Kolovoz 09, 2025, 12:58:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pleho...prehrana  (Posjeta: 2033 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ruby

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
pleho...prehrana
« u: Siječanj 19, 2013, 00:28:47 prijepodne »
evo mog problemcica.

prije nekih 4 tjedna dobio sam jednog malo veceg cca 12 cm plecha za 120 aq. I sve 5. Ovih sam dana primjetio da mi je nestala mahovina koja mi je gore plutala pa za dobru saku. i jos jedna biljcica koja ima male srcolike listove (kao Cuba)..tankih stabiljka. 

Bio sam ubacio i 2 mala sijamca (zoo shop) zbog crne cupave koja mi je blago bila po nekim biljkama. Jedan mi je nazalost uginio iz cistog mira. Imam i 4 srednjih ancistrusa vec duze. Bilo i nesto malih ali mi je samo jedan prezivio..ostale nisam ni nasao u aq .
Anubiasi mi isto imaju malo neke polovicne listove..nagrizene predpostavljam od tih malih anchija

i vrh vodene ninfe Egeria densa mi je nestao

Hranim i mrkvom i blitvom i listicima naravno.

Moze mi neko reci kakve su navike plecha za hranom i da li mogu ocekivati da pobrsti jos koju biljku.

primjecujem dase cupava polako cisti...jel mozda i plecho to konzumira?

Molim vasa iskustva

Hvala.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
Odg: pleho...prehrana
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2013, 20:03:52 poslijepodne »
Imam jednog povece plecoa u akvariju i moje iskustvo s njima je da su velike zderonje. Neki dan sam mu ubacio komad tikve velicine dlana i evo ostala je samo kora i nesto malo na njoj. Imam veliki akvarij (oko 400L) sa puno bilja tako da ako mi i jede bilje ne primjetim, kod tebe je vjerovatno drugacije. Sa njima je najpametnije da ga dobro hranis tako da ne dira bilje. Obozavaju tikvice pa ubaci i to u jelovnik

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: pleho...prehrana
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2013, 19:32:28 poslijepodne »
iskreno nevejerujem  da ce pleco ako je dobro hranjen jest biljke  ..  anubis  sigurno ne jer je gorkog ukusa   vjeruj mi na rijec 100% provjereno
moguce da  ga prvi vlasnik nije dobro hranio  p je naucio tamanit biljke   al ako ga ti  ljepo hranis ta navika ce bit brzo gotova   jedino sto  mi pada napamet ta on to unistava   ceprkanjem  a l bi  onda bilje trebo naci na povrsini  vode ili razbacane po akvariju
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,