Srpanj 10, 2025, 23:27:28 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Amerikancima jasnije neke stvari nakon tragedije :)  (Posjeta: 906 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Amerikancima jasnije neke stvari nakon tragedije :)
« Odgovori #1 u: Prosinac 21, 2012, 12:00:24 poslijepodne »
Kod njih se barem legalno kupuje, a u Hrvatskoj po nekim podacima mupa skoro svako drugo kućanstvo posjeduje barem jednu pucaljku na crno...

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #2 u: Prosinac 21, 2012, 12:38:05 poslijepodne »
Kakve to veze ima sa 'brendom' puščetine stvarno mi nije jasno  :roll:. No koliko vidim svi komentari po našim (po ugledu na američke) medije su o (vatrenom)oružju vrstama oružja itd. što po meni baš i nije bit problema. u NR Kini, u kojoj je bilo kakvo vatreno oružje praktički nedostupno pučanstvu zadnjih godina se događaju slični incidenti s jedinom razlikom da su manijaci prisiljeni koristiti noževe, macole, satare - naslovi su tipa "manijak upao u školu i izbo nožem 30 ljudi" što u našim medijima za razliku od ovih amerikanijada ima vrlo mali odjek
http://en.wikipedia.org/wiki/Chenpeng_Village_Primary_School_stabbing
http://en.wikipedia.org/wiki/School_attacks_in_China_%282010%E2%80%932012%29

Offline vuky

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 21, 2012, 14:52:36 poslijepodne »
Osobno smatram da nitko, osim sluzbenih osoba koji za obavljanje svog posla trebaju nositi oruzje, ne bi smjeli imati dozvolu za nosenje oruzja.

Dozvolu za drzanje oruzja dozovolio bih svim psihicki stablinim osobama.
Naravno, pod tim mislim na pistolje a na na jurisne puske.
Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #5 u: Prosinac 21, 2012, 20:22:49 poslijepodne »
konzervirano i zakopano  8)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #6 u: Prosinac 21, 2012, 20:35:18 poslijepodne »
Pratim njihovu politiku u zadnje vrijeme, totalno su spucani (no pun) u glavu.
Jedan komentar na CNN-u mi je bio najbolji da bi naoruzavanje ucenika i nastavnika povecalo sigurnost i sprijecilo bullying  :D

Offline blue

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 21, 2012, 22:04:20 poslijepodne »
Pratim njihovu politiku u zadnje vrijeme, totalno su spucani (no pun) u glavu.
Jedan komentar na CNN-u mi je bio najbolji da bi naoruzavanje ucenika i nastavnika povecalo sigurnost i sprijecilo bullying  :D
To je jedno od riješenja iako ne baš naravno učenike ali za neke nastavnike da, to bi bilo ok, vrlo vjerojatno će napraviti slično kao i kod avio letova, uposliće maskirane agente/zaštitare koji će boraviti u školama i ostalim sličnim ustanovama kao profesori/učenici te reagirati na najmanje pokušaje nasilnog ulaska i debilnih akcija kao što je nažalost bila ta u toj školi. Uz to će vjerojatno instalirati sve vrste zaštitnih kamera i senzora koji će alarmirati na najmanji znak unosa oružja ili nasilnog ulaženja.
Nema druge opcije.

Zabrana oružja je najgluplja stvar koja postoji i sigurno neće proći u USA, zabrana oružja pogoduje samo kriminalcima koji ionako nemaju registrirano oružje i koji tada mogu pucati u koga god hoće jer nitko ne može vratiti.

Zbog čega ulaze većinom u škole ti debili?? Zato jer je najslabije osiguranje, puno veću štetu bi napravili u trgovačkim centrima ali tamo nebi ni uspijeli izvaditi oružje a već bi bili skinuti.

Koliko ja znam zemlje sa najviše oružja po glavi stanovnika su Švicarska i Kanada, to baš nisu zemlje sa velikim kriminalom, samo oružje ne predstavlja ništa, komad željeza i plastike/drva, čovijek je onaj koji radi štetu a ne oružje, da nema oružje našao bi nešto drugo, motorku, sjekiru, benzin, plin... a uostalom danas nigdje na svijetu nije problem kupiti oružje na crno pa se opet restrikcijama samo ograničavaju oni koji se žele braniti, oni koji su agresivni će ionako nabavit oružje.

