Eto, kupio sam akvarij od 300 litara i nakon dugo premišljavanja, odlučio se da unutra budu prekrasni Malawi ciklidi i time ću si ispuniti davni san jer sam taj tank sa ciklidima trebao napraviti još prošle godine!
E sad ovako.....akvarij slažem u subotu! Kupio sam svijetlo smeđi pijesak, moram još ići nabaviti kamenje negdje i to je to! Prvo pitanje mi je jel netko zna gdje mogu nabaviti dobro kamenje za taj akvarij u Zagrebu? Naravno besplatno iz prirode!
Druga stvar koja me muči je slijedeća! Kupio sam crijevo koje ću spojiti na pipu od vešmašine i to će mi olakšati da mijenjam 50 % vode svaki tjedan! Ali mene zanima šta neće njima ta voda biti prehladna jer ja tu nemogu regulirati temperaturu vode nego samo odvrnuti pipu i curit će mi u akvarij hladna voda pa se bojim za ribe!
Treća stvar! Imam 100 litarski akvarij i iz njega u ovaj 300 litarski moram prebaciti gibicepsa! Moj prekrasni gibiceps sad ima 20 cm! Bojim se da li će biti problema sa njim i ciklidima! Znam da inače oni ne idu s ciklidima u akvarij ali nema šanse da se ja riješim svog gibicepsa jer mi je prekrasan i ne dam ga za ništa!
Četvrta stvar! Svjetlo! Imam u poklopcu mjesta za 4 lampe od 60 cm! Ja imam dvije lampe gro lux od 18 w, dvije daylight isto 18 w i dvije Aqua glo 20 w od Hagena! Koje lampe od svega toga da stavim u poklopac i koliko?
Eto, to mi je sad za početak bitno da saznam, a onda ću poslije o onom drugom dijelu, a to je koje ciklide staviti u 300 litarski akvarij i koliko!
Hvala svima na odgovorima i oprostite na ovako dugom tekstu!