Kolovoz 19, 2025, 14:03:53 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Pomoc! Kakvo je ovo cudo???  (Posjeta: 1573 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Peras

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zg
Pomoc! Kakvo je ovo cudo???
« u: Siječanj 02, 2013, 15:54:07 poslijepodne »
Nadam se da cete vidjet i ispricavam se zbog lose kvalitete slika, al htio sam ih sto prije stavit na forum...

ugl izgledaju kao neki sivkasti konci po rubovima listova crypte, nadao sam se da ce samo otic ili ribe pojest, al vidim da ribe to izbjegavaju i sad se vec siri na druge listove poprilicno brzo pa ako itko ima pojma o cemu se radi i kako da se toga rijesim bio bi jako zahvalan na pomoci???

Offline FixFox

• Trade Count: (+24)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Odg: Pomoc! Kakvo je ovo cudo???
« Odgovori #1 u: Siječanj 02, 2013, 16:06:42 poslijepodne »
usporedi sa ovima algama pa vidi sam http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=190:alge&catid=45:anci&Itemid=147 to ti je najbolje i najlakše  :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Siječanj 02, 2013, 16:07:42 poslijepodne »
dost lose fotke ali rekao bih staghorn

Offline Peras

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Siječanj 02, 2013, 19:17:43 poslijepodne »
http://aquariumalgae.blogspot.com/2006/03/staghorn-algae.html

identicne su kao slike na ovom blogu... imate neke preporuke kako da ih se rijesim??

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 02, 2013, 19:25:34 poslijepodne »
Staghorn alga
Pojavljuje se na biljkama i opremi izlozenoj jakoj svijetlosti. Visoka razina amonijaka uzrokuje pojavu ove alge. Od riba algojeda poznato je da je sijamski algojed učinkovit u kontroli ovih algi.

promijeni dio vode, odsjeci te listove na kojima je i kupi 2-3 sijamca ili amano kozice. A možeš nabavit i vodenu leću, ona je površinska biljka pa če ti malo smanjit svijetlost...
« Zadnja izmjena: Siječanj 02, 2013, 19:29:05 poslijepodne od FixFox »

Offline Peras

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 02, 2013, 19:58:33 poslijepodne »
Staghorn alga
Pojavljuje se na biljkama i opremi izlozenoj jakoj svijetlosti. Visoka razina amonijaka uzrokuje pojavu ove alge. Od riba algojeda poznato je da je sijamski algojed učinkovit u kontroli ovih algi.

promijeni dio vode, odsjeci te listove na kojima je i kupi 2-3 sijamca ili amano kozice. A možeš nabavit i vodenu leću, ona je površinska biljka pa če ti malo smanjit svijetlost...

proguglao sam u meduvremenu i preletio po forumu... sutra se bacam na posao da se rijesim toga... hvala puno

Offline FixFox

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 02, 2013, 20:07:01 poslijepodne »
Staghorn alga

proguglao sam u meduvremenu i preletio po forumu... sutra se bacam na posao da se rijesim toga... hvala puno
ma ništa, pa zato i jesmo tu da si pomažemo  :whistle:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Siječanj 02, 2013, 20:12:27 poslijepodne »
http://aquariumalgae.blogspot.com/2006/03/staghorn-algae.html

identicne su kao slike na ovom blogu... imate neke preporuke kako da ih se rijesim??
sad ti gledam temu.......... imas 80W a akvarij friski i skoro prazan. I ne pise uopce nista za nikakvo gnojenje. Po meni, trenutno imas puno previse svjetla za tu biljnu masu i bez gnojenja i CO2 jedino kaj ti bude jako uspjesno raslo su alge.

Offline Peras

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Siječanj 02, 2013, 21:26:07 poslijepodne »
sad ti gledam temu.......... imas 80W a akvarij friski i skoro prazan. I ne pise uopce nista za nikakvo gnojenje. Po meni, trenutno imas puno previse svjetla za tu biljnu masu i bez gnojenja i CO2 jedino kaj ti bude jako uspjesno raslo su alge.

hvala, za neke takve stvari me na zalost nije nitko upozorio... sutra cu ubacit diy co2 za prvu ruku, a sto se gnojenja tice imam hranjivu podlogu jbl aquabasis