Kolovoz 17, 2025, 20:06:43 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: HITNO!!!!! Trebam pomoć :(  (Posjeta: 4203 vremena)

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: HITNO!!!!! Trebam pomoć :(
« Odgovori #25 u: Studeni 11, 2012, 10:14:02 prijepodne »
daj malo opsirnije...

sto znaci "male" novce? sto znaci akvarij 300l? kakav akvarij, dimenzije, kakva rasvjeta, kakva filtracija, kakva podloga.......previse je tu faktora.

ja se nebih igrao s time, osim ako ne mozes prenjeti i barem 60-70% njegove vode, pa samo ovu razliku staviti friske. takav akvarij nije u pravilu potrebno ciklirati, ako uz njega ide i odgovarajuci zacikliran filter.

a i diskus mi nekako nije riba koja se kupuje u "paketu" i za pocetnike.

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #26 u: Studeni 11, 2012, 10:16:39 prijepodne »
Nikako ne uspijevaju sama shvatiti pa moram vas opet pitati... Naime jedan dečko mi želi prodati 300l akvarij sa 6 diskusa u njemu i dosta bilja za vrlo male novce i sve bi to bilo ok da ja uspijem shvatiti kako ću ja te životinje držati kod sebe ako budem ispraznila svu vodu iz tanka zbog transporta... Kad donesem tank doma u njega ću morati uliti 300l pipovace koja će probiti sve dobre bakterije i onda moram minimalno 3 tjedna ciklirati... U mom akvariju koji ima samo 140l neće moći biti 6 diskusa veličine 15 cm pa ne znam kako to inače funkcionira...
ako nije daleko putovanje voda se natoci u kante i preveze

Offline Vedrana85

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #27 u: Studeni 12, 2012, 00:13:42 prijepodne »
Mogla bi se prenijeti i voda ali u akvariju je unutarnji filter koji mislim da nije bas najbolji i ne sviđa mi se podloga koju bi ja mijenjala ... Akvarij je 120x50x50, a filter ataman 1200 sto god da to znaci, u tanka je 6 diskusa i veliko jato zebrica (50 komada) i 10-ak raznih ribice dna... Traži me za to 2.000,00 kn sto se meni čini dosta jeftino... I sad kako ja nemam mira mislila sam osposobiti taj akvarij u spavaćoj sobi i u njega staviti svoju opremu i bilje, promijeniti podlogu, a u svoj koji ima čudne dimenzije 50x50x60 staviti more sa mekim koraljima i kozicama... Eventualno još dvije do tri ribice... Naravno znam sve da treba budite akvarij i raditi sump sa skimerom itd...

Offline Vedrana85

• Novi član
  • *
« Odgovori #28 u: Studeni 12, 2012, 00:16:46 prijepodne »
Tipkam na iPad -u koji ima automatsku korekciju napisanog pa stalno neke budalastine napise... Htjela sam napisati da znam da trebam busiti akvarij...  :roll:

Offline Vedrana85

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Studeni 12, 2012, 00:29:22 prijepodne »
I moj akvarij i dalje protestira :(. Nema ni nitrata niti nitrita nikakvih algi i voda je potpuno čista i bistra... Dodavala sam bakterije easy life easy start još jednom nakon sedam dana i svaki dan dodajem hranu za bettu koja jeu  njemu... Ribice je sretna i zdrava i stalno je pri dnu sto bi znacilo da nema amonijaka ili mu ne smeta... Moj akvari je odlučio da će se ciklirati dva mjeseca... A biljcice su mi super lijepo rastu čak me čudi da su u manje od deset dana mogle toliko izrasti... Vidim da mi fali svjetla jer npr cuba raste u visinu i to dosta ali se ne širi ...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Studeni 12, 2012, 11:00:11 prijepodne »
a cuj, ako nema problema, nemoj ih ni traziti. redovito cisti, mjenjaj vodu i pomalo hrani, i to je to, ne opterecuj se.

ako je betta u 50x50x60, to je preveliki akvarij za nju, i sumnjam da je sretna, a to sto je na dnu apsolutno nije znak srece ni zadovoljstva, vec cinjenice da je taj akvarij predubok, a beta je los plivac, i jednostavno ne moze ici u vise dijelove. jos ako je strujanje filtera jace...

ovo 2000kn za akvarij i ribe, moze biti povoljno, moze biti i preskupo. ovisi o puno stvari, generalno, prazan akvarij tih dimenzija se moze naci za 300-500kn rabljeni, osim ako nije nesto sto ima original poklopac i rasvjetu. dalje ovisi o biljkama, ribama...6 diskusa sami mogu vrijediti te pare, ali mogu biti i bezvrijedni, ako me kuzis.

sto se mora tice, u morsku akvaristiku se ne ulazi bas tek tako, sama ideja nije dovoljna. treba i puno iskustva u drzanju akvarija, iako more i slatka voda bas i nemaju prevelike veze, ali opet, neke osnove moras znati. pa onda puno citati, proucavati......pa onda prirediti puno novaca i zivaca da se to sve pokrene.

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Studeni 12, 2012, 11:40:07 prijepodne »
i ja bi ti savjetovao ako si nova u svemu ovome da diskuse ostavis za malo bolje iskustvo
damir ti je sve rekao

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #32 u: Studeni 18, 2012, 19:53:38 poslijepodne »
Dobro razmisli o stavljanju akvarija u spavaću sobu.Računaj na buku pumpe i vibracije koje ona proizvodi.Buka i vibracije pumpe nisu iste kada je filter čist ili nakon četiri-pet dana kada se protok vode smanji.Osim toga,tko će vidjeti taj akvarij ako je u spavaćoj sobi?

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #33 u: Studeni 20, 2012, 13:24:56 poslijepodne »
Dobro razmisli o stavljanju akvarija u spavaću sobu.Računaj na buku pumpe i vibracije koje ona proizvodi.Buka i vibracije pumpe nisu iste kada je filter čist ili nakon četiri-pet dana kada se protok vode smanji.Osim toga,tko će vidjeti taj akvarij ako je u spavaćoj sobi?

Nemoj me krivo shvatiti, ali nisu mi jasni ljudi koji komentiraju razno-razne tabletiće ispod akvarija i da li će netko vidjeti akvarij ili ne. Ako vlasnik akvarija želi imat tank usred kreveta ili sl. pa neka ga ima ;) Bez zamjerke

Offline Šima

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Studeni 20, 2012, 14:04:50 poslijepodne »
Nemoj me krivo shvatiti, ali nisu mi jasni ljudi koji komentiraju razno-razne tabletiće ispod akvarija i da li će netko vidjeti akvarij ili ne. Ako vlasnik akvarija želi imat tank usred kreveta ili sl. pa neka ga ima ;) Bez zamjerke
:klap: :klap:
moj sadasnji akvarij je u spavacoj sobi ispred kreveta
onaj od 54L je bio odmah pokraj kreveta, metar od moje glave  :)

Offline merlin

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Studeni 20, 2012, 14:07:56 poslijepodne »
Sve ovisi.
Ako je tehnika i bučna netko spava pokraj toga bez problema a netko ne može ako čuje disanje riba.