0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.
A kisik iz zraka im ne treba ili? Kad pokrijem akvarij sa staklom?
...pa sve ovisi koje ribe misliš držati hladnovodne ili toplovodne? Ako misliš toplovodne onda ti treba grijać namjestiš ga na recimo 25 stupnjeva i on zagrijava vodu do tih 25 stupnjeva i onda se automatski gasi i pali opet kad se temp. spusti, tak da se ribe neće skuhati po ljeti. Bilje se može slati poštom, uzmi neko nezahtjevno bilje poput anubiasa i malo mahovine, stavi neku led lampu na akvarij i to ti je to!
Citat: FixFox - Siječanj 22, 2013, 21:31:06 poslijepodne...pa sve ovisi koje ribe misliš držati hladnovodne ili toplovodne? Ako misliš toplovodne onda ti treba grijać namjestiš ga na recimo 25 stupnjeva i on zagrijava vodu do tih 25 stupnjeva i onda se automatski gasi i pali opet kad se temp. spusti, tak da se ribe neće skuhati po ljeti. Bilje se može slati poštom, uzmi neko nezahtjevno bilje poput anubiasa i malo mahovine, stavi neku led lampu na akvarij i to ti je to! pa lipo je napisala kozicnjak sta znaci da misli drzat kozice sta znaci da su toplovodne moj savjet ti je grijac obavezno zbog fluktuacija temperatura sta sokira organizme... rasvjetu stavis stolnu lampu povise il neku clam lampu sta stednom zaruljom 6500 k na tu litraz mos najmanju ja mislim da 8w i bilje ce bit sretno .a oce li se skuhat to ovisi koliko ce temp bit u akvariju mislim da ne bi smila bit preko 28 ni za bilje ni kozice,stavis neki vetilator da puse u povrsinu
Mislim držati kozice Što mogu i neku običnu stolnu lampu staviti? To nisam znala :O Nabavit ću si i termometar da mi se voda po ljeti nebi previše zagrijala i napravila juhu od kozica.
Danas sam kupila grijač JKA-H25W i panj u pet shopu. Zanima me treba li panj prokuhati, kako namjestiti grijač da grije na 24C te mogu li grijač i filter priti priključeni na produžni kabel? Kupila sam i jednu prekrasnu biljčicu koja stvara tepih. Da to je HC cuba. Čim sam je vidjela morala sam je kupiti. Zanima me treba li joj tekuće gnjojivo? Dok ne nabavim lampu, a nabavit ću je u ponedjeljak, držat ću je u jednoj posudi pored prozora.
Rasvijetu još nemam ( Po nju idem u ponedjeljak. Zaboravila sam napisati da imam još jedan osmerokuti akvarij od oko 18L pa ću u njemu držati kozice zbog grijača jer mi ne stane u onaj od 10L. U njemu su bile kornjače, no njih sam za sad stavila u ovaj manji. I kako da namjestim grijač na 23-24C?