Srpanj 21, 2025, 13:16:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: krepo sijamac!  (Posjeta: 1011 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline haznfefer

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
krepo sijamac!
« u: Siječanj 26, 2006, 11:13:00 prijepodne »

lepi pozdrav!

prije par dana sam kod vilija kupio 2 sijamca algojeda i danas ujutro sam našao jednog mrtvog, a sinoć je bio normalan, živahan.....šta mu bi.....?

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
krepo sijamac!
« Odgovori #1 u: Siječanj 26, 2006, 12:04:00 poslijepodne »

a dogadja se, riba dozivi poprilican sok prilikom transporta, a da ne spominjemo vjerovatne razlike u parametrima vode izmedju tvog i akvarija u viliju. Meni isto zna riknuti ribica, dan, dva , pa cak i tjedan poslje transporta, ako se nije uspijela adaptirati..

vjeruj mi bolje je i to , nego da si kao ja nasao svog osusenog pokraj akvarija dok sam meo.Kada sam hranio, ostavio sam otvoren dio poklopca za hranjenje i on je jadnik iskocio, nasao sam ga par dana poslje, zgledao je ko bakalar...Edited by: krajten
ZG,Vrapče

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
krepo sijamac!
« Odgovori #2 u: Siječanj 26, 2006, 12:16:00 poslijepodne »
imam 3 sijamca i zasada jos nijedan nije pokusao samoubojstvo iskakanjem iz aqi - i bolje im je hehe...

ali kao sto kolega krajten kaze - ribe je vjerojatno uginula jer se nije uspjela prilagoditi promjeni parametara vode, okolisa i inim stvarima...

no to se svima moze dogoditi, i meni pokoja riba otegne perajice... ni ne mozemo ocekivati da svaka prezivi-to je sve prirodni odabir a na nama je da im pokusamo osigurati sto bolje uvijete...Edited by: Pandorica
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline haznfefer

• Punopravni član
krepo sijamac!
« Odgovori #3 u: Siječanj 26, 2006, 12:17:00 poslijepodne »
hehe, grozno, jasam prije par godina našao svog velikog bicolora iza akvarija osušenog. kolko bi inace mogao imati sijamaca u akvariju od 70l i uz njih jos imam 20 ribica.

Offline Pandorica

• Punopravni član
krepo sijamac!
« Odgovori #4 u: Siječanj 26, 2006, 12:24:00 poslijepodne »
to zbiljam ne bih znala reci, imam ih 3 u 160litara i ogromni su, najveci ima oko 12cm... tako da, nemoj da te zavara njihova velicina kada ih kupis jer su onda male slatke ribice, a kada porastu, a pogotovo ako ih trebas uloviti, veliki su problem, jer uloviti ih u gusto zasadenom aq-u je problem.

prije 2mj kada sam nekaj cistila u akvariju morala sam raskopati sve bilje i panj pomaknuti da bih i ulovila..

al opet mislim da bi 1-2 mogla normalno funkcionirati, cak prije 1 nego 2...

ali opet bolje da presudi netko iskusniji...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline haznfefer

• Punopravni član
krepo sijamac!
« Odgovori #5 u: Siječanj 26, 2006, 12:59:00 poslijepodne »
ok, hvala ti puno na pomoći. nisam znao da rastu tako veliki :)

Offline Pandorica

• Punopravni član
krepo sijamac!
« Odgovori #6 u: Siječanj 26, 2006, 13:06:00 poslijepodne »
vjeruj, rastu... nema na cemu...
Zagreb / Sveta Nedelja