glavni problem s tim gupijima, molijima i slicnim je sto su totalno dosadne i blesave ribe. obicno me je vecina riba i vrsta odusevila, i prije ili kasnije sam se poceo baviti razmisljanjima gdje ugurati jos jedan akvarij bas s njima, ali ove spomenute nikad nisu izazvale nista osim dosade. masa ljudi se nece sloziti s time, ali to je ono toliko blesavo, jede,kaka,koti se.....uz minimum uzivanja od strane promatraca u svemu tome.
tesko je biti originalan,jer manje vise sve ribe su zastupljene, i sve je ponavljanje vec vidjenog.
ja bih, ako je akvarij od 54 litre neko prijelazno rjesenje, a kod vecine nas je upravo to, fino natrpao kamencica, panjeva, gusto, po coskovima pozabadao kakvu veeeliku biljku (iako ona u pravilu i ne ide u takav akvarij), stavio najslabiju sijalicu pod kojom to bilje moze rasti, i akvarij napunio malim L-ovima. Ancistrusi, albino,obicni,leopard, mali gibicepsi, mali plehoi.....totalno mracna atmosfera, lisce, malo biljaka i uzivao u tome vise nego u nekim gupijima.
jednog dana ce sve to zahtjevati drasticno veci akvarij, ali do tada, ili ces odustati od svega, ili ces i sam ozbiljno razmisljati o velikom akvariju. a imati ces postav i stanovnike koji su jako jako rijetki u tom setupu.
Ili samo mene drzi ta faza blatne kante s vodom pune granja i lisca, sa hrpom veeelikih cudovista unutra....

pa pricam gluposti ustvari.