slazem se da sve ovisi kako koja streamica.. imao sam na posudbi streamicu tunze 2800l/h, pokazala se jacom nego ova trenutna aquamacro 3000l/h.. kod mene na kocki 50x50x50 - 125lit radi jedna od 3000l/h, li la je protok, zadovoljan jesam ali mislim da bi mi malo slabiji vise odgovarao.. sve u svemu, ima razlike u markama pumpi.. neke imaju blaži protok, nege imaju jaci..
mislim da bi za 110lit bila idealna streamica od 3000/h jedna, a za dalje ce vidjeti, nikad nije kasno dodat jos jednu ako zatreba.. nema razloga pisati tako, jer svatko ima svoje misljenje i iskustva sa svojim akvarijem.. Netko voli jak, a netko slab protok, najbitnije je da se ustabili sve u akvariju, da i koraljima a i svemu okolo bude odgovarajuce.. neka baica sam procjeni kad sve pokrene, vidjet ce dal ce mu streamica ta biti prejaka.. a sve ovisi također i o dimenziji akvarija.. jer npr u kocku sa dimenzijama 50x50x50 bi ta streamica bila vrlo prejaka, dok na dimenzije 100x30x40 bi mozda cak i nekako odgovarala, a litraze su slicne.. tako da i na to treba misliti..