Kolovoz 11, 2025, 09:25:01 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Podni filter / Hailea 6,6 l  (Posjeta: 1019 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline MrPropuh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Podni filter / Hailea 6,6 l
« u: Prosinac 26, 2012, 15:57:07 poslijepodne »
Pozdrav!

Za božić sam na poklon dobio betana (iako već imam jednog).. :roll:. Kako mi je žao da živi u akvariju bez filtera ili u staklenoj piksi, a nakon božičnih praznika nisam baš spreman za neko ulaganje u akvarij, mislio sam kupiti ovo  http://www.teraristika.hr/web-trgovina/detail/154-hailea/flypage/665-nano-akvarij-hailea-66-l?sef=hcfp.

Zapravo me zanaima s obzirom na podni filter, kakvu podlogu mogu stavit?? Sitniji šljunak, krupniji šljunak, JBL Manado??? Mislio sam složiti neki nano setup sa kamenom, malim panjićem i anubiasima i java mossom. Jel uopće mogu saditi bilje u podlogu ako je podni filter?

Druga mi je opcija, urediti mali stakleni akvarij koji imam za rezervu (u kojem je sad betan; stavio sam mu grijač...), ali onda moram kupovat lampu, neki hang on, dati složiti staklrni poklopac da ne iskoči van, a to me bude vjerojatno koštalo kao i ovaj mali gotovi...

Zanimaju me vaša mišljenja i koju da podlogu stavim ak kupim ovaj mali akvarij?

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: Podni filter / Hailea 6,6 l
« Odgovori #1 u: Prosinac 26, 2012, 16:17:38 poslijepodne »
Podni filter nikako! Oni su odlični jedno vrijeme a onda počnu problemi, jer se ne mogu očistiti kao npr. vanjski. Na koncu sve završi katastrofom i generalkom.

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 26, 2012, 16:38:35 poslijepodne »
Ma da znam, ali to je akvarij od 6,6L. Ako stavim bilje koje ide na panj i kamenje, generalku ne bi trebalo bit teško napraviti ili? I

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 26, 2012, 17:00:01 poslijepodne »
tek sam kasnije vidio da se radi o 6 litara. da, vjerovatno ne bilo teško, samo treba pripaziti da se ne pobiju bakterije u podlozi - pranje slično filterskom materijalu. bilje posađeno u podlogu će rasti, ali ometat će ga ponovo sađenje svakih 2-3 mjeseca.

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 26, 2012, 23:10:14 poslijepodne »
Kakav šljunak da stavim na dno, finiji, grublji? Jel bi mogao staviti JBL Manado?

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Prosinac 26, 2012, 23:18:25 poslijepodne »
Nisam nikad koristio podni filter ali mozda bi bila dobra ideja da stavis neku mrezicu (kao protiv komaraca) na filter a onda na nju podlogu po zelji.
Mislim da bi manado bio OK.
Ili mozda http://www.aquashop.hr/Product-Dennerle-Nano-Borneo-Brown-2-kg_8977.aspx
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Prosinac 26, 2012, 23:41:26 poslijepodne »
raspitaj se kod nekog tko  ima Manado duže vrijeme. obično se te pečene gline raspadaju u blato nakon nekog vremena ili barem postanu mekane. kako ćeš ti to svako malo morati ispirati bojim se da ne. običan kvarcni šljunak za akvarije bi bio najbolji. ako baš želiš dobru podlogu preporučio bih Seachem Flourite. Imam ga u svom akvariju i vrlo je postojan.
« Zadnja izmjena: Prosinac 26, 2012, 23:44:55 poslijepodne od Marko_Sp »

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #7 u: Prosinac 26, 2012, 23:46:51 poslijepodne »
Imao sam manado duze od pola godine i kad sam radio rescape i izbacivao ga van nije se raspadao, ali sacekaj nekog ko ga je duze koristio.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi