Akvaristika me pocela zanimati negdje 2005 godine, medjutim tada sam imao svoj prvi akvarij od samo 35 litara.
Sada sam odlucio skupiti snage i hrabrosti i upustiti se u nesto malo ozbiljnije, naime, osobnog sam misljenja da je tank (akvarij) prekrasan detalj u stanu, kuci, poslu itd.
Da ne filozofiram jer se sigurno nikome ne da citat gluposti, prelazim na stvar odmah.
Prije svega, zelim se zahvaliti kolegama sa foruma na iscrpnoj analizi i pomaganju kad mi je pomoc bila neophodna, prije svega to su: Damir_SI i igor8, te jos neki.

Akvarij: Juwel Rio 180 litara sa originalnim stalkom.
Kupljen: 09 mjesec 2012 god. Kupljen nov novcat.
Rasvjeta: originalne juwel-ove lampe T5 45W High-Light Day x2
Filter, pumpa, grijac, usisavac za podlogu, mjerac temperature i jos neke gluposti sitne su sve dosle skupa u kutiji akvarija.
Cikliranje: 4 tjedna ( jos uvijek traje....)
Zivot u akvariju: Sve je zivo, nema nista umjetno hehehe...
Biljke:
- Anubias Nana
- Bacopa carolineana
- Limnophila heterophylla
- Lysimachia "Aurea"
- Echinodorus bleheri x2
- Hemianthus callitrichoides x2
Panj: kupljen u Zoo Shopu, mangroov i jos jedan ne znam mu ime (manji), te 2 manja kamena jedan od njih pridrzava panj da ne ispliva, kasnije cu ih maknut.
Ribice:
- Za sada, 5 ancistrusa i 1 sijamski algojed
Puzici:
- 3 Nerita puza (prekrasni puzevi, moje misljenje)
Podloga:
- JBL hranjive kugle
- 40 kilograma sljunka ( gradacija 1-2 mm.)
Takodjer, kako nemam CO2, nekako nadoknadjujem sa EasyCarbo professional, PlantaMin (tetra) i biljke rastu izvrsno.
Vodu sam mijenjao svakih 7 dana (nekih 20-30%) i imao sam veliki problem sa smedjom algom, nekako sam to uspio ocistit i sada stavljam jednom tjedno Algin-Regular.
Idu slike: (sve su slikane mobitelom)