Srpanj 16, 2025, 00:12:00 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moj prvi mrijest trichogastera  (Posjeta: 1271 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline petra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
  • Sad sam malo veći
    • http:/
moj prvi mrijest trichogastera
« u: Siječanj 20, 2006, 22:16:00 poslijepodne »

i sad ne znam kaj dalje, malci su stari dva dana, počeli su pomalo plivati, da li treba smanjiti nivo vode, pojačati zračnu pumpu, niš ne znam. Pomagajte..
Zagreb/Botinec
 Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje

Offline dadek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #1 u: Siječanj 21, 2006, 23:12:00 poslijepodne »

moraš smanjiti nivo vode za 50 do 60 % od sadašnjeg. kad proplivajuodnosno kažeš da ti veæ polako plivaju moraš im davati hranu infusorije ili artemia fluid, ja koristim artemia fluid jer brže rastu. vidim da imaš puno malaca pa je potreban veæi akvarij (bez podloge). iako može biti i podloga. moraš imati kontinuiranu filtraciju sa raspršivaæem zraka, filtraciju gasiti samo dok se hrane, hraniti ih što više puta na dan ali samo po nekoliko kapi artemie fluid. što se više budeš brinula i èistila akvarij više æe ti malaca ostati. temperatura vode nek bude konstantna 26C . nakon dva tjedna æe se poceti formirati u oblik odraslog trichogastera. i tada je važno da imaš poklopac na akvariju da imaju što više vlage dok im se razvija labirint. to je također opasno vrijeme kada se može ostati bez poveæeg broja riba. nakon 2 tjedna možeš ih hraniti suhom sitnom hranom ili nauplijama artemie. nakon mjesec dana imat ceš ribe veliæine 2 cm. jako brzo rastu .Edited by: dadek
Kako cemo, lako cemo.(sisak)

Offline petra

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 60
  • Sad sam malo veći
    • http:/
« Odgovori #2 u: Siječanj 21, 2006, 23:39:00 poslijepodne »
ok, hvala ti
Zagreb/Botinec
 Čudno je kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje