Kolovoz 15, 2025, 13:48:40 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: par pitanja znalcima  (Posjeta: 1078 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline manni

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
par pitanja znalcima
« u: Studeni 04, 2012, 17:43:11 poslijepodne »
početnik sam i upustio sam se u to pa će vam pitanja izgledat jadno ali .....

1. imam neki filter vanjski (piše na njemu "atman"), znači samo su dvije cjevi u akvariju jedna vuče a druga na one mlaznice tera vodu u akvarij
       - sad me zanima - jel je taj filter dovoljan zbog onih nekih dobrih bakterija ili mi treba još jedan unutarnji u kojem se te bakterije stvaraju???
                                - dali mi na onu cijev što vuče vodu treba ić neka spužva (to sam negdje vidio) meni  unutra uvlači bilje , male gupiće???

2. bilje mi izgleda loše - krajevi listova žute i trunu i potom jaše čistači i sve sj... , šta da poduzmem,  radi se o dvije vrste bilja u akvariju je 6  vrsta neznam nazive al ću probat naći??
                                    jel da odsječem listove tamo dokle su žuti ili da to sve bacim??
                                               u akvariju je podloga ona neka opasna zemlja i na tome kvarcni šljunak oko 2mm najveći
                                               imam neka gnojiva koja sipam svaki dan manje makar piše da ide 5ml po 20litara vode a kod mene je 140l
                                               dodajem još neke makroelemente isto po 5ml

sigurno me zanima još nešt, al dok se sjetim...

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: par pitanja znalcima
« Odgovori #1 u: Studeni 04, 2012, 18:49:01 poslijepodne »
ako ti filter toliko jako vuce da povlaci male ribe, onda je prejak definitivno za tvoj akvarij. atman je proizvodjac, sve ovisi tocno koji je model, ali u pravilu su to fitleri sa jakim protokom i motorom, pa me ne cudi. spuzva ce privremeno rijesiti stvar, ali bolja varijanta ti je omotati plasticnu mrezicu s krupnijim rupicama oko usisa, spuzva bi se prebrzo cepila i stopala protok.

Naravno da je dovoljan, iz svega gore navedenog, i previse.

masa je razloga zasto bilje moze propadati, bez detaljnijih informacija o rasvjeti, tocno o kojim biljkama se radi, kakva gnojiva i sl...tesko je reci. obicno je zutilo listova znak da nedostaje zeljeza, ali ne mora biti iskljucivo to.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Studeni 04, 2012, 19:15:58 poslijepodne »
ako si negdje vidio usis sa spužvom, to je zato da ne uvuće kozice.

Offline manni

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #3 u: Studeni 04, 2012, 21:05:42 poslijepodne »
hvala puno , kad prikupim neke informacije pitam dalje!!!

imam dvije neonke gore od nekih 1m obične!!