih... i da ima djelova, i neznam da ljudi to uglavnom kupuju, a da je ex1200 novi filter idaon nema nekih povratnih informacija kakav je taj filter...
na stranu s njegovim razmišljanjem, ali kad se pogleda načini filtracije obafiltera ja bi se priklonio fluvalu da ima bolji način filtracije.. kad segleda na ex1200 voda prvo naleti na ugljen/zeolit ili što je već drugo u filteru a kasnije dolazi naspužvu dok je kod fluvala to obrnuto, prvo ide spužva pa onda ugljen... ovo drugo mi izgleda logičnije? ili sam negdje u krivu??