Srpanj 21, 2025, 21:37:40 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Prodaja stana, sumnjiva poruka  (Posjeta: 6815 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Prodaja stana, sumnjiva poruka
« Odgovori #25 u: Listopad 10, 2012, 14:25:47 poslijepodne »
Vi koji prodajete stanove možda bi mi mogli odgovoriti na jedno pitanjce: da li su cijene stanova u Njuškalu okvirno onakve po koliko se zaista i prodaju ili je to samo SF i lista želja?

Cijene u pravilu nisu fiksne, ja bi ozbiljnom kupcu snizio za 5000 bez problema.

Ha ha ha dobar. U sljedećem koraku će te sigurno tražiti broj kartice (kao neki način osiguranja). Ja konstantno dobivam tak slične stvarni na poslu, samo što mene traže privremeni smještaj :D

Ali i ako mu/joj dam broj kartice, što može s njim? Što ako mi uplati 20% cijene, kao što kaže?

Znam da priča nije normalna i da smrdi jako ali me zanima što će biti dalje, trenutno čekam odgovor!
reci jojda uplati20 % pa ces ti prepisat sat na nju
 ako uplati  onda je zavlaci malovim par godina
trