0 Članova i 6 Gostiju pregledava ovu temu.
Prva je Kripta, mislim wendetiii green, a druga neznam!
Drugu biljku sam dobio od prijatelja iz Beča. Ne sjeća se više latinskog naziva, raste kao neki lopoč, izbacuje te lepezaste listove sve dok ne dođu do površine vode. Na tim gornjim listovima se svako toliko pojavi nova biljčica koja se sama nakon nekog vremena odvoji.
Citat: texlip - Srpanj 08, 2012, 06:43:39 prijepodnePrva je Kripta, mislim wendetiii green, a druga neznam!Crypta bi mogla biti ali ne bih rekao da je wendtii green, njih imam, a ova je od malena drugačija od njih. Mislim da je ipak neka druga crypta u pitanju...
Citat: Werther - Srpanj 08, 2012, 08:58:31 prijepodneCitat: texlip - Srpanj 08, 2012, 06:43:39 prijepodnePrva je Kripta, mislim wendetiii green, a druga neznam!Crypta bi mogla biti ali ne bih rekao da je wendtii green, njih imam, a ova je od malena drugačija od njih. Mislim da je ipak neka druga crypta u pitanju... Jel onda Parva
Citat: texlip - Srpanj 08, 2012, 11:12:46 prijepodneCitat: Werther - Srpanj 08, 2012, 08:58:31 prijepodneCitat: texlip - Srpanj 08, 2012, 06:43:39 prijepodnePrva je Kripta, mislim wendetiii green, a druga neznam!Crypta bi mogla biti ali ne bih rekao da je wendtii green, njih imam, a ova je od malena drugačija od njih. Mislim da je ipak neka druga crypta u pitanju... Jel onda ParvaMislim da nije niti parva jer i nju imam, ili barem mislim da imam. Ovi listovi su nešto krupniji nego kod parve po mom mišljenju... Dužina lista je ukupno 5 cm (kod ovog najvećeg) a širina lista je oko 8 mm. Moje parve su široke oko 5 mm...
Citat: Werther - Srpanj 08, 2012, 00:27:28 prijepodneDrugu biljku sam dobio od prijatelja iz Beča. Ne sjeća se više latinskog naziva, raste kao neki lopoč, izbacuje te lepezaste listove sve dok ne dođu do površine vode. Na tim gornjim listovima se svako toliko pojavi nova biljčica koja se sama nakon nekog vremena odvoji.Ovo je zanimljivo...ima li ta biljka neki čudan rizom ili iz korijena direktno izlaze stabljike? Po meni bi to mogla biti neka iz roda Nymphoides, možda N. minima
limnophila sessiliflora
Da li netko zna latinski naziv plutajuće biljke koja je na fotografiji označena s upitnicima?
Citat: Werther - Srpanj 23, 2012, 01:46:36 prijepodneDa li netko zna latinski naziv plutajuće biljke koja je na fotografiji označena s upitnicima? Nitko ne zna što bi bila ova meni nepoznata plutajuća biljka? Ili su svi koji znaju na godišnjem?
takodjer plutajucakoja je ovo?
jbg jesam skroz al prevelika je slika ma biljcica je max pola cm, skroz mala