Lipanj 21, 2025, 16:50:24 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: problemi sa sluzi u akvarijumu sa crvenouhim kornjacama  (Posjeta: 2533 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline milan xxl

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
problemi sa sluzi u akvarijumu sa crvenouhim kornjacama
« u: Studeni 17, 2012, 12:27:11 poslijepodne »
pozz.svima.Imam jedno pitanje vezano za crvenouhe kornjace,pa ako tko moze da mi pomogne.Crvenouhe kornjace imam negdje oko pola godina(2 komada u akvarijumu),akvarij dimenzija DUZINA 55 CM,VISINA 30 CM I SIRINA 26 CM,Kupio sam svu pratecu opremu za jedan akvarij(grijac za vodu,filter,pumpu za zrak,lampu- sve u shopu za kucne ljubimce.Naime da ne duljim sa pricom moj problem se sastoji u tome sto mi se u akvarijumu stvara nekakva BJELKASTA SLUZ koje se nemogu nikako rijesiti.Redovito cistim i odrzavam akvarij,no ona je stalno prisutna tu i neznam kako da je se rijesim(ide mi na zivce).Zanima me dal neko zna o cemu se tu radi i sta da uradim da je se rijesim.POZZZ SVIMA  I UNAPRIJED HVALA.

Offline Kruno

• Punopravni član
Odg: PROBLEMI SA SLUZI U AKVARIJUMU SA CRVENOUHIM KORNJACAMA
« Odgovori #1 u: Studeni 17, 2012, 12:31:52 poslijepodne »
Dali mislis na sluz na povrsini vode?
Ili mislis na nesto drugo?

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #2 u: Studeni 17, 2012, 13:59:29 poslijepodne »
Ako ti se akvarij ne uspije zaciklirati onda je to normalno, jer u toj litraži je nemoguće ili je jako teško imati biološku filtraciju, pogotovo jer kornjače jako prljaju vodu. Ako misliš na sluz na površini vode, napravi tako da izlaz od pumpe "komeša" površinu i ona neće biti prisutna. Ta sluz na površini vode je opasna jer može nastati upala očiju kod kornjača. Također je možeš rješiti sa plutajućim biljem (recimo vodena leća). Održavanje vode čistom je jako teško, ali nužno je za zdravlje. Moraš biti uporan. Ako se pojavljuje često češće mjenjaj vodu. Nakon hranjenja pokupi ostatke hrane sa mrežicom. Nadam se da imaš kvalitetnu filtraciju. Koristi pripravak za pripremanje vode (recimo aquatan, imaš ga u svakom akvarističkom shop-u).

Nadam se da imaš u planu veći akvarij, jer kornjače brzo rastu.

Predstavi se u podforumu "novi članovi".
« Zadnja izmjena: Studeni 17, 2012, 14:06:48 poslijepodne od darx »

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 17, 2012, 15:50:21 poslijepodne »
Također je možeš rješiti sa plutajućim biljem (recimo vodena leća).

Pozdrav,

Kako vodena leca moze rijesiti problem sluzavog "filma" na povrsini vode?
LP.

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
Odg: problemi sa sluzi u akvarijumu sa crvenouhim kornjacama
« Odgovori #4 u: Studeni 17, 2012, 16:57:37 poslijepodne »
Recimo, dok sam je imao u akvariju uopće nisam vidio na površini vode nikakve ne čistoće (niti na onom dijelu gdje vodena leća nije prekrila površinu). Sada usmjerim izlaz od pumpe prema površini, jer mi je žutouha stukla svo plutajuće bilje.

Offline kells1

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #5 u: Studeni 17, 2012, 19:58:34 poslijepodne »
možda im se ljušti koža kako rastu , ta odljuštena koža zna ličiti na sluz
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline milan xxl

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Studeni 17, 2012, 23:55:55 poslijepodne »
pozz.svima.Opet ja.Hvala na odgovorima.Ta sluz koja se stvara u  mome akvarijumu nije na povrsini,vec se jednostavno  javlja na grijacu,i na svemu sto je u vodi,npr.vidi mi se malo crijevo od zraka.Redovno filtriram i mjenjam vodu,naravno da imam u planu mijenjati akvarij tj.praviti veci.Koliko ja mogu primjetiti kornjace su dobro,jedu,aktivne su razigrane.I uopce ih ne hranim u akvariju(bas iz razloga da neprljaju vodu ostacima hrane) vec ih prebacim u mali bazencic koji sam bio nabavio kad sam ih kupio al su ga jako brzo prerasle.

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 18, 2012, 08:33:17 prijepodne »
I uopce ih ne hranim u akvariju(bas iz razloga da neprljaju vodu ostacima hrane) vec ih prebacim u mali bazencic koji sam bio nabavio kad sam ih kupio al su ga jako brzo prerasle.

Nije potrebno za vrijeme hranjenja kornjacu prebaciti u posebnu posudu jer je kao prvo sok za kornjacu,a i jednostavno nije potrebno ako se drzis mjera opreza koje je darx naveo.

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #8 u: Studeni 18, 2012, 16:28:28 poslijepodne »
pozz.svima.Imam jedno pitanje vezano za crvenouhe kornjace,pa ako tko moze da mi pomogne.Crvenouhe kornjace imam negdje oko pola godina(2 komada u akvarijumu),akvarij dimenzija DUZINA 55 CM,VISINA 30 CM I SIRINA 26 CM,Kupio sam svu pratecu opremu za jedan akvarij(grijac za vodu,filter,pumpu za zrak,lampu- sve u shopu za kucne ljubimce.Naime da ne duljim sa pricom moj problem se sastoji u tome sto mi se u akvarijumu stvara nekakva BJELKASTA SLUZ koje se nemogu nikako rijesiti.Redovito cistim i odrzavam akvarij,no ona je stalno prisutna tu i neznam kako da je se rijesim(ide mi na zivce).Zanima me dal neko zna o cemu se tu radi i sta da uradim da je se rijesim.POZZZ SVIMA  I UNAPRIJED HVALA.

Pozdrav i dobro dosao na forum!
Da li slucajno u akvariju imas nekakvav panj, ljusku kokosa ili slican drveni materijal sto bi se mogao pljesniviti?
Da li je ta sluz u nakupinama, bas okom vidljiva ili je samo osjetis pod prstima?
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org