Srpanj 30, 2025, 19:18:39 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pitanje  (Posjeta: 944 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ngro123

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
pitanje
« u: Prosinac 17, 2012, 12:16:17 poslijepodne »
Ljudi, malu pomoć molim. Imam akvarij od 40 litara s onim profi filterom (čitaj: velika crna kutija s hrpom spužvi i bio materijalom). Međutim, kad sam bio klinac imali smo akvarij doma s ukrasnom školjkom koja se otvarala i zatvara uz ispuštanje balončića kisika. Zna li netko, ima li gdje za kupiti spravica koja na taj način ispušta kisik (jasno je da ne mora biti školjka, ali ti balončići uljepšavaju akvarij) i bi li takvo što, uz postojeći filter bacalo u akvarij previše kisika?

Pozdrav

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: pitanje
« Odgovori #1 u: Prosinac 17, 2012, 12:54:11 poslijepodne »
Početnici padaju na taj kič  :D tako da toga obično ima po dućanima - mislim da sam vidio u Pet shopu u Heinzlovoj.
Kisika ne bi bilo previše, mjehurići zraka osim toga čiste površinu vode, ali u akvariju ima obično i bilja koje s druge strane voli više CO2 dok je upaljeno svjetlo, a to smanjuje koncentraciju CO2.

Offline zazui

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #2 u: Prosinac 17, 2012, 13:05:18 poslijepodne »
Možeš to sam napraviti. Uzmi veću školjku i fiksiraj jedan kraj za kamen i uvedi crijevo za zrak. Kad se školjka dovoljno napuni sa zrakom dognut će se i ispustiti zrak.

Offline Peras

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zg
« Odgovori #3 u: Prosinac 17, 2012, 16:09:18 poslijepodne »
Možeš to sam napraviti. Uzmi veću školjku i fiksiraj jedan kraj za kamen i uvedi crijevo za zrak. Kad se školjka dovoljno napuni sa zrakom dognut će se i ispustiti zrak.

zar je pametno stavljat skoljke u akvarij?? mislim na morske u slatkovodni, nije bas da se svaki dan susrece covjek sa slatkovodnim skoljkama