Svibanj 08, 2025, 23:05:34 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: And let there be light (without electricity) ;-)  (Posjeta: 902 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline frga

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
And let there be light (without electricity) ;-)
« u: Studeni 13, 2012, 07:38:44 prijepodne »
Slučajno naletio na terarističom oglasniku na ovo  Panellus stipticus --- Glow in the Dark Habitat Kit –

www.jetter-terraristikbedarf.de
Jel itko ima iskustva s ovim? Piše da im paše temperatura 25-30 stupnjeva i 70%-100%, znači neki tropski tera.
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
Odg: And let there be light (without electricity) ;-)
« Odgovori #1 u: Studeni 13, 2012, 11:54:24 prijepodne »
Davno sam dosta čitao o uzgoju gljiva i sjećam se da je bilo dosta zeznuto. Ne znam da li je to slučaj i sa ovim gljivama,ali
navodno dobiješ spore kojima trebaš "zaraziti" neki medij na kojem će rasti, ALI sve sa čim radiš mora biti sterilno i traaajeee.

Medij za ove gljive je bila raž. :D  :D

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #2 u: Studeni 13, 2012, 12:00:12 poslijepodne »
ja dok sam si trazio musice za uzgoj, u jednoj sam...ne sjecam se vise gdje, internet trgovini naletio i na ove gljivice..i, koliko se sjecam, nisu bile nesto skupe....
BTW, meni u terariju gdje su mi laticaude...uredno rastu neke gljivice :):)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Studeni 13, 2012, 12:08:25 poslijepodne »
Ja sam se davno okušao sa šampinjonima isto bio neki grow kit za sitne novce, bilo je poprilično jednostavno. A ovo izgleda isto nije nešto komplicirano, uzmeš frišku granu (bukava ,hrast) , izbušiš borerom rupe, naštopaš unutra drvene kapsule, zatvoriš ih sa voskom, špricaš ju i to je to. Nakon par tjedana počnu rasti gljive i traju navodno 2-3 godine nakon toga. Sad mene zanima koliko jako zapravo svijetle, jer ovo sigurno nije ni blizu realnome, al u svakom slučaju bilo bi fora vidjeti po mraku.

Ovdje je po mojem dosta skupo 40 eurića za materijal koji popuni granu od 30 cm.
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein