Svibanj 08, 2025, 22:47:42 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Import/export tarantula iz slovenije u hrvatsku i obratno  (Posjeta: 965 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marijan2

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Import/export tarantula iz slovenije u hrvatsku i obratno
« u: Listopad 27, 2012, 11:41:13 prijepodne »
Zanima me kakav je postupak dovođenja pauka iz Slovenije? Jel jednostavnije poslati paket, otić po to tamo, ili kako? Jel treba platiti neke novce da se to napravi na legalan način? Volio bih da mi netko s iskustvom odgovori na ovo, hvala unaprijed!

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Import/export tarantula iz slovenije u hrvatsku i obratno
« Odgovori #1 u: Listopad 27, 2012, 19:50:20 poslijepodne »
Izvesti tako nesto je opcenito za sada dosta tesko. U Sloveniji treba ishoditi izvoznu dozvolu, a za Hrvatsku uvoznu dozvolu. I naravno ako je zivotinja na CITES listi trebas imati izdan i odgovarajuci CITES (u Sloveniji "prodajni" cini mi se). Na te dozvole se ceka neko vrijeme, i da - kostaju, cesto puno vise nego i sama zivotinja. Nemam osobnog iskustva, informacije koje sam ti napisao uzmi s rezervom i ako zelis dobiti konkretne informacije kontaktiraj Drzavni zavod za zastitu prirode: dzzp.hr pa ti oni mogu reci kako to tocno funkcionira.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline marijan2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Odg: Import/export tarantula iz slovenije u hrvatsku i obratno
« Odgovori #2 u: Listopad 27, 2012, 20:29:19 poslijepodne »
pfft, previše zajebancije za jednog pauka od 250 kuna :/ a ništa za uvoz/izvoz ću čekati onda dok dobijemo slobodnu EU granicu