Srpanj 22, 2025, 23:54:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: kako dobiti novi morf zebrica?????  (Posjeta: 2952 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TKD

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
kako dobiti novi morf zebrica?????
« u: Prosinac 20, 2012, 17:51:58 poslijepodne »
dugo se bavim uzgojem ribica, mrijestio sam sve i svasta :-[ e sad me interesuje dali neko zna kako da dobijem novi morf zebrica? recimo kad ubacim jato da mrijestim uzmem dvije zenke i 3 muzjaka svi su razlicitih kolorita, i kad mladj odraste opet dobijem zebrice u tih 5 kolorita. ako neko zna kako bih mogao dobiti ribice koje ce imati malo drugacije boje od roditelja ili zebrice u dvije boje ili......... trazio sam na guglu ali nisam mogao naci pa ako neko zna kakav link pase i to.
u prilog stavljam moje mlade zebrice iz zadnjeg mrijesta
“Bogu je svejedno, pojmove dobra i zla izmislili su ljudi.” Heraklit

“Iskustvo je najbolja škola, samo je školarina vrlo skupa.” Sokrat

Offline jurica75

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: kako dobiti novi morf zebrica?????
« Odgovori #1 u: Prosinac 20, 2012, 19:49:11 poslijepodne »
To ti je jednostavno,da bi dobio neki novi varijetet,prvo i osnovno sjeti se osnovne škole i sata sa kojeg si pobjegao,ili si malo spavao :D :D :D
Da bi pokoljenje pokazalo neko novo svojstvo,oblik i sl,već kod roditelja se mora to svojstvo primjetiti-to znači da u ovoj tvojoj gunguli odsabireš ili pronadješ primjerke koji se od svih ostalih razlikuju,mrijestiš i čekaš dok svi potomci,ili gotovo većina ne pokazuju tu odliku
I tako 700 godina :D :D :D :D

Offline TKD

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Prosinac 20, 2012, 20:39:40 poslijepodne »
sa casa biologije nisam nikad bjezao  :D
sto se tice tih kolorita, nalazio sam gdje su ljudi pisali da su npr mrijestili razlicitu boju muzjaka i zenke i dobijali neku trecu boju, ili cak naizmjenicne boje pruga jednu od muzjaka jednu prugu od zenke itd. znam da je to laz, cak ima i na ovom forumu navodno su neki tako razmnozavali. cisto me interesuje kako su dobijene zlatne, roze, plave, zelene, bordo, bordo-plave itd.... nemoguce da su svima ubrizgavali koje kakve gene meduza, rakova itd, valjda se nekad desi neka greska u genetskom kodu i sama od sebe  -? -? -? -?

Offline DARIO 28

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #3 u: Prosinac 20, 2012, 21:02:32 poslijepodne »
Tako je kombiniraj i dobit ćeš svakakih,ja sam stavio leopard sa roza i dobio naravno roza leopard,to mi je bila najdraža kombinacija  :D

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Prosinac 20, 2012, 21:09:12 poslijepodne »
valjda se nekad desi neka greska u genetskom kodu i sama od sebe  -? -? -? -?

dogodi se, ali na farmi koja uzgaja miljune komada godišnje. da bi se to kod tebe dogodilo trebaš čekati možda miljun godina  :D

Offline TKD

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 20, 2012, 22:07:19 poslijepodne »
Tako je kombiniraj i dobit ćeš svakakih,ja sam stavio leopard sa roza i dobio naravno roza leopard,to mi je bila najdraža kombinacija  :D

opet ne kontam, svi malci povuku na oca ili na majku, a ti kazes da su kod tebe poprimili malo od jednog malo od drugog roditelja??????????

valjda se nekad desi neka greska u genetskom kodu i sama od sebe  -? -? -? -?

dogodi se, ali na farmi koja uzgaja miljune komada godišnje. da bi se to kod tebe dogodilo trebaš čekati možda miljun godina  :D

vidis da covjek iznad kaze da su mu se desavale "genetske greske"  :) ja sam ih do sad imao preko 3000 komada (govorim o zebricama) i nikad ni jedna jedina nije poprimila obiljezje oba roditelja ili neki morf koji uopste nemam. a ukrstao sam i po 5 razlicitih kolorita u jednom mrijestu.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #6 u: Prosinac 20, 2012, 22:58:38 poslijepodne »
trebaš razlikovati pojavu gena nekog od predaka od greške ili mutacije. greške su najčešće fatalne, a uspješne i našem oku ugodne su izuzetno rijetke.

Offline DARIO 28

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 20, 2012, 23:06:31 poslijepodne »
Šta imaš kontati,možda sam krivo rekao...mužjak je bio običan leopard,ženka roza zebrica-dobili su točkice od od mužjaka,a boju od ženke,nemoram ti objašnjavati da nisu svi takvi bili,ali bar 30 posto je bilo...e sada da sam išao i odvajao samo takve i onda ih pario bio bih veći postotak

Offline TKD

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 20, 2012, 23:28:09 poslijepodne »
Šta imaš kontati,možda sam krivo rekao...mužjak je bio običan leopard,ženka roza zebrica-dobili su točkice od od mužjaka,a boju od ženke,nemoram ti objašnjavati da nisu svi takvi bili,ali bar 30 posto je bilo...e sada da sam išao i odvajao samo takve i onda ih pario bio bih veći postotak

shvatio sam ja tebe i u prvom postu sta si ti htio reci,  medjutim "ne kontam" se odnosilo na to tvoje da si dobio znaci potpuno novu varijaciju, morf, ili sta vec..... nije bitno koliko primjeraka si dobio, jer ja sam gore naveo da sam do sada imao preko 3000 komada mladih ali nikad mi se nije desilo da imam drugaciju ribu od roditelja, e to ne kontam. a gdje sam god citao o dobijanju nekih novih boja itd, svi pisu kako to traje jako dugo, kako se ribama ubrizgavaju geni nekih drugih zivotinja bla bla bla....

Offline DARIO 28

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 20, 2012, 23:41:35 poslijepodne »
Pa nisam nigdje vidio roza leopard zebricu,zato sam se i radovao tome,ali neke nove boje teško možeš dobiti....ove boje što imaš su sam imao i ja .roza,bijel,zelene i tamno crvene ...one čisto tamno plave sa neta nisam  imao niti vidio da netko ima

Offline TKD

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 20, 2012, 23:56:15 poslijepodne »
te leopard cu  sutra otici kupiti i probati ih ubaciti sa svim ovim sto imam pa da vidim sta ce ispasti  -?

Offline DARIO 28

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 21, 2012, 00:00:48 prijepodne »
probaj  ;) ..imao sam i zelene leopard,ali manji broj na cijeli mrijest samo 3-4 komada