Srpanj 18, 2025, 19:42:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: svaki dan?  (Posjeta: 1411 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline haznfefer

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
svaki dan?
« u: Siječanj 16, 2006, 16:19:00 poslijepodne »
pozdrav.
KOnacno sam našao šta vole jesti moji skalari. Dakle, nisu niš htjeli jesti i kupio sam zamrznuti crvene larve (crve) i to njupaju ko ludi. Ali, dal smiju to svaki dan jesti i kolko toga im smijem dati?
Hvala,

Offline Ronioc

• Novi član
  • *
svaki dan?
« Odgovori #1 u: Siječanj 16, 2006, 21:01:00 poslijepodne »
Bok!Mojiskalari isto obožavaju to jesti, aliim dajem 2 puta tjedno. To je zapravo poslastica i nije ih dobro samo s tim hraniti.Trebao bi im davati više vrsta hrane bar 3-4 (to savjetuju svi iskusni akvaristi!).Ja svoje hranimjoš saTetra prima granulama (probaj im to dati,moji to jako vole),i još sa3različite hrane u listićima (listiće isto jedu kakve god kupim),a dajem im i povremenoTubifex sušene crve (tubifex u početku nisu htjeli ni probati, ali su počeli jesti nakon nekog vremena). Za količinu ne znam jer nisi reko koliko imaš skalara. Ja imam 4 skalara, 2 silver sharka i 3 africka ciklida i dam im jednu kockicu, ali ih taj dan još hranim1 ili 2puta sa nekom drugom hranom.
Zagreb

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
svaki dan?
« Odgovori #2 u: Siječanj 16, 2006, 21:14:00 poslijepodne »
Ja dajem svaki dan pola kockice crvenih larvi, ponekad 1/4 crvenih i 1/4 crnih, osim toga i Tetra suhu hranu. Imam 40-tak riba, ali sve male neonke, tetrice i sl. Mislim da ribama treba davati svježu hranu (smrznutu) jer to i u prirodi jedu, ali i suhu (ono što imamo smrznuto je jako jednolično, ne znam da li ima svih vitamina/minerala/esencijalnih aminokiselina/masti i sl).
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline haznfefer

• Punopravni član
svaki dan?
« Odgovori #3 u: Siječanj 16, 2006, 22:07:00 poslijepodne »

aha, hvala.

imam 2 skalara vec 2 tjedna i nece ni jednu drugu hranu opce pojesti, samo uzmu, al mozda, i pljunu. imam doma 10-ak vrsta hrana i nis nece osim crvenih larvi. a bedasto mi ih je samo s tim hraniti. grozno. bas su blentavi. a mozda s vremenom i nesto pjednu. najmanje vole listice. to ni ne probaju.

Offline sparko

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
svaki dan?
« Odgovori #4 u: Siječanj 17, 2006, 23:00:00 poslijepodne »

Čuj kada se navikneš na pršut i paški sir, mortadela i i slata bač nisu ukusni, ali...

Bit je da moraju jesti raznovrsno, odnosno samo im daj druge vrste hrane, nakon nekoliko dana kad ogladne će itekako prionuti poslu
St/HR

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
svaki dan?
« Odgovori #5 u: Siječanj 17, 2006, 23:09:00 poslijepodne »
Ma stvar je i u privikavanju, meni nekad neće odmah jesti novu vrstu hrane, nisu baš niti smrznutu sve baš tako obožavale na početku
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline haznfefer

• Punopravni član
svaki dan?
« Odgovori #6 u: Siječanj 17, 2006, 23:14:00 poslijepodne »
aha, znaci, da ja njima samo dajem raznoliko, vec ce oni pocet jesti svasta?

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
svaki dan?
« Odgovori #7 u: Siječanj 18, 2006, 07:57:00 prijepodne »
Več je napisano a ja ti ponavljam neka malo ogladne pa da vidiš kako če jesti sve i svašta  
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
svaki dan?
« Odgovori #8 u: Siječanj 18, 2006, 09:06:00 prijepodne »

Citat: kkliba
Več je napisano a ja ti ponavljam neka malo ogladne pa da vidiš kako če jesti sve i svašta

he he istina

Nije ih dobro privikavat samo na smrznutu hranu jer im treba hrana bit sto raznovrsnija(daj zamisli da ti svaki dan jedes npr. kelj) a i mana smrznute hrane je ta sto kad odes nekuda na par dana moras angazirat rodbinu i prijatelje da ih hrane svaki dan dok suhu hranu lako ubacis u hranilicu
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
svaki dan?
« Odgovori #9 u: Siječanj 20, 2006, 14:03:00 poslijepodne »
Bravo Crazy-a3.
Zamrznute crvene larve smatraj dodatnom hranom a ne osnovnom.To im je poslastica.Najbolje je kombinirati više hrana pa vidjet što vole.
Dubrovnik

Offline Tanita

• Novi član
  • *
svaki dan?
« Odgovori #10 u: Siječanj 20, 2006, 21:37:00 poslijepodne »
ne preporučam ti svakodnevno hranjenje crvenim larvama jer nije preporučljivo, probaj kupiti Tetra Prima granule za sada nisam još susrela skalara koji to ne voli, nadam se da tvoji nisu neš posebno.
Anita

Offline haznfefer

• Punopravni član
svaki dan?
« Odgovori #11 u: Siječanj 26, 2006, 14:32:00 poslijepodne »
ek, evo kupio sam tetra primas granule. nece ni to jesti. onak sretno dojure do njih, stave u usta i sa najvecim gađenjem pljunu. Otkrio sam šta jedan od njih oce jesti, al drugi i dalje niš ne jede. ima vec tjedan i pol. sam je mlohav, al normalno pliva. Ovaj drugi koj nesto malo jede izgleda puno bolje, zamislite :)

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
svaki dan?
« Odgovori #12 u: Siječanj 26, 2006, 14:42:00 poslijepodne »
ajd ti probaj malo kravljeg srca ili piletine ili puretine.To su moje ribe obožavale al ti to opet nije osnovna hrana
Dubrovnik

Offline haznfefer

• Punopravni član
svaki dan?
« Odgovori #13 u: Siječanj 26, 2006, 15:15:00 poslijepodne »
da, oce oni jesti crve zamrznute, to im nije problem, al ja bi njih hranio sam osnovnom hranom, jer ovi crvi, srca i to im nije dosta. a kaj je najkvalitetnije od tih friških hrana? (crvi, srca...)