Srpanj 22, 2025, 11:44:22 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Preseljenje riba zbog novog setupa  (Posjeta: 1330 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline forser

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
Preseljenje riba zbog novog setupa
« u: Siječanj 29, 2013, 11:22:14 prijepodne »
Imam par pitanja..
Radit ču novi setup u riu 125 jer mi je već dosta starog ..
Imam aq od 54l koji je prazan, a u koji bi preselio sve ribe..
Moli Vas da mi kažete kaj bi sve trebao napraviti u aq od 54l da ih privremeno preselim dok ne napravim setup u aq125l?
Imam crni pijesak, pa me isto zanima kako bi bilo da ga stavim u  aq 125l, mislim jel bi ljiepo izgledao crni pijesak u aq (trenutno imam klasični riječni)?
Od riba imam čistaće, neonke, pristelle i kozice, te helene..
Od bilja, limun, ricciu, mahovinu, crypte..
Pozadina je crna folija.
Očekujem odgovore
Hvala Vam

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Preseljenje riba zbog novog setupa
« Odgovori #1 u: Siječanj 29, 2013, 11:27:10 prijepodne »
u taj od 54l staviš pola vode iz akvarija koji preuređuješ pola nove, neki filter i pompicu za zrak i to je to  :up:

a za pijesak i uređenje, to ovisi o tebi i tvom ukusu... ako želiš taj stavi, mislim možeš raditi šta hoćeš i šta misliš da če ti se najbolje sviđati...  :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Siječanj 29, 2013, 11:31:36 prijepodne »
kaj znaci privremeno? Ja kad radim generalku to je gotovo isti dan i u pravilu radim to ljeti tak da jedino kaj mi treba je jedna veca posuda i voda iz akvarija. Ako mislis da ti treba vise vremena onda stavi grijac i filter. I probaj kozice odvojiti u neku staklenku jer bi ti inace mogle izaci van obzirom da se nemaju gdje sakriti kad je sve prazno u tom od 54l.

Offline forser

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
« Odgovori #3 u: Siječanj 29, 2013, 11:54:09 prijepodne »
kaj znaci privremeno? Ja kad radim generalku to je gotovo isti dan i u pravilu radim to ljeti tak da jedino kaj mi treba je jedna veca posuda i voda iz akvarija. Ako mislis da ti treba vise vremena onda stavi grijac i filter. I probaj kozice odvojiti u neku staklenku jer bi ti inace mogle izaci van obzirom da se nemaju gdje sakriti kad je sve prazno u tom od 54l.
privremeno sam mislio na 1-2 dana jer neču sve stići u jedan dan napraviti..
recite mi ovako..uginule su mi 2 ribice zbog neke bakterijske bolesti..jel pametno onda tu vodu ponovno vračati u aq125 pomiješanu sa novom vodom?? ili bi trebao novu vodu untra nasipati u aq125l??
hvala vam na odgovorima..

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #4 u: Siječanj 29, 2013, 12:15:01 poslijepodne »
ak imaš neki kanister filter koji je zacikliran onda možeš kompletnu novu vodu natočiti i samo spojiš filter, pustiš malo i gotovo.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Siječanj 29, 2013, 17:57:37 poslijepodne »
privremeno sam mislio na 1-2 dana jer neču sve stići u jedan dan napraviti..
recite mi ovako..uginule su mi 2 ribice zbog neke bakterijske bolesti..jel pametno onda tu vodu ponovno vračati u aq125 pomiješanu sa novom vodom?? ili bi trebao novu vodu untra nasipati u aq125l??
hvala vam na odgovorima..
pa ako si lijecio i kasnije je sve bilo OK onda ne vidim  zasto ne. Ako nisi onda taman i da promijenis svu vodu opet imas bakterija u filteru tak da nist s tim neces dobiti po tom pitanju jedino kaj ces drasticno smanjit broj dobrih bakterija, narusiti stabilnost sistema i tako to. Bakterijsku bolestinu ne mozes rijesiti izmjenom vode.
Ako je to bilo nedavno i nisi nista lijecio onda je mozda bolje da odradis nekakvo lijecenje u tom malom akvariju. No pitaj covjeka 985plavi kaj je najbolje napraviti u tom slucaju jer je on strucnjak za bolestine.

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #6 u: Siječanj 29, 2013, 19:56:33 poslijepodne »
Crni pjesak izgleda odlično, samo na njemu se poznaje svaka sitnica, a o drekićima da i ne govvorimo.