Kolovoz 12, 2025, 01:07:40 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cayman 75l alternativa za rasvjetu  (Posjeta: 1014 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nera076

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 48
Cayman 75l alternativa za rasvjetu
« u: Studeni 15, 2012, 16:51:16 poslijepodne »
Znam da ima puno tema u vezi rasvjete, ali nemogu naći rješenje za moj problem ili ne tražim na pravom mjestu. Pa vas molim za oprost ako sam bezveze otvarala temu.

Ovako, prestala mi radit rasvjeta na akvariju, kupim novu lampu ne radi ....surfam malo, rastavim poklopac i zovem jedan pet shop, vlasnik kaže možda je prigušnica donesite poklopac pa cemo možda moći naručiti ili imate opciju novi kit za nekih 300-800 kn da kupite.

Sada ja nemogu bit na miru jer mislim da mogu proć i jeftinije pa me zanima dali i šta mogu kupiti u nekom dućanu u Rijeci pa da sama spojim novu rasvjetu na Caymanov poklopac?

Druga opcija mi je rasvjeta na zidu iznad akvarija  nekih 25 -30cm od površine vodei imati otvoren akvarij? Problem mi je zimi puno prašine jer ložim na drva u prostoriji gdje je akvarij, pa kako to riješiti?

Inače za rasvjetu bi namontirala 2 ove lampe http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/lidl_hr/hs.xsl/index_29058.htm imam kući jednu i nije loša , pa mislim da bi dvije bile sasvim ok lampa unutra je od 13w, a original u Caymanu je od 15w, pa bi 2 bile 26w

Molm vas pomoć šta prije...
 :please:
« Zadnja izmjena: Studeni 15, 2012, 16:55:17 poslijepodne od nera076 »

Offline MrEZica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
Odg: Cayman 75l alternativa za rasvjetu
« Odgovori #1 u: Studeni 15, 2012, 17:10:01 poslijepodne »
Koliko ja znam u Caymanu 60 ti je T8 lampa 18W.
Kupiš elektronsku prigušnicu i zamjeniš. eletronsku zato što je mala da je možeš staviti u poklopac i zatvoriti poklopac da bude ko oriđiđi.
Protected by BRT

Offline nera076

• Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Studeni 15, 2012, 17:16:43 poslijepodne »
Koliko ja znam u Caymanu 60 ti je T8 lampa 18W.
Kupiš elektronsku prigušnicu i zamjeniš. eletronsku zato što je mala da je možeš staviti u poklopac i zatvoriti poklopac da bude ko oriđiđi.

Pise Eletronic ballast 1x15w t8.
Moze malo usmjeravanja prigusnicu kupim u chipoteci ili tako negdje ili? Moze odg i na pp...
Znaci samo nju moram kupit i onda pdspojit zice sa ove i spojit ih na novu?

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Studeni 15, 2012, 18:58:27 poslijepodne »
mozda je i starter pa ne radi lampa

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Studeni 15, 2012, 22:13:39 poslijepodne »
nema startera u caymanu. Svi su sa elektronskim prigusnicama.

@ MrEZica gle, mozes to sloziti sa prigusnicom iz stedne zarulje ako se bar malo kuzis u struju ili imas nekoga tko se kuzi. Najjeftinija varijanta i gotovo za pola sata. Ovako nekako http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=416:elektronska-prigunica&catid=22:uradi-sam&Itemid=544
slobodno ignoriras sve osim onoga di se prica o spajanju zica na prigusnicu. Ne treba ti ni kutija ni grla. Grla sa zicama vec imas a poklopac ti je kutija.