Kolovoz 12, 2025, 01:09:22 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: visok tlak na reduciru  (Posjeta: 812 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline joni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
visok tlak na reduciru
« u: Studeni 10, 2012, 15:07:34 poslijepodne »
 Zdravo vec nekoliko puta primecujem tlak na reduciru na crvenoj liniji a pre neki dan je bila na nuli ali sa obratne strane (do kraja).
Reducir ima DIY iglicasti ventil, koji sam kasnije dodao, zato sto mi je sam reducir radio prilicno neprecizno, naime posle samo par sati imao bih 30-tak mjehurica u sekundi.Naravno znate sto to znaci za zivalj u tanku.
Ovako namjestam protok:
Prvo na ventilu sa plavom strijelicom namjestim tlak da bude oko 3 bara (tacnije trecu duzu crticu na manometru) i ondak na iglicastom ventilu(zelena strelica) podesim onoliko mjehurica koliko mi treba.
Ventil na boci je otvoren do kraja kao i onaj na reduciru(purpurna strijelica)
U cemu je stvar?
Gdije grijesim?

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: visok tlak na reduciru
« Odgovori #1 u: Studeni 10, 2012, 15:11:48 poslijepodne »
ne kužim te..al probat ću..
zašto ti je izlazni tlak na manometru preko 10 bara ???
čovječe to je way too much..spusti ga do max 2,5 bar-a, ako imaš takav diffuzor koji to zahtjeva..ovi ostali idu s 1 bar izlaznim tlakom..
ovak visok tlak ne moš korigirat fino s igličastim..meni je nekad problem i 2,5 bar-a regulirat, a kamoli ne ovo..

Offline joni

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 10, 2012, 15:27:48 poslijepodne »
 CO2 gasim preko noci tako da se ovaj pritisak stvara tada, normalno mi je pritisak oko 2-3B.
Inace danas sam malo ispustio CO2 i pritisak je opao na tih 2-3 bara ali iskreno brinem za stanje reducira.Dali je moguce da ni=egdije ja grijesim?

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Studeni 10, 2012, 15:31:21 poslijepodne »
onda je vjerojatni problem u samom manometru..one ne smije nabijat toliki tlak..odnesi ga na servis..
ti ne griješiš

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #4 u: Studeni 10, 2012, 15:46:26 poslijepodne »
Imam isti takav ventil. Kad zatvoriš izlaz (bilo s ovim ventilom desno, bilo s elektromagnetnim, bilo s igličastim), izlazni tlak raste sve dok ne dođe do kraja. Ujutro kad bi mi se upalio EM ventil bi mi sav taj pritisak naglo izašao van i ostao na onoj vrijednosti na koju sam ga namjestio prije. Nemam pojma zašto se taj ventil tako ponaša, možda je tako napravljen. Ja nisam uspio naći način da to riješim nego sam ga prestao koristiti s EM ventilom.
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline joni

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 10, 2012, 17:39:02 poslijepodne »
 Nosim ga na servis u ponedeljak sigurnosti radi.Nadam se da je sve OK bas mi se ne kupuje novi. :-X

Offline tsid

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Studeni 10, 2012, 20:09:35 poslijepodne »
sve dobro radiš samo kaj je ventil neispravan.na ovih 10 bara izlaznog pritiska moguće da ti i elektromagnetni ode papa.
možeš ga iskoristit bez elektromagnetnog da radi cjelo vrijeme,samo ponoći ukljući pumpu za zrak.

Offline joni

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 11, 2012, 13:08:35 poslijepodne »
sve dobro radiš samo kaj je ventil neispravan.na ovih 10 bara izlaznog pritiska moguće da ti i elektromagnetni ode papa.
možeš ga iskoristit bez elektromagnetnog da radi cjelo vrijeme,samo ponoći ukljući pumpu za zrak.
I ja brinem da je ventil mozda neispravan.Nemam elektromagnetni samo dodatni DIY iglicasti.
Losa stvar u svemu je da nema servisera nigdije u blizini mog grada tako da ne mogu racunati na servis, moracu kupiti nov  :-X :-X :-X.
Malo mi nade daje da sam mozda malo jace nabio tlak na ventilu sa plavom strelicom, dali je moguce da se preko noci stvara veci tlak zbog toga?
Kad otvorim taj isti ventil do kraja ranije bi manometar pokazao 0 tlak ali sada pokazuje 2!Mozda je i manometar u kvaru?To mi vise odgovara! :)
Danas cu probati drugacije, otvoricu skroz iglicasti ventil i fino cu podesiti na onaj najveci sa plavom strelicom (vidi sliku).

Offline joni

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Studeni 14, 2012, 13:50:02 poslijepodne »
 Vec cetiri dana zatvaram protok CO2 na veliki ventil (plava strijelica), tlak je normalan, stim sto mi manomijetar pokazuje 1.5 Bar kad je sve iskljuceno, DIY iglicasti ventil je skroz otvoren, onaj sa purpurnom bojom strijelice je takodje skroz otvoren.Ako nema protoka zasto mi mamometar pokazuje 1.5 Bar?