Sve to stoji, jedino je greska u matematici.
voda u bojleru, bez obzira na njegovu zapreminu, nije ugrijana na 24 stupnja. ugrijana je na daleko vise.
pa prema tome, kad bi bila ugrijana na 24 stupnja, i kad bi iskljucivo ta voda isla u ro, onda bi se kolicina vode u samom bojleru vrlo brzo potrosila.
s druge strane, ta voda se mijesa sa hladnom vodom, koja opet nije 0 stupnjeva, vec je ipak toplija. cak i uz omjer 1:1 (litra vode iz bojlera, litra vode iz pipe), znaci da u tom slucaju imamo 200 litara vode na temperaturi od 24 stupnja (na 100l bojleru). cak i ako to smanjimo nekih 6 puta u korist otpadne vode, dobili bi cca 33 litre ciste ro vode koja se napravi kroz neko vrijeme.
a 33 litre ro vode je otprilike 33 puta vise nego sto meni dnevno treba. drugim rijecima, meni treba litra do dvije dnevno ro vode. znaci, amper od 10 litara imam 5 dana. dalje to znaci, da mi apsolutno nije bitno koliko treba da se napuni taj amper, a napuni se za par sati kako god okrenes. iiz toga izlazi da mi je apsolutno nebitno moze li osmoza napraviti 20,50 ili 2000 litara dnevno, kad meni treba litra ili dvije. pa se ni ne opterecujem s time.
Istina, neznam ima li ovakav pristup kakvu skrivenu manu, ali, po preporuci proizvodjaca, optimum se dobiva sa vodom koja ima temperaturu 24 stupnja. tocno tu temperaturu i pustam u ro. i sigurno je konstantna tih par sati koliko treba da napuni kolicinu koja mi treba za taj dan-tjedan. Vjerovatno nepotrebno, ali eto.
S druge strane, pustanje hladne vode smanji proizvodnju svakako. Tocno koliko nemam pojma, opet naglasavam, kolicina meni nije bitna.
Osmoza je aquilli, cijenovno je tu negdje sto si spominjao. dali je kvalitetna ili nije, dali ovo ili ono, stvarno neznam, znam da meni radi odlican posao, i u potpunosti zadovoljava moje potrebe za ro vodom, koje istina i nisu neke.