Lipanj 15, 2025, 20:29:44 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Tunze skimer  (Posjeta: 3314 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Bkaradza

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Hrvatska
    • Moja Osobna stranica
Tunze skimer
« u: Listopad 10, 2012, 08:53:47 prijepodne »
Razmišljam o kupovini novog Tunze skimera za novi akvarij pa mislim uzet Tunze DOC Skimmer 9415. Što vi mislite o Tunze skimerima?

Offline banzaii

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Tunze skimer
« Odgovori #1 u: Listopad 10, 2012, 19:49:59 poslijepodne »
Imao sam dva Tunze skimmera-doduše manja i mišljenja sam da skimmer radi kao i svaki(ili skoro svaki) drugi osim što je cijena previsoka.Mislim da u tom novčanom razredu možeš naći podosta,po meni,boljih skimmera

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2012, 20:05:02 poslijepodne »
Ja sam imao 2kom. onih nano Tunze skimera i potpisujem ovo što je napisao banzaii...

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Listopad 11, 2012, 00:06:57 prijepodne »
Ja sam imao 2kom. onih nano Tunze skimera i potpisujem ovo što je napisao banzaii...

definitivno se slažem,puno para ,samo ime -ništa novo,ništa extra

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #4 u: Listopad 11, 2012, 07:40:19 prijepodne »

Pa i nije puno para. Košta manje od ati powercone 250i. A između ta 2 skimera dvojim.

Offline banzaii

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Listopad 11, 2012, 21:31:02 poslijepodne »

Pa i nije puno para. Košta manje od ati powercone 250i. A između ta 2 skimera dvojim.

Između ta dva ja bi uzeo ati,ali predlažem da još malo pogledaš jer mislim da u tom cjenovnom razredu možeš i bolje...da me krivo ne shvatiš-o novom ati powerconeu znam koliko sam vidio,razgovarao sa ekipom i što sam pročitao(djeluje kao strašan skimmer,ali  ima svojih mana glede kvarova-to osobno ne mogu potvrditi)

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Listopad 11, 2012, 21:47:06 poslijepodne »
A Bruno što da ti kažem uzmi mlječnog monstruma SCH 200 i zaboravi priče o skimerima,zaboravi na pumpe...ma na sve,
Toliko dobro radi posao da češ imat osječaj da ti ribe plivaju bez vode :D koliko je prozirna.
Na kraju nije valjda da je to toliko skupo,pa građevina se još drži,a mir u kući i akva je samo takva.

Sad nije zajebancija,nije nikad ni bila,istina košta ali i vrijedi i traje :up:

Offline Klanjo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
« Odgovori #7 u: Listopad 11, 2012, 21:51:16 poslijepodne »
ATI je odličan skimmer ali me tolko iziritirao na nekakvim glupim sitnicama koje su loše napravljene da sam bio par puta na rubu da ga hitim kroz prozor van,a za Tunze neznam kakv je skimmer nisam ga nikad imal,pitanje je cijene.
E da i ima dobra fora kad ti nestane struje i sump se napuni vodom kad se sve ponovno pokrene nemre ti overskimmat jer se pumpa neda pokrenuti dok ne dođe do razine vode koja treba biti.
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline Bkaradza

• Punopravni član
    • Moja Osobna stranica
« Odgovori #8 u: Listopad 11, 2012, 23:26:35 poslijepodne »
Andrej iz Zoo Korale je imao ati 200i skimer i prodao ga je i stavio Tunze skimer za kojeg kaže da je po njegovom mišljenju puno bolji od ATIja naročito u pogledu nemogučnosti preljevanja čaše sa šporkicom što se meni desilo par puta. Blokira pumpa za refugium ili nestane struje, nivo vode u sumpu se digne i u minut vrimena koliko treba da se nakon povratka struje nivo vode spusti čaša skimera se već preljeva i voila šporkica nazad u akvarij... Za ove nove Tunze skimere svi govore da su odlični, malo troše (15W/h) i vrlo pouzdani.

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Listopad 12, 2012, 22:51:28 poslijepodne »
Razlog zbog kojeg je Andrej maknuo Ati je prije svega trgovačke prirode ;),a Tunze je kompromis trgovačko-populistički,jer ne može čovjek držat stvari u dućanu,a kranji kupac mimo njega dobije uređaj po nabavnoj cijeni,a on riješava servise. :o
Tu je cijela problematika,onda naravno da od dva zla biraš manje,tako da Bruno ta odluka nije mjerilo kvalitete već ekonomske računice.
A sad što je najbolje to svako zna za sebe,jer pravog testa nema kako ni u ovom sportu tako ni u kojem drugom,jedino pravilo je da otprilike da cijena diktirara kvalitetu-u pravilu,što nije uvijek,ali generalno u 90% svega je,sa onih 10% ako uloviš možeš reći da si napravio dil.
Znači uzdaj se use i u svoje kljuse :D

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
« Odgovori #10 u: Listopad 13, 2012, 13:08:03 poslijepodne »
Kolka je cijena tog famoznog SCH 200 skimmera?
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #11 u: Listopad 14, 2012, 23:30:52 poslijepodne »
Kolka je cijena tog famoznog SCH 200 skimmera?

Čuj da li je famozan ili ne to mora svako za sebe donijeti sud, za sebe i svoja uvjerenja,ja sam ga prije 4 god.platio oko 650€ mislim tu negdje,ali sada koliko vidim Schuran ima 25 godišnjicu pa se možda upikne nešto na promociji,nikad ne znaš.
Mislim da mu je cijena cca 700€,ali moja iskustvo govori da će još dugooo biti kod mene :)
Čuj ima normalnu pumpu,klasičan impeler ali ima tri komore,akcelerator i visinu, može na njega ozon + injektor za "hranjenje" CR-a:up:
Za mene vrijedi i puno više :) to radi na duge staze i mislim da vrijedi bez uveličavanja,ali treba probati pa vidjeti. ;)
Što je meni bitno da radi svoj posao kako treba i da se ne kvari,ništa
LINK  http://www.sewatec.de/schuran-skimmer-jetskim-200-incl-pump-eheim-1260.html
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline IvanZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
« Odgovori #12 u: Listopad 14, 2012, 23:38:18 poslijepodne »
Vidio sam tog Schurana na standu na Akter-u izgleda kvalitetno kao i kalcij reaktor, ali previse je to novaca.
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #13 u: Listopad 14, 2012, 23:46:36 poslijepodne »
Da ali ono je jetskim 100,do ovog ima još 120,150 pa tek onda 200,ovaj je monstrum za onoga.
A čuj jer puno para ili nije ima puno skimera koji nisu u klasi ,a idu blizu sa cijenom,tako da .....
šta je skupo ,a što nije to je opet osobna odluka :up:
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica