Srpanj 20, 2025, 10:57:07 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moguci problem...  (Posjeta: 1265 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kimo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Moguci problem...
« u: Siječanj 26, 2006, 18:04:00 poslijepodne »
Ovako...
Interesuje me sta vi znate o zacepljenju creva('impaction') kod gustera?
Da li postoje simptomi i koji su?
Kako leciti to?Odnosno da li se to moze uraditi pomocu ulja na biljnoj bazi ili nekog drugog?
Sta uopste mislite o tome?
Interesuje me,jer mi je guster vec duze vreme na pesku,a pre toga je bio na tresetu i onoj kokosovoj ljusci i uvek je dobro jeo itd,itd,a kada sam mu danas ponudio hranu pojeo je 3 tenebrije i vise nije hteo...pre dan-dva sam izbacio fekalije tako da mislim da nema zacepljenja('impaction'),ali me interesjue da li je moguce da uopste vrse nuzdu ako im se zacepi crevni trakt?
Kako ustvari saznati da vas guster ima problema sa tim?Da li ce 'kasljati',otvarati usta,trzati se ili nesto slicno?

Čovek se uči dok je živ!

Offline kalel

• Punopravni član
Moguci problem...
« Odgovori #1 u: Siječanj 27, 2006, 14:13:00 poslijepodne »
ne...pocet ce naglo mrsavit,prestat ce jest,i boja ce bit drugacija...tamnija ili neka "bolesna" boja...i naravno...nece moc...khm...izbacit sve iz sebe ne ...vidjet ces po tome,manjku fecesa po terariju....ne ono kada nema stolicu 2 dana...nego kada je to duze od dva dana...skuzit ces ne brini...zasto sta imas takav problem ili?
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Kimo

• Punopravni član
Moguci problem...
« Odgovori #2 u: Siječanj 27, 2006, 17:02:00 poslijepodne »
Ne nego sam u zadnje vreme dosta toga citao,pa sam se istripovao verovatno
Mislim da se ponasa sve uobicajeno i jeo je juce 6 tenebria sto je manje nego inace,ali posto je zima i mator je jede sve manje i redje.A sto se tice fecesa njih sam izbacio pre neki dan,ali ne mogu ih ja uvek videti,jer on kopa cesto po terarijumu pa ih nekada zatrpa i tako.Sumnjam da je moguca impakcija,jer je ipak to pustinjska vrsta koja cesto kopa,a i nije mali i mlad tako da ce sve biti ureu verovatno
Cesto on menja boje usled zagrevanja,jer je njegova 'koza' krljust ustvari.
A kada 'kija' to znaci da izbacuje suvisne minerale i toplotu iz organizma ili mozda cak pesak ako mu zapadne u grlo?-mozda to rade te pustinjske vrste instiktivno?

Čovek se uči dok je živ!

Offline kalel

• Punopravni član
Moguci problem...
« Odgovori #3 u: Siječanj 28, 2006, 00:17:00 prijepodne »
ne,tako ti gusteri izbacuju sol i minerale iz organizma,ne rade to samo pustinjske...a pod mjenjanje boje sam mislio da promjeni u tamnu ili neku "bolesnu" boju za koju znas da nije uobicajna za tvog gustera...
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Kimo

• Punopravni član
Moguci problem...
« Odgovori #4 u: Siječanj 28, 2006, 10:56:00 prijepodne »
A to kijanjem znam da izbacue pesak ili nesto sto mu zapadne u/na nos tako da mislim da nece biti problema juce je jeo malo kasice pilece za bebe i ponasa se normalno,sunca po ceo dan
Jel postoji neki drugi razlog zbog kog nebi mogao da vrsi nuzdu?A da ipak jede i ponasa se normalno?
p.s.Ja nekada kod njega nadjem ... svaki dan iako ga nehranim sada svaki dan,a nekada ne nadjem po 5-6 dana da li zbog toga sto nevidim ili on obavi to tada,jeli to ukazuje na neki problem kod njega?

Čovek se uči dok je živ!