kao prvo pozdrav i dobrodošao u ovaj ludi podvodno svijet!

prvo uzmeš metat ili ravnalo u ruke i izmjeriš dužinu,širinu i dubinu, onda u kalkulatoru to sve pomnožiš i na kraju podjeliš sa 1000 i dobiješ litražu.
-zemlja za cvijeće i podloga, nadam se da si namakao neko vrijeme ili prokuhao zemlju?
-osvijetljenje,iliti rasvjeta, radi tako da imaš ovisno o onome šta misliš imati u tanku, ako ideš na biljni onda preporučujem da ideš od 0.5W po litri na više. (nakon što izračunaš litražu)
-kupnja bilja, imaš u skoro svakome pet shopu, ili ovdje preko foruma, i to bi ti toplo preporučio jer su ljudi ovdje barem iz mojeg iskustva darežljiviji od dučana, isto tako i jeftiniji...
-naspi vodu već danas, a sutra samo ubaciš filter koji kupiš, ovisno o litraži ali siguran sam da bi neki hang on bio ko stvoren. isto ima u pet shopovima i nisu skupi.
također trebaš i grijač. grijač kupiš isto tako da ti Watti odgovaraju litraži, znači ako je ovo 20 litara onda kupuješ nešto najbliže tome (30,40,50W)
vezano za ovo kaj moraš čekati 20 dana se zove cikliranje i trebao bi imati filter da se zaciklira isto tako. zato najbolje ti kupi filter odmah da može krenuti cikliranje, -neka prođe i 30 dana-
eto nadam se da sam pomogao malo,
ako te još nešto interesira slobodno pitaj,svi će ti pomoći samo strpljivo...
gl