Bok svima! nadam se da sam temu postavio na dobrom mjestu, ako nisam zamolio bih neka je admini prebace na odgovarajucu i unaprijed se ispricavam ako je bilo slicne teme, ja je nisam nasao
ovako, imam doma akvariji od 15 litara i od njega bi si napravio kozicnjak

imam filter, grijac i pumpicu za zrak ako bude potrebna jer bih namjestio mlaz vode iz filtera da mreska vodu na povrsini. ono sto nemam su kozice, rasvijeta, biljke i tlo. Tim redom ću i postaviti pitanja za pomoć:
1.zanima me koje kozice(koje vrste kozica) mogu stavit u akvarij(stavio bih vise vrsta ako je moguce) a da zive u nekom skladu, te koje se ribe uz to preporucaju, pri tome mislim samo na cistace? Ako netko sa podrucja rijeke prodaje ili kojim slucajem poklanja kozice neka se slobodno javi
2.kakvu rasvijetu da koristim, akvarij mi je kratak za bilo kakvu neonku ali sam na ebay nasao neke lampice tipa ovoga:
http://www.ebay.com/itm/3-8W-68-LED-Aquarium-Fish-Tank-Clip-Lamp-2-Mode-White-blue-Light-220v-110v-/170929163664?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27cc2c0d90, pa me zanima dali se isplati to uzimati i ima li sanse da uz tu rasvijetu raste neko bilje?
3.koje bilje je za kozice najpogodnije, sta je preporucljivo za tako mali akvarij uz gore navedenu rasvijetu? Takoder ako netko ima bilja neka se javi

4.šta da stavim kao podlogu za bilje koje preporucate?
temu sam otvorio kao mjesto na kojem ste slobodni napisat svoje misljenje, savjete i ideje, tako da bih volio dobit neke povratne informacije

novi sam na forumu i jos jednom se ispricavam ako nije napisano sve u skladu sa pravilima foruma

pozdrav i hvala!!!