Lipanj 19, 2025, 07:18:48 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Eto da se i ja malo pokažem :P  (Posjeta: 3636 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spaljeni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
Eto da se i ja malo pokažem :P
« u: Listopad 22, 2012, 22:53:56 poslijepodne »
Eto kao što naslov kaže...sad se mogu i ja malo "pohvalit" sa novim kučnim ljubimcima :zagrljaj:
Kod mene su od jučer a danas sam ih smjestio u nove domove...jednostavno nisam izdržao a da ih ne uzmem...nakon puno nagovaranja roditelja prijašnjih godina  :D
Uzeo sam znači tako: Brachypelma smithi i Lasiodora parahybana
smithi ima oko 1.5-2 cm a parahybana oko 3cm...msm od oka,nisam išo mjerit...možda je manje možda je više :D
Dimenzije posuda sam zaboravio al su definitivno dovoljno velike...imaju 5cm kokosovog treseta kao podlogu a pošto nisam znao šta stavit kao skrovište samo sam sa kemijskom napravio rupicu pa ako im ne paše neka same iskopaju šta da kažem...hh
Temperatura bi trebala bit 25°C po danu a oko 20°C noći...ubrzo če se to srediti da se još malo podigne ta temperatura al mislim da če privremeno bit ok ?
Evo slikice  :) (prve 2 smithi,ostale parahybana)
Komentari,savijeti dobrodošli :up:

Pozdrav,Spaljeni
« Zadnja izmjena: Listopad 22, 2012, 22:57:06 poslijepodne od Spaljeni »

Offline marijan2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
Odg: Eto da se i ja malo pokažem :P
« Odgovori #1 u: Listopad 23, 2012, 00:30:09 prijepodne »
Baš tu ti spaljeni novi ljubimci  :D

A ovo što piše 11/2009, nadam se da je 11 mjesec  2009 godine kad je imao parahibane prošli put, jer ako je to broj komada koji se izlegao, bilo mu je zabavno  :lmfao:

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #2 u: Listopad 23, 2012, 10:54:59 prijepodne »

A ovo što piše 11/2009, nadam se da je 11 mjesec  2009 godine kad je imao parahibane prošli put, jer ako je to broj komada koji se izlegao, bilo mu je zabavno  :lmfao:

To NZ  11/2009 je oznaka uzgajivača da je njegovo leglo iz 2009.   NZ je oznaka vlastitog legla da je pisali ispred datuma WF to bi ti značilo uzet iz divljine ( wildfang / wild caught)
:devil-smiley-029:

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 23, 2012, 14:36:14 poslijepodne »
Hvala marijane :D
A hvala i tebi Grozota na objašnjenju...uvijek je lijepo naučit nešto novo :up:

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #4 u: Listopad 23, 2012, 16:14:30 poslijepodne »
Parahybane iz 11 mjeseca 2009 bi sada uskoro trebale imati 3 godine i bit minimalno 10-15 cm...

Ili je ovaj pauk stravično malen, neuhranjen i jadan, ili je taj natpis fejkan ili pak posudica od prije

« Zadnja izmjena: Listopad 23, 2012, 16:19:57 poslijepodne od ivborosa »
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 23, 2012, 16:27:28 poslijepodne »
Parahybane iz 11 mjeseca 2009 bi sada uskoro trebale imati 3 godine i bit minimalno 10-15 cm...

Ili je ovaj pauk stravično malen, neuhranjen i jadan, ili je taj natpis fejkan ili pak posudica od prije

Pretpostavljam da mu je ostalo posudica od tad a nije mu se dalo ili nije imao vremena ispravit taj "mjesec/godina" natpis...nemoguče da bi pauk star 3 godine imao oko 3cm,mislim da če se oko toga svi složit

Offline Tanit

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 34
« Odgovori #6 u: Listopad 23, 2012, 16:59:46 poslijepodne »
A bebe :) :) Moja je isto bila tako malena kad je stigla. Držala sam ju u sobi, znači bila je cijelo vrijeme na običnoj sobnoj temp i nikakvih problema nije bilo  :up: Sa čime ih planiraš hraniti?

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 23, 2012, 20:00:26 poslijepodne »
A bebe :) :) Moja je isto bila tako malena kad je stigla. Držala sam ju u sobi, znači bila je cijelo vrijeme na običnoj sobnoj temp i nikakvih problema nije bilo  :up: Sa čime ih planiraš hraniti?

Pošto imam leopard geckone imam i sam svoju hranu...imam brašnare,fobase i dubie...mislim da je to dovoljno...svako tolko naručim još neke četvrte hrane malo za promjenu...što se toga tiče mislim da če bit sve ok ^^

Offline T-boy144

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #8 u: Listopad 23, 2012, 21:58:06 poslijepodne »
Imas dosta hrane, netrebas narucivat 4 vrstu hrane, nije nuzno. Ja svoje tarantule hranim dubijama fobasima i nekad brasnarima i sve je ok sa njima! :up:

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 28, 2012, 18:51:37 poslijepodne »
eto i prva pitanja...tj.treba mi savjet...
Brachypelma odbija hranu i već je par dana nepomična(na stijenki terarija možda par mm od treseta) i abdobmen joj je crniji al ko da je dobila malo "boje" od ove na slikama gore...moguće uskoro presvlačenje? ili sam je možda kupio tek presvučenu?
Lasiodora nakon par dana kopanja iskopala lijepi tunel koji ide do dna terarija te još nastavlja vodoravno i sad sam vidio da je taj tunel zatvorila (ne vjerujem da se urušio)...razlog? opet mogučnost presvlačenja?
Eto ako bi mi neko mogao odgovoriti (pogotovo za Parahybanu) bio bih mu jako zahvalan...
« Zadnja izmjena: Listopad 28, 2012, 18:54:47 poslijepodne od Spaljeni »

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #10 u: Listopad 28, 2012, 20:28:44 poslijepodne »
Moguce je presvlacenje i u jendom i u drugom slucaju....a mozda im samo treba mir (jer ima brahypelma mjesto za skrivanje?)

Brahypelmi ponudi hranu jednom tjedno pa ako nezeli nakon par sati joj izvadi + navlaži joj dio treseta

Parahybani nemoj otvarat ni rušit taj tunel i nemoras joj nudit hranu hranu dok ona sama ne otvori tunel...samo joj održavaj visoku vlagu u terariju

netrebam ni napominjat da moraju imat čep/posudu s vodom unutra i kod ovih manjih stavis u taj cep vatu
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Spaljeni

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 28, 2012, 20:37:42 poslijepodne »
Brachypelma ima svoju rupicu koju sam joj napravio i bila je u njoj par dana ali je izašla van i smjestila se u trenutačni položaj
I kod jedne i kod druge je treset vlažan i zamagljen je dio terarija ispod razine treseta tako da mislim da je vlaga za sada ok...
Naravno,samo umjesto vate sam mislio stavit kamenčić(to sam negdje bio pročitao i izgleda mi ok ideja)
Hvala ti na brzom odgovoru :up:

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #12 u: Listopad 28, 2012, 20:45:29 poslijepodne »

To NZ  11/2009 je oznaka uzgajivača da je njegovo leglo iz 2009.   NZ je oznaka vlastitog legla da je pisali ispred datuma WF to bi ti značilo uzet iz divljine ( wildfang / wild caught)

U njemačkom terarističkom „žargonu“ postoje više takvih skraćenica, ove koje ti navodiš se odnose na vrstu uzgoja.

NZ – Nachzucht (na eng. bi bilo offspring) označava životinje koje su rođene u zatočeništvu  
FZ – Farmzucht označava životinje koje su rođene na takozvanim uzgojnim farmama
WF- Wildfang (na eng. wildcaught)  označava životinje koje su uzete direktno iz prirode.

U nekim situacijama možete vidjeti
ÖNZ - (Österreichische Nachzucht) –  životinje uzgojene u Austriji
DNZ – (Deutsche Nachzucht) - životinje uzgojene u Njemačkoj
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #13 u: Listopad 29, 2012, 11:42:31 prijepodne »
Brachypelma ima svoju rupicu koju sam joj napravio i bila je u njoj par dana ali je izašla van i smjestila se u trenutačni položaj
I kod jedne i kod druge je treset vlažan i zamagljen je dio terarija ispod razine treseta tako da mislim da je vlaga za sada ok...
Naravno,samo umjesto vate sam mislio stavit kamenčić(to sam negdje bio pročitao i izgleda mi ok ideja)
Hvala ti na brzom odgovoru :up:

Za brachipelmu bi nije potrebno prskati i vlažit treset. To je vrsta koja traži minimalnu vlagu. Moje godinama imaju samo čep s vodom i to je to. Ništa više.
:devil-smiley-029:

Offline Allyna

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Prosinac 17, 2012, 17:51:02 poslijepodne »
awww, kak su mali :) moja je srećom bila nešto veća kad je došla :D