Srpanj 20, 2025, 00:42:14 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: grijac???? spaceship?  (Posjeta: 1100 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
grijac???? spaceship?
« u: Veljača 07, 2013, 15:28:02 poslijepodne »
http://www.zoocity.hr/a-systems-grijac-newatt-pro-50w.aspx   sta opravdava ovakvu cijenu  jednog grijaca od 50w?

Offline cicovspu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: grijac???? spaceship?
« Odgovori #1 u: Veljača 07, 2013, 15:44:10 poslijepodne »
Koliko vidim nema stakla sav je kao u kućištu... možda dobro dođe kod velikih/agresivnijih vrsta ili možda kornjača pa je zaštićen i ne može ga se razbiti... evo to je jedino kaj mi pada na pamet
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #2 u: Veljača 07, 2013, 16:22:00 poslijepodne »
I morao bi,za te novce i kuhat juhu! :D :D :D

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Veljača 07, 2013, 17:04:52 poslijepodne »
Cijena je takva zbog novih tehnologija koje koriste u tim grijacima. Kuciste tog grijaca je od tehnickog polimera, grijaci element je oblozen aluminijem tako da jako dobro trpi mehanicke šokove i šokove zbog promjene temperature. Konkretno kornjaca ili neka veca riba moze s njim nabijati do mile volje i nece biti ostecen. Ima ugrađenu zastitu od rada na suhom tako da ne postoji opasnost od pregrijavanja i eksplozije ako ga npr. kornjaca izbaci iz vode, jednostavno ce se sam ugasiti (vjerujte mi, događa se). I najnovija inovacija je elektronicka regulacija temperature, znaci ne koristi klasican bimetal. Stara verzija (Newatt) je koristila klasican bimetal koji je jednostavno otisao nakon dvije godine koristenja (moje iskustvo sa 10-ak Newatt grijaca). Sada je taj problem navodno rijesen sa novom elektronickom regulacijom u Newatt Pro verziji koja je udvostrucila cijenu. Zbog losih iskustava sa starom verzijom nisam probavao novu verziju, za tu cijenu se mogu kupiti puno bolji grijaci. Za klasicne primjene u akvaristici cijena nikako nije opravdana.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Buncek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Veljača 07, 2013, 19:04:06 poslijepodne »
Cijena je tu i takva je kakva je isto kao i kod svih drugih stvari koje čovijek kupuje ima ih precijenjenih pa vjerovatno tako i ovaj grijač. Vjerujem da je dobar, ali za tu cijenu bi mi trebal i večeru napraviti.

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 07, 2013, 19:59:49 poslijepodne »
gledam i svi visitherm grijaci imaju nabijenu cijenu,ja osobno u kozicnjaku iman istoimeni grijac od 25 koji je kosta prije 2 godine 130 kn XD (kupljen jedino zbog mini dimenzije)

Offline Buncek

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 07, 2013, 20:07:56 poslijepodne »
Sigurno je dobar grijač i ko si ga može i želi priuštiti sigurno neće pogriješiti. Tržište je široko i cijena ima za svakoga.

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 07, 2013, 20:10:37 poslijepodne »
evo taj moj u kozicnjaku je savrsen koliko stavis toliko grije,nekidan sam ga stavia 55 l jer mi je crka grijac i njega je odrzava bez problema tako da  ima tu nesto al ipak masno je masno :)

Offline jurgen88 & Nija

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 08, 2013, 19:00:29 poslijepodne »
ne bih želio kompromitirati newat, niti nekoga plašiti, ali meni je prije dvije godine jednostavno počeo puštati struju u vodu, odnosno kad bih gurnuo ruku u vodu malo bi me peckalo, kada sam ga izvadio van primjetio sam dio plastike koji se otopio, mislim grijač je radio normalno ali je jednostavno otopio dio i tu je bio u kontaktu sa vodom, bum, kako me oblio hladan znoj, letio je u smeće kroz zatvorena vrata,  :dead: :dead: napisao sam i temu, čini mi se??? :question: inaće do ovog događaja među boljim grijačima, ako staviš 26 c on grije na 26c, precizan, nevidljiv, jak, eto.... čak sam i došao u napast da si kupm još jednog, ali  :question: :question: :question: :question:

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 08, 2013, 21:50:31 poslijepodne »
ne bih želio kompromitirati newat, niti nekoga plašiti, ali meni je prije dvije godine jednostavno počeo puštati struju u vodu, odnosno kad bih gurnuo ruku u vodu malo bi me peckalo, kada sam ga izvadio van primjetio sam dio plastike koji se otopio, mislim grijač je radio normalno ali je jednostavno otopio dio i tu je bio u kontaktu sa vodom, bum, kako me oblio hladan znoj, letio je u smeće kroz zatvorena vrata,  :dead: :dead: napisao sam i temu, čini mi se??? :question: inaće do ovog događaja među boljim grijačima, ako staviš 26 c on grije na 26c, precizan, nevidljiv, jak, eto.... čak sam i došao u napast da si kupm još jednog, ali  :question: :question: :question: :question:
desava se i najboljima,uvik moze bit greske u proizvodu..