Srpanj 21, 2025, 20:54:24 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: poblemi oko hranjenja  (Posjeta: 3648 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gita

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
poblemi oko hranjenja
« u: Siječanj 23, 2006, 09:51:00 prijepodne »
ok, Nino je vec poprilicno objasnio u vezi toga i svaka cast, ali ja i dalje citam i ko tutlek moram postaviti pitanje...

naime, Burmic je u godinama kad bi trebalo spolno sazrijeti, a kad se te godine pogode sa ovim jesenskim/zimskim mjesecima kad je sezona parenja navodno se zna desiti da su burmici preokupirani time i da dosta slabije jedu...jel bi to mogao biti moj problem?

naime znam da je najgori prelaz sa stakora na kunice, ali sad vise ne pali ni mamljenje misjim mirisom kao ni stakorom...plus kaj postaje preskupo bacati kunice iako za sad nisam osjetila jer si ih sama placa...al svejedno...

on se inace ponasa normalno samo sto bi malo vise salabajzao po sobi i tesko ga je natjerat nazad u ormar...

dajte mi neki razlog recite koji cu shvatit pa da mi kamen padne sa srca...jer ak je u potrazi za zenkom pa drzi liniju - to mogu shvatiti...inace to pripisujem njegovoj razmazenosti kolko god tak nekaj bilo nemoguce...
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #1 u: Siječanj 23, 2006, 10:08:00 prijepodne »
...ne bi znao sa sigurnošću reći, ali ti kažem da trenutno ne jede Djapin Edo i Matijin G-spot.. i Edo je pao za 30 dkg.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Striček Matija

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #2 u: Siječanj 23, 2006, 10:10:00 prijepodne »
neznam kak je sa ostalim vrstama pitona, i zmija općenito, al moj kraljevski piton je isto prestao jest... kao došao je do spolne zrelosti..i sad samo browsa po terariju... hranu pogleda i okrene se...

tak da je moguće da je i tvoj burmić u toj fazi... pondi mu hranu nakon mjesec il dva pa ćeš vidjet...ak je gladan il ne...samo pazi na neki povečani gubitak težine...

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #3 u: Siječanj 23, 2006, 10:16:00 prijepodne »
meni je sve cudno jer je proslu zimu klopao ko blesav...pa sad sve trazim neke realne razloge posto mu se uvjeti nisu pretjerano promjenili (cak su i bolji), a nepojmljivo mi je da se vec treba ljustiti kad dva mjeseca nis nije pojeo...istina i bog da nis iz njega nije ni izaslo...al prema mjerenju je iste duzine, a tak je tanki da mu se onak koza pod njim izvrce dok plazi...jezivo...ok, prvi mjesec im je vrhunac sezone parenja i to bu polako prolazilo do kraja treceg mjeseca pa bu valjda jeo kroz koji tjedan...rekord je bio tri mjeseca bez klope, a dalje od toga bu stvarno dobio kasicu utrpanu pomocu ljevka
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #4 u: Siječanj 23, 2006, 11:39:00 prijepodne »
pa dok su mlađi/manji....nisu spolno zreli i onda ne poste kroz sezonu parenja... a tvoj je sad u toj fazi..da je odrastao ..isto kao i moj i sad je pauza...

dok Džapin Edo..mislim već druge godine posti...

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #5 u: Siječanj 23, 2006, 12:45:00 poslijepodne »
koza blesava...da nemam doma knjigu nis ne bi rekla...al ko bi se toga sjetio di je, a kamoli nekaj i procitat...lijepo pise da znaju stati sa hranjenjem dok je sezona parenja ili opcenito kad nastupi hladnije razdoblje...dakle ovdje je dva u jedan...ok, jedan problem rjesen...ubuduce pokusavam sa malim stakorima...jeftinije je
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #6 u: Siječanj 23, 2006, 12:48:00 poslijepodne »
e, a sad malo druga tema: kam cu ja sa burmicem dok cu mu sredivati ormar? nekak bas i nemre spavat na kaucu kad bu tak cijela kuca smrdila po kemikalijama...kaj da nabavim? nemam uopce ideju...
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline kalel

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #7 u: Siječanj 23, 2006, 13:10:00 poslijepodne »
  isuse skoro sam se zaletio i rekao...pa nije bed...ja ti je mogu pricuvat ...ali onda sam shvatio...sta sam skoro izrekao...
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #8 u: Siječanj 23, 2006, 13:32:00 poslijepodne »
tebi ce uskoro pisati na vratima - azil za reptile

bilo bi lako da je mala...ovak ne trazim da ju netko cuva jer je to nemoguce, ali trazim ideju u kaj da je metnem...da kupim neki velki plasticni box pa izbusim rupe za ventilaciju i to instaliram u hodnik kraj radijatora? neznam, nisam pametna...
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #9 u: Siječanj 23, 2006, 13:32:00 poslijepodne »

Da, znaš kaj mi je palo na pamet...    kod tebe bi mogao biti hostel za gmazove...  onak...čuvanje na par mjeseci....
...naravno samo se šalim...a nisam mogao izdržati da ti ne kažem.
..Gita moja ja bi ti ga vrlo rado pričuvao, a li ona moja ženska strana bi nas obojcu van na zimu potjerala..
Tu mi se možete javiti

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #10 u: Siječanj 23, 2006, 13:37:00 poslijepodne »
Trebalo bi se rapitati o nekom terariju na pozajmicu... na koliko dugo bi ti trebao i od kad....da probam nekaj iskemijati
Tu mi se možete javiti

