Kolovoz 12, 2025, 17:29:29 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Prvi kozićnjak :D  (Posjeta: 1347 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nitrous-oxygen

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Prvi kozićnjak :D
« u: Siječanj 09, 2013, 17:43:02 poslijepodne »
Bok svima! nadam se da sam temu postavio na dobrom mjestu, ako nisam zamolio bih neka je admini prebace na odgovarajucu i unaprijed se ispricavam ako je bilo slicne teme, ja je nisam nasao :)

ovako, imam doma akvariji od 15 litara i od njega bi si napravio kozicnjak :) imam filter, grijac i pumpicu za zrak ako bude potrebna jer bih namjestio mlaz vode iz filtera da mreska vodu na povrsini. ono sto nemam su kozice, rasvijeta, biljke i tlo. Tim redom ću i postaviti pitanja za pomoć:

1.zanima me koje kozice(koje vrste kozica) mogu stavit u akvarij(stavio bih vise vrsta ako je moguce) a da zive u nekom skladu, te koje se ribe uz to preporucaju, pri tome mislim samo na cistace? Ako netko sa podrucja rijeke prodaje ili kojim slucajem poklanja kozice neka se slobodno javi :)

2.kakvu rasvijetu da koristim, akvarij mi je kratak za bilo kakvu neonku ali sam na ebay nasao neke lampice tipa ovoga: http://www.ebay.com/itm/3-8W-68-LED-Aquarium-Fish-Tank-Clip-Lamp-2-Mode-White-blue-Light-220v-110v-/170929163664?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27cc2c0d90, pa me zanima dali se isplati to uzimati i ima li sanse da uz tu rasvijetu raste neko bilje?

3.koje bilje je za kozice najpogodnije, sta je preporucljivo za tako mali akvarij uz gore navedenu rasvijetu? Takoder ako netko ima bilja neka se javi :)

4.šta da stavim kao podlogu za bilje koje preporucate?

temu sam otvorio kao mjesto na kojem ste slobodni napisat svoje misljenje, savjete i ideje, tako da bih volio dobit neke povratne informacije :)

novi sam na forumu i jos jednom se ispricavam ako nije napisano sve u skladu sa pravilima foruma :)

pozdrav i hvala!!! :)

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: Prvi kozićnjak :D
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2013, 18:34:01 poslijepodne »
15 litara sa hardom ce ti bit koji 11 litara vode,podloga akadama,za pocetak najbolje red chery kozice,a od biljaka mahovina ,riccia i rogolist najbolje za kozice :) i nijednu drugu ribu s njima najsretnije su same i puno se brze mnoze :) kozice i bilje imas u oglasniku a ako nemas postova za oglas ja ti posaljem u inbox nekog :)

Offline nitrous-oxygen

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2013, 22:48:09 poslijepodne »
e super jer se ne snalazim jos najbolje po forumu :D dali imaš kakva iskustva s rasvijetom? vidim da neki ljudi koriste klasicne zarulje i neonke za rasvijetu, kako to funkcionira?

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2013, 22:58:06 poslijepodne »
na tu litrazu ti je dosta stedna zarulja od 8 w trazi s oznakom 6500k to ti je daylight il coolwhite ovisi kako pise :) i sve raste pod njom.. al prvo nek ti se zacilkira akvarij akvarij bar 20 dana,izmjene vode radi svaki cirka 10 dana po 20 do 30 posto vode ne vise od toga filter na minimalni protok namisti kozice vole manju cirkulaciju vode..hrani svaki drugi treci dan s onoliko hrane kolikio mogu pojest u par sati i stavi neke puzeve mozes jabucare da ciste viske hrane,trulo lisce  i opcenito otpad...kupi hranu za kozice to budu tablete za ribe dna i kozice,al gledaj da budu naglaseni rakovi i kozice jer ta hrana ne sadrzi bakar,a bakar kozice ubija... vodu prije izmjene obavetno ostavit da odstoji dan dva,il je tretirat tekucinom za pripremu vode moj savjet easy life ffm jer on neutralitzira i bakar i sve ostale teske metale i klor iz vode,plus djeluje blagotvorno ribice blabla :) nakon izmjene vode nalazit ces kozice(oklop kozica) u akvariju nemoj dozivit sok to je oklop koji one odbacuju,presvlacenje i par dana nakon toga ces ugledat zenke s jajima ,jer tjekom presvalcenja oslobadjaju feromone koji izlude muzjake i onda ozezi parenje ccc... :) u inboxu sam ti ostavia poruku u koga mos nabavit koze :)

Offline nitrous-oxygen

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2013, 23:10:06 poslijepodne »
ma hvala kralju, te stvari volim cuti :) imas cugu kada se sretnemo :) vidio sam mail i cini mi se da sam ti odgovorio na njega. ako nisi dobio cu ti ponovno poslat :)

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 09, 2013, 23:11:58 poslijepodne »
jeje primia sam poruku i odg ,ako sta zanima pitaj,svoje skromno znanje i sta sam naucia od kolega s foruma i nesto iz svog iskustva rado podjelim :)

Offline nitrous-oxygen

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2013, 15:15:42 poslijepodne »
još jedno pitanje me muci, kakvu vrstu podloge kozice najvise vole? sitniju gradaciju materijala ili grublju? :) :D koliko pitanja ima u mojoj glavi :D

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 10, 2013, 15:27:07 poslijepodne »
akadama najidealnija podloga za koze imas na forumu za 30 kn kilo ,je skupa al jebiga inace ako neces to stavis crni kvarcni sljunak 0.5 i dovidjenja :)

Offline nitrous-oxygen

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Siječanj 10, 2013, 15:34:38 poslijepodne »
aha, ma dobro  bitno mi je da znam sta je idealno a sta moze posluzit kao alternativa :) daj mi posalji link za tvoj kozicnjak, prazna mi je poruka, nema linka :S

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Siječanj 10, 2013, 16:06:30 poslijepodne »