Kolovoz 12, 2025, 11:04:59 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: prigušnice iz štednih, i rasvijeta za biljni - par pitanja?  (Posjeta: 7419 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: prigušnice iz štednih, i rasvijeta za biljni - par pitanja?
« Odgovori #50 u: Listopad 30, 2012, 08:04:06 prijepodne »
Pa pomakni svaku lampu za 10cm lijevi i drugu desno i imat češ pokrivanje 100% i sredinu jače osvijetljenu kako je i u prirodi, neznam gdje ima slućaj da je osvijetljeno sve 100%, a uz tu malu izmjenu uštedit češ i love pa stavi i treću lampu...

ovo je jakko pametno rjesenje. jedna lijevo do coska, druga desno do coska, a u sredinu stavi jednu daylight, slabiju, 13w po mom misljenju cisto dosta, da ti malo razbije plave i crvene nijanse (od npr aquastar lampe), a ujedno sluzi i kao jutarnje-vecernje svjetlo, znaci to prvo palis, i zadnje gasis. jer ni ribe bas nisu ljubitelji kad im 60-70w svjetla bljesne odjednom, iz cistog mraka.

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #51 u: Listopad 30, 2012, 08:21:46 prijepodne »
Citat:
Pa pomakni svaku lampu za 10cm lijevi i drugu desno i imat češ pokrivanje 100% i sredinu jače osvijetljenu kako je i u prirodi, neznam gdje ima slućaj da je osvijetljeno sve 100%, a uz tu malu izmjenu uštedit češ i love pa stavi i treću lampu...

zanimljivo, a toliko jednostavno!!!  :klap:

Citat:
ovo je jakko pametno rjesenje. jedna lijevo do coska, druga desno do coska, a u sredinu stavi jednu daylight, slabiju, 13w po mom misljenju cisto dosta, da ti malo razbije plave i crvene nijanse (od npr aquastar lampe), a ujedno sluzi i kao jutarnje-vecernje svjetlo, znaci to prvo palis, i zadnje gasis. jer ni ribe bas nisu ljubitelji kad im 60-70w svjetla bljesne odjednom, iz cistog mraka.

uf!!! a ko mene pita ujutro! :D

ma ne palim im lampe u 7 ujutro,lampe se pale u točno u podne a gase u 22 h, tak da nije šok jer u 12 sati je poprilično svijetlo izvana,budući da je akvarij ubačen između dvoja staklena vrata koja vode na balkon!

Citat:
Umetanje Citata
Sad vidim o cemu se radi zaboravi onu cijenu!
Poklanjam ti ja ovu prigusnicu ti si samo grla nabavi jel su ova za t8, a lampe imas u pet centru u heinzelovoj!
Evo da pitamo ostale jel moze ova prigusnica za 2 x  35w t5 http://hr.rsdelivers.com/product/tridonic/pc-2-36-t8-pro/electronic-ballast-220-240v-2x36w/4783866.aspx

Kako je meni kinggo odgovorio u ovoj temi https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79027.0
mislim da moze!

nemoj zahebavat,nečeš mi poklanjat...!!!
dogovorit cemo se mi već nešto... ;)
ne znam dali može ta prigušnica neka iskusniji odgovore,meni se čini da ide jer je elektronska!

ako i nejde puno ti hvala ...  :up:

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #52 u: Listopad 30, 2012, 08:31:49 prijepodne »
dobro, ako prije paljenja rasvjete do akvarija dodje dovoljno dnevnog svjetla, onda je ok.

ali, ja sam pristalica jedne manje i slabije lampe, bas za tu funkciju. i meni je akvarij jako dobro osvjetljen ujutro, cim izadje sunce, medjutim, i po paljenju 13w lampe, ponekad nastane bjezanje po akvariju, bez obzira sto su ribe vec "probudjene" dnevnim svjetlom. posebice ribe dna, L-ovi i slicni. a vjeruj nije nimalo zabavno kad ti pleho od 20+cm pocme krciti put pred sobom, jer je bio u nekim svojm mislima pa zaboravio primjetiti da je sunce odavno izaslo. :D :D :D

nije neophodno, ali kad vec radis....

ako se odlucis na 24w varijantu, imam ja aquastar lampu viska, nova, radila mozda tjedan dana, pa.....

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #53 u: Listopad 30, 2012, 08:42:20 prijepodne »
Citat:
a vjeruj nije nimalo zabavno kad ti pleho od 20+cm pocme krciti put pred sobom, jer je bio u nekim svojm mislima pa zaboravio primjetiti da je sunce odavno izaslo.   
:D :D :D

kod mene je đunglica,a i ima panj na dnu ispod kojeg se vole zavuć + jučer ubačena loza...tako da ovi na dnu ispod svog bilja ni ne kuže da se svijetlo upalilo dok ne procunjaju na 1 kat malo... :D

Citat:
nije neophodno, ali kad vec radis....

ma to mi je još jedan tajmer onda,kompliciranje,kaj j znam možda i napravim... nemoj mi to radit (picajzla na vidiku)!!!!!!!   :D

Citat:
ako se odlucis na 24w varijantu, imam ja aquastar lampu viska, nova, radila mozda tjedan dana, pa.....
vidit cu jos,ako se dogovorim sa (condorom),onda idem na 35 sigurno...

;)
« Zadnja izmjena: Listopad 30, 2012, 08:47:53 prijepodne od zgmarkozg »

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Listopad 30, 2012, 08:57:09 prijepodne »
ako zatreba, javi.

Offline condor

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #55 u: Listopad 30, 2012, 09:26:12 prijepodne »
Ma ide sta nebi isla ona je 36w a lampa 35 to je idealno!
Tvoja je sutra sam slobodan pa mozes doc po nju!
„Ljudi su kao školjke... moraš ih otvoriti na tisuće da bi pronašao biser."