Dobar podatak je podatak iz USA o drugoj strani oružja, prosijek koliko je ljudi nažalost skinuto dok je čekalo policiju/swat iznosi 18 i nešto, sa druge strane ljudi koji su nastradali kada je na agresivce pucano od vlasnika oružja/civila je 2.2, policija i specijalci koliko god brzi bili dok dođu većinom je sve gotovo.

Prije koji mijesec je bilo na svim vijestima kada je mlada žena sa bebom zvala 911 i pitala što da radi jer joj 2 manijaka žele provaliti u kuću, imala je shot gun i operater joj je vise manje rekao neka puca, debil je provalio vrata a ova ga je skinula, drugi je pobijegao.

Što bi bilo da nije imala shotgun? I sa njom i sa bebom?

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #8 u: Prosinac 21, 2012, 22:23:13 poslijepodne »
Prije koji mijesec je bilo na svim vijestima kada je mlada žena sa bebom zvala 911 i pitala što da radi jer joj 2 manijaka žele provaliti u kuću, imala je shot gun i operater joj je vise manje rekao neka puca, debil je provalio vrata a ova ga je skinula, drugi je pobijegao.

U Hrvatskoj bi to bilo prekoračenje nužne obrane  -?

Offline blue

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 21, 2012, 22:27:01 poslijepodne »

U Hrvatskoj bi to bilo prekoračenje nužne obrane  -?

nažalost da, to je još jedna nevijerojatna glupost kod nas koja pokazuje koliko smo zaostali i blesavi, u ovom konkretnom slučaju ništa nije napravljeno, debila su sastrugali sa pločica i bacili u vreću  drugoga uhapsili, a ženu su pohvalili što i treba.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #10 u: Prosinac 22, 2012, 08:46:09 prijepodne »
Koliko ja znam zemlje sa najviše oružja po glavi stanovnika su Švicarska i Kanada,

Točno
Imam neke rodbine i kažu da švicarci kad postanu punoljetni imaju obvezu zadužiti poluautomatsku, automatsku pušku i držati je kod kuće jer imaju takav sistem da nemaju veliku profesionalnu vojsku, pa moraju naoružati civilno stanovništvo za slučaj nekih nezgodnih situacija...

Često možeš vijdeti po Švici na ulici mladiće u civilu kako nose Heklericu na ramenu po ulici kad idu jednom godišnje na pregled oružja ili su je tek zadužili, pa ljudi koji nisu naviknuli na takve prizore ostanu paf.

Ako bude neke pucačine bude uglavnom od ekipe s Balkana :D

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 22, 2012, 10:16:01 prijepodne »

Što bi bilo da nije imala shotgun? I sa njom i sa bebom?

Ne mozes nacionalnu politiku oruzja argumentirati sa pojedinim dogadjajima. Ja bi isto tako onda mogao reci da je onaj kinez imao pistolj umjesto noza bi pobio svu djecu umjesto ih ranio.
A NRA, lobisticka organizacija koju placaju proizvodjaci oruzja, ima isti prijedlog kao i ti, more guns. Ako vec zele zastitare u svakoj skoli, moj je prijedlog da dignu porez na municiju/oruzje i sa tim novcem financiraju zastitu. Mislim, u ustavu im pise da IMAJU pravo nositi oruzje, nigdje ne pise koliko taj AR 15 moze/mora kostati.
« Zadnja izmjena: Prosinac 22, 2012, 10:29:11 prijepodne od majstor76 »

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 22, 2012, 10:26:48 prijepodne »

Koliko ja znam zemlje sa najviše oružja po glavi stanovnika su Švicarska i Kanada,

Bas i ne, Svica je 4. a Kanada 13. po broju oruzja per capita a i jedni i drugi su ispred Hrvatske sto se tice broja smrti vezanih uz oruzje.
S tim da Svica od 2007 mislim vise ne dila municiju rezervistima.

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #13 u: Prosinac 22, 2012, 17:10:46 poslijepodne »
Ključni odgovor je da ne ubija oružje već čovjek,a tamo gdje ima debila ima i ubojstva...
sve dalje je statistika koja nam govori koja je zemlja najdebilnija :)
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica