Pozdrav svima.
Zelim kupiti bradatu agamu (Pogona vitticeps). Nisam je jos kupio a i necu uskoro. Prvo cu sloziti terarij i sve saznati pa tek onda u kupovinu.

Citao sam puno po internetu i puno toga mi je jasno ali jos uvijek trazim par informacija. Postavit cu par pitanja pa bi Vas molio da sto opsirnije odgovorite ako nije problem. Hvala unaprijed!
1)Velicina agame. Koja je najbolja velicina agame kad bi je kupio? Nebi htio vec odraslu nego manju, ali ne sad ful malu jer se bojim da su mozda preosjetljive dok su bebe. O tome nisam nasao puno informacija. Pitanje je, jesu li male agame osjetljivije?
2)Smjestaj. Imam stari akvarij zapremnine 400 litara ali neznam kako bi slozio ventilaciju. Imate li neki prijedlog? Jel prodaje netko mozda terarije? I koja je optimalna velicina terarija za odraslu agamu?
3)Hranjenje. Imam koloniju dubia, fobase i brasnare. Jeli to dosta raznovrsna prehrana za njih kaj se tice proteina? Naravno da ide i biljna hrana ali me zanimalo za proteinsku.
4)Rasvjeta. Kaj se tice UVa i UVb zracenja, ima li neka neonka koja je preporucena ili moze biti bilokakva?
5)Nije mi bas jasno kaj se sa njima desava preko zime. Na par mjesta sam vidio da se moraju odmarati preko zime ali mi to bas i nije jasno. Ako mi netko moze objasniti bio bi jako zahvalan.
T-boy144