Kolovoz 07, 2025, 00:18:48 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kako prepoznati spol skalara?  (Posjeta: 5021 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stevan

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kako prepoznati spol skalara?
« u: Siječanj 11, 2013, 22:31:38 poslijepodne »
   Pozdrav.Zelio bih znati kako prepoznati koje je muzijak a koje je zenka skalara.Imam 5 velikih skalara i zelio bi ih mrijestiti.Samo neznam raspoznati muzijaka od zenke..Unapred hvala.. :)

Offline SuiciTe Basta

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
Odg: Kako prepoznati spol skalara?
« Odgovori #1 u: Siječanj 11, 2013, 23:36:02 poslijepodne »
   Pozdrav.Zelio bih znati kako prepoznati koje je muzijak a koje je zenka skalara.Imam 5 velikih skalara i zelio bi ih mrijestiti.Samo neznam raspoznati muzijaka od zenke..Unapred hvala.. :)

Kako ja znam kod skalara je jako tesko prepoznati spol, mozda skoro pa nemoguce...ugl prvenstveno skalari kada se upare uvijek ostaju zajedno, sto znaci imaju uvijek istog partnera ( onda su ti 50:50 sanse da pogodis :D )...a ja ih po tome razlikujem jer su muzijaci malo veci od zenki, mada se ne moze ni po tome 100% mjeriti jer moze biti i razlika u starosti a i opcenito je velicina individualna...najbolje bi ti bilo da upratis kada je mrijest pa da vidis koji od njih polaze ikru...eto, neka me neko ispravi ako nisam upravu :)

Offline TKD

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Siječanj 14, 2013, 23:52:06 poslijepodne »
ako su ti samo skalari u akvarijumu, stavi im cunj za mrijest skalara ili diskusa, i cekaj da se formira par koji ce cuvati i braniti taj cunj, par koji se izdvoji i bude sam na tom dijelu akvarijuma, je ujedno i najjaci sto je dobro zbog potomstva. doduse ako si zajedno uzeo sve skalare onda je pretpostavka da su iz istog akvarijuma, onda i iz istog mrijesta.... ukratko brat i sestra, sto je....... lose. ja kad sam htio mrijestiti skalare kupio sam od 4 razlicita dobavljaca po 6 komada poluodraslih riba, i sve stavio u 310 litara jako i raznovrsno ih hranio oko pola godine i cekao da se formiraju parovi, nakon toga dva najljepsa i najjaca para sam izdvojio i stavio u mrijesne akvarijume i od tada ih nediram, mrijeste se redovno.
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat

Offline Stevan

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 15, 2013, 09:33:06 prijepodne »
ako su ti samo skalari u akvarijumu, stavi im cunj za mrijest skalara ili diskusa, i cekaj da se formira par koji ce cuvati i braniti taj cunj, par koji se izdvoji i bude sam na tom dijelu akvarijuma, je ujedno i najjaci sto je dobro zbog potomstva. doduse ako si zajedno uzeo sve skalare onda je pretpostavka da su iz istog akvarijuma, onda i iz istog mrijesta.... ukratko brat i sestra, sto je....... lose. ja kad sam htio mrijestiti skalare kupio sam od 4 razlicita dobavljaca po 6 komada poluodraslih riba, i sve stavio u 310 litara jako i raznovrsno ih hranio oko pola godine i cekao da se formiraju parovi, nakon toga dva najljepsa i najjaca para sam izdvojio i stavio u mrijesne akvarijume i od tada ih nediram, mrijeste se redovno.
   Brate hvala,ali ja imam samo 4 skalara,2 u jednom aq,2 u drugom..Za dva sam sigurna da su muzijaci zato sto imaju izboceno celo,a za zenka nisam siguran.. Aj daj link slike cunja pa da vidim jel mogu da ga nabavim..  Hvala,jos jednom puno.. :)

Offline TKD

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 15, 2013, 13:00:15 poslijepodne »
evo nesta ovako

Offline TKD

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 15, 2013, 13:09:36 poslijepodne »
evo sad sam isao da ti uslikam svoje skalare i mlade  8)

P.S. izvinjavam se sto nisam stigao obrisati stakla prije slikanja  :-[