Srpanj 31, 2025, 20:14:24 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Knodus Borki  (Posjeta: 1151 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Knodus Borki
« u: Studeni 12, 2012, 19:51:19 poslijepodne »
Ima li netko ove južno američke tetre možda u svojem akvariju?

http://www.youtube.com/watch?v=QuVaCCwJ24E&feature=relmfu

Offline kjunno

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Knodus Borki
« Odgovori #1 u: Studeni 13, 2012, 08:35:27 prijepodne »
Imam ja 15 komada u akvariju od 200 litara,i sad ih pokušavam razmnožiti.imam već nešto malih riba, ali još uvijek premalo za komercijalni uzgoj.prekrasne ribe.lako se mrijeste u dobrim uvjetima, ali je mlađ teško uzgojiti radi male veličine i bitno niskih parametara vode.radim na tome.....

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 13, 2012, 09:39:19 prijepodne »
Odlično :klap:

Da li im plava boja ovisi o samom svjetlu koji se upotrebljava za osvjetljenje i gdje si ih nabavio?

Offline kjunno

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 13, 2012, 11:12:29 prijepodne »
Ovisi im o količini svjetla,ali i o čestim promjenama vode.naime,ja sam primjetio da kad mijenjam vodu, cca 50 litara svaki tjedan, i to direkt pipovaču,ribe em to potiče na mrijest,em dobiju intenzivno jače boje.inače te tetre vole bržu vodu,tako da u mom akvariju imaju prilično jak unutarnji filter,puno prostora za plivanje, a mrijeste se intenzivno u šumi valisnerije koju sam zasadio u jednom kutu.i to uz samu površinu vode, a često i iskaču iz nje.u ovom tvom akvariju sa you tuba mislim da nije najsretnije riješenje za njih, jer plivaju tromo i mirno, a to su zapravo brze ribe.kupio sam ih u zoo city u novom zg kod porezne uprave.za sad imam jednu turu mlađi od njih od nekih trideset komada.to mi je prvi njihov mrijest.ne namjeravam odvajati m i ž,jer su te ribe prilično osjetljive na stres i nevole male akvarije.u malim akvarijima samo miruju ili plivaju ukrug,ili samo titraju pri dnu.u velikim akvarijima njihova prava priroda dolazi do izražaja.

Offline veco

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 13, 2012, 11:42:43 prijepodne »

Baš sam snimke sa youtuba gledao i prmjetio da vole brzo plivati i zapravo bi im trebala veća litraža od onoga što se navodi u nekim informacijama vezanim za ove ribe što se može pročitati po netu...
Uglavnom dobar info od nekoga tko ih ima  :up: Hvala

Offline kjunno

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 13, 2012, 12:09:36 poslijepodne »
I na stranim akvarističkim istranicama ima vrlo malo informacija o mrijestu tih riba,zato su mi i postale izazov.tim više što mi je ideja vodilja da ih pustim u prirodnom ritmu mrijesta a ne da odvajam m i ž.za sad toliko,problem je samo što moram fizički lovit ikru i odvajat,a to nekad ne vidim,ako se mrijest dogodi a nekad ne stignem,ali naći ću ja formulu.uspješno već mrijestim neke vrste,ali za svoj gušt.sad radim  na nekim težim ribama.uglavnom,imam 36 akvarija u pogonu trenutno....skup hobi.