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #11 u: Siječanj 23, 2006, 14:13:00 poslijepodne »
negdje sredinom iduceg mjeseca cu trebati svasta - prijevoz u shopping po plohe da dno, lak, silikon i slicno; radnu snagu koja ce mi pomoci oko toga....tak da bi mi onda trebao i privremeni terarij za burmica...taj ormar se moze srediti za par dana...ubodna pila i busilica prvi dan kao i silikon po rubovima, drugi dan lakiranje, treci dan druga tura laka, koji dan luftanja i postavljanja rasvjete...sve ostalo se moze i naknadno jer tak ne bum imala pretjerano nofci za sve odjednom...ak bu sastanka ponesem mjere ormara i voljela bi kad mi svi pomogli oko osmisljavanja istog...za sad je ideja napraviti duplo dno kao i otvor za lavor sa vodom jer ako ne bude u rupi burmic ce ga uredno prevrtat...ormar je dosta visok tak da je izvedivo...bilo bu oko 200x58x48 sa razmakom od kojih 19 cm izmedu dva dna di ce biti smjesteni grijaci i lavor...mislila sam i dio vrata ispiliti pa postaviti plexi, ali rade nek ostane ovak kak je jer imam feeling da bi to burmic rastavio dosta brzo...
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #12 u: Siječanj 23, 2006, 15:07:00 poslijepodne »
Ok nema beda ... ali to ide ovako.... zreže se kaj treba, zatim se lakira...pa sastavlja.
Tu mi se možete javiti

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #13 u: Siječanj 23, 2006, 15:09:00 poslijepodne »
Imaš kakvu skicu terarija?
Tu mi se možete javiti

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #14 u: Siječanj 23, 2006, 16:13:00 poslijepodne »
nemam skicu

mislila sam lakirati naknadno tak da popunim rubove silikonom ili kitom pa preko toga lak...ma neznam kaj sam mislila...prema albinoburmese bi bilo najbolje zakitat uglove pa onda prefarbat uljnom bojom u tri sloja od kojih bi svaki sloj bio pomno osmirglan da ne bude nikakvih neravnina...e sad, posto je burmicev ormar u sklopu regala malo mi je bedasto to farbati uljnom bojom...
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #15 u: Siječanj 23, 2006, 16:27:00 poslijepodne »
ormar sa albino burmese koma..
dakle..kad već ideš radit..uloži koju kunu više.. da.. znam da nemaš... al... ideš radit jednom pa da se to složi kak spada...
a mi ćemo probat pomoć

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #16 u: Siječanj 23, 2006, 16:44:00 poslijepodne »
ne radi se jednom jer ak ce burmic ici u novi stan samnom onda sigurno necu ovaj ormar pokusavat odvojit od ostatka regala jer bu se raspal (jedan dio sam odvalila maljem kad smo razmjestali stan)...zato ja ne planiram sad jako velike radove nego samo neophodne...plus kaj bu sve radeno od muzevih novaca pa sam i tak ogranicena

kaj fali ormaru sa albinoburmese? napravljenm je idealno da se moze odrzavat i da podnosi snagu...doduse ja nemam namjeru dofuravat nove zivine koje bi opet mogle prouzrocit probleme pa mi takva nauka od ormara ne treba, al opet...meni su ok...

probala sam nacrtat taj ormar...al nejde...ja neznam crtat...ma kad jednog lijepog dana dodete vidjet burmica, znat cete o cemu govorim...znam da moram zmjeriti unutrasnjost da vidim kolke mi ploce trebaju za pod i moram odluciti s cime cu ih pricvrstiti za stranice...prije metanja moram i rupu za lavor izmjeriti i zrezati...

kaj sa rasvjetom? da joj metnem onu malu kuhinjsku fluo lampu sa zastitnom plastikom preko? to daje svijetlo, ne grije se prejako, a vlaga i tak nije prevelka tak da joj ne bi trebalo smetati...
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #17 u: Veljača 11, 2006, 14:13:00 poslijepodne »
gotovi su problemi sa hranjenjem!!! 6 velikih stakora je nestalo u trenu, a zecevi ga ne interesiraju ni pol posto...no bitno da je on klopao jer fakat je vec tak jadno izgledao...sad bu to prava debljina
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline Striček Matija

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #18 u: Veljača 12, 2006, 13:48:00 poslijepodne »
uzeo je žive il mrtve?

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #19 u: Veljača 12, 2006, 20:17:00 poslijepodne »
dala sam mu mrtve jer se ne usudim njemu takvom ljenivcu davat zive...sad cori sto je ociti znak da se najel jer da nije bilo bi tamburanja po ormaru
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #20 u: Veljača 12, 2006, 21:07:00 poslijepodne »

mogu si msiliti ko' da auto gume lupaju po ormaru

zakon...

već vidim film...ulaze ti gosti i ono kaj ti se to čuje u ormaru ..briju ko' da si nekog zaključala i kad otvore panika....

zakon mi je tvoj Burmanac....
< =text/>

Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline Gita

• Punopravni član
poblemi oko hranjenja
« Odgovori #21 u: Veljača 12, 2006, 22:25:00 poslijepodne »
bilo je vec slicnih prizora...kao kaj to suska u ormaru? di je to lupilo? zasto ormar skripi? kad ono odskrines vrata a ovaj tenkre se ljulja i svako malo buljom pogodi svom snagom u vrata i naravno - ja padnem na rit a burmic nonsalantno odplazi dalje...
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.