Hvala na savjetima, slazem se sa svime, vodu budem nadopunio (puno posla, pa to ne stigne bas na red uvijek, trebao bi popuniti ljevo iza i povuci lotus, no imam jedan problem, da mi je akvatij premali za sve ono sto bi zelio, tako da neke stvari pate. Po forumima u Njemackoj sam nasao nekoliko podataka da taj Vesuvius moze narasti i do pola metra, a na stranici gdje sam ga kupio isto u Njemackoj kaze do 25 cm. te na nekim drugim stranicama, tako da sam se kockao u nadi da ce malo vise porasti a to bas ne bude tako jer samo postranim izbojima raste visoko.
Inace imam afinitet prema sfrkanim biljkama, od tuda i Vallisneria Torta pomjesana sa Vallisneriom asiaticom (neki tvrde isto, a ja narucio obje) i Mini Twister.
Lopoc ne da volim nego obozavam, a nemam kud s njim jer mi je iza drvo i ta vallisneria koju volim, tako da mislim da cu lopoc u lijevi ugao, drvce na lijevoj strani izbaciti a na mjesto lopoca Echinodorus ako ne bude rastao vise od pomenutih 25 cm pa napraviti grupu od njega prema sredini, rado bi ubacio i jos jednu biljku koju jako volim Pogestemon helferi ali nemam gdje i mislim da mu je malo svijetla - jedan bezuspjesan pokusaj.
Sve te biljke sam kupio i prenjeo iz Njemacke jer sam godinu dana cekao da odem i dokopam se Vesuviusa, a sve ostalo je slijedilo njega, inace su biljke skupe (10-ak Eura kommad, ali su bile super kvalitete i vrijede te novce, posebno Vesuvius - vidi se da ga volim, zar ne?)
Plagiomnium affine sam narucio na internetu (Aquaticmagic), za sada jako polako raste, za njega i inace kazu da je takav, ali to mi je vise pokusaj, no raste samo je mislim malo preduboko, skoro pri dnu panja, tako da cu vidjeti.
Za razmjenu Echinodorusa, nema frke, kada popunim ovdje i u drugom akvariju, rado. Za sada dobro stvara postrane izboje i nadam se da ce ga biti. Inace se da i uzgojiti i van vode, onda izgleda malo cudno i ne toliko izduzeno, vec gnjezdasto (mislio sam da su me zeznuli, ali onda mali krenuo.
Lijep pozdrav i hvala na sugestijama, uzet cu ih u obzir, kada budem minimalno mjenjao postav