Svibanj 04, 2025, 22:59:03 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Moj biljni!  (Posjeta: 4809 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Moj biljni!
« Odgovori #25 u: Studeni 21, 2012, 18:00:44 poslijepodne »
kratka strana i je u tanku...

duza je iza akvarija,barem mislim,ne sjecam se vise,ali danas cu pogledati pa cu probat zamjenit.

iz spray bara (filtera) mi izlazi dosta smeča,u biti trulog lišča, a nedugo sam čistio filter koji sam upogonio prije cca 2 mj.

morat cu ga opet cistiti

Offline Plava_ptica

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #26 u: Studeni 22, 2012, 14:56:03 poslijepodne »
Ja sam prije tri tjedna čistio filter i prije par dana sam skužio da mi je oslabio protok i da mi izlazi nečistoča. Očistio sam samo cijevi i sada je opet sve ok.  Hočeš rotale na poklon?

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Studeni 22, 2012, 15:03:01 poslijepodne »
daj mi reci s čime da očistim cijevi jer sam primjetio da mi protok dosta slab nakon čiščenja, al sam mislio kak sam zabrijo!

Offline Jeti

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #28 u: Studeni 22, 2012, 16:22:40 poslijepodne »
Pa kaj nemaš one četkice na sajli za čišćenje?
Nešto kao ovo http://ecx.images-amazon.com/images/I/41GUN01FU1L._SL160_SL160_.jpg
Prava stvar,za veće i manje promjere cijevi i prolazi i koljena!  :up:

Offline Plava_ptica

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #29 u: Studeni 22, 2012, 16:37:40 poslijepodne »
Ja ih čistim tako da ih skinem sa filtera. Natočim vodu u njih, dobro protresem i prolijem te tako dok svo smeče ne izađe van. Jedino teže operem pregib prije spray bara.

Jety, di ima za kupiti ta sajla sa četkom

Offline rus

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #30 u: Studeni 22, 2012, 16:41:41 poslijepodne »
Ja sam kupio od jbl-a sajlu za nekih 60-70 kn i ok je. Bez nje nebi mogao ocistit cijevi kako spada,probao sam vodu muckat unutra,vrelu vodu...i nikako. Sa obe strane je cetkica ali razlicitog promjera

Offline Jeti

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #31 u: Studeni 22, 2012, 16:44:15 poslijepodne »
Ja ih čistim tako da ih skinem sa filtera. Natočim vodu u njih, dobro protresem i prolijem te tako dok svo smeče ne izađe van. Jedino teže operem pregib prije spray bara.

Jety, di ima za kupiti ta sajla sa četkom
Imaš u Aquashopu jednu takvu varijantu za 66kuna a da se nači i po drugim zoo dućanima sa vremena na vrijeme!  ;)

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Studeni 23, 2012, 09:45:56 prijepodne »
past ce neka diy varijanta za početak,onda ak ne funkcionira cu kupit.

Offline ajoj

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Studeni 23, 2012, 10:24:50 prijepodne »
Rast ce ti parvulus, ima in vitro za 30 kn u PC-u. Racunaj s tim da ce truliti prvih mj.dana pa popi.. Al ne sisaj ga prva 2 mj.da ne crkne. A blyxi stavi ekser (Fe) pod korijen da ne istrune. Ne voli mlade akv i drzi ju dalje od protoka. Svo dr.bilje je ok odabrano, a marsilea ne voli jako svjetlo (cudno, al ipak je paprat). I uz toliko hygrophila u tanku morat ces prikopcat infuziju s K2SO4! Rijesi taj korov cim ti se akv stabilizira i skejpaj i pretumbavaj za 2 mj. Pocni od prednjeg plana vec za par dana. Dok dodjes do straznjeg imat ces tepih naprijed. I panj ti guta akv. Prepolovi ga i nadji neku skolsku postavku kao uzor da nemas puno kopanja kasnije. Od glandulose odustani. Ak ce ti i rast, dopi ce ti zracno korijenje. Ludwigia repens red broadleaf je jako lijepa, jako joj slicna, a 50x manji davez. I odaberi max 7 vrsti biljaka da ne ubijes vizualno litrazu. Ljepse je uvijek vidjeti vece a dobro formirane grmove pa makar bili ko gredice ako su dovoljno kontrastno sadjeni.

Offline zgmarkozg

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Studeni 23, 2012, 11:08:03 prijepodne »
mislio sam staiti ricciu fluantes (tzv ričiju  :D) na neki tanki plosnati kamen pa tako dva tri u mrežicu od limuna pa da malo se sakrije taj blještavi šljunak.
dal bi cuba išla? mislim šta bi bilo bolje jer mi parvulus djeluje kao nužno zlo, ocu reči nije mi oku ugodan ( ko korov! )
kaj se tiče blyxe raste ko luda i ne trune, kaj se tice željeza možeš pojasniti?
polysperma piči ko luda, limnophila aromatica za divno čudo ide ko korov prema gore ali i sa strane izdanci lete van,počela je crveniti na vrhovima. očito da joj paše sve, s tim da sam stao sa gnojenjem kompletno,manjak markoelemenata,moram to nabavit. :) samo co2 ide.
polyspermu cu ostaviti ali cu je razrijediti s vremenom dok se razraste.
kaj se panja tiče,definitivno ide pod pilu! (morat cu ga priklat!  :D )
glandulosu sam naručio izvana i trebala bi doci sljedeći tjedan,previše mi se sviđa da ne probam...  
Citat:
Ludwigia repens red broadleaf
imaš za prodat? :)
i hvala na savjetima... :up:
« Zadnja izmjena: Studeni 23, 2012, 11:14:07 prijepodne od zgmarkozg »