Kolovoz 14, 2025, 19:59:25 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koliko para?  (Posjeta: 4133 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Koliko para?
« Odgovori #25 u: Studeni 01, 2012, 12:19:52 poslijepodne »
gle, mozda imas zraka unutra. Ili ti se negdje nesto od materijala prebrzo zacepi. Skini glavu dolje i na izlaz si stavi neko krace crijevo i sve skupa ubaci u kadu i ukopcaj ga u struju i vidi koliko jako ti voda izlazi kroz crijevo. Ako ide dovoljno jako da ti mijesa svu vodu u kadi onda bi to trebalo biti OK i znaci da je sa filterom sve u redu i da je problem u materijalu.
Ili uzmi neku vecu kantu sa vodom pa prema gore opisanij metodi vidi koliko vremena mu treba da isprazni kantu pa ces otprilike dobiti koliko je protok.
A mozda ti i crijeva imaju neki cudan polozaj pa i to smeta.
Gle, dosta ljudi tu ima te JBL filtere i nitko se ne zali. Ja sam davno imao cristalprofi 250 i jedini problem je bio kaj je dosao sa vec ostecenom brtvom glave. Kasnije sam ga zamijenio sa fluvalom pa je stajao neko vrijeme i onda kad je opet pusten u pogon je poceo zveckati rotor jer se razlijepio malo pa je imao lufta izmedju magneta i samih lopatica.

Ne znam di si ga kupio, u HR ili BiH ali imas tu na forumu uvoznika za JBL (DDL Zagreb) pa se obrati direktno njima.

EDIT: evo sad vidio i video i to je slabo. No tesko je reci zasto, probaj samo glavu, odnosno pumpu pa vidi koliko ona baca.

Offline papa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • samo CARica od sada na dalje
« Odgovori #26 u: Studeni 01, 2012, 14:16:05 poslijepodne »
Prije svega sry na offtopicu ali nemogu reci da ne pratim temu i kako sam mislio da smo rjesili ovaj problem a izgleda ipak nismo, postovani gospodin Vuko je kod nas kupio filter na koji se zali, pregledavali smo ga vise puta i svaki puta je radio i vise nego ispravno. Zadnji puta kada ga je vratio na "servis" stavili smo ga u pogon preko tjedan dana 24/7 a nakon tih tjedan dana smo napravili i video kako bi pokazali koliko taj filter "ne radi" ispravno. Jednostavno smatram da je ljudski faktor prilikom startanja greska jel nemoguce da se tri puta provjerava isti filter i da kod nas radi savrseno a kod gospodina nikako!

Video filtera koji je na testiranju na kojeg se gospodin Vuko zali i sa kojim je razocaran! :

Ja bi volio nakon ovog svega da gospodin napravi radje video kako ga spaja i cijeli postupak njegovog startanja nego djelomicne snimke gdje filter "ne radi"

Na kraju krajeva mi ne proizvodimo ove filtere nego ih samo prodajemo ali opet se osjecamo prozvanim u ovakvim slucajevima te smatramo da treba odreagirati na ovake slucajeve gdje se po nama totalno bespotrebno radi kontra reklama jednog odlicnog proizvoda koji je provjeren unazad par godina a trenutno je best buy na ovom trzistu.

Sto se tice one deklaracije protoka, naravno da su to cifre koje su dobivene mjerenjem u idealnim uvjetima i da normalno je da taj idealni protok padne vremenom kako je vec neko napisao sto radi loseg odrzavanja odnosno duzih perioda izmedju ciscenja filtera sto zbog neadekvatnog rukovanja etc.
« Zadnja izmjena: Studeni 01, 2012, 14:25:12 poslijepodne od papa »

Offline Bacho

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #27 u: Studeni 01, 2012, 14:21:48 poslijepodne »
Vuko filter ti radi savršeno,ja sam snimao video i voda pljušti preko 25 cm.ako nemožeš pogledat ovaj video na face,uplodat ču ga ja na youtube pa ču postat linnk tu u temi

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #28 u: Studeni 01, 2012, 14:33:11 poslijepodne »
ovaj gore video je OK.

Offline ajoj

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Studeni 01, 2012, 20:42:50 poslijepodne »
Ne bi li ovo trebalo razdvojiti u 2 teme? Ne znam vise kog ni u vezi čega čitam.

Offline VukoHr

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Studeni 02, 2012, 06:24:53 prijepodne »
Ne bi li ovo trebalo razdvojiti u 2 teme? Ne znam vise kog ni u vezi čega čitam.
Meni je žao što u opće o ovome moram razgovarati, no.
gledao sam video, ljudi koji su ga radili su ljubazni, ja ih nisam prozvao ,još uvijek;-)
ovdje neću pisati dok ne napravim taj video.
no bilo kako bilo to je ipak najprimitivnija pumpa, gledajući sa tehničke strane.
pa kao takvu bi je trebalo upogoniti dijete iz predškolskog odgoja.
gdje je problem ne znam, samo jedan put kod mene je startao onako kao na videu od meštara iz ZG.
a sve ostalo je tuga i nevolja. :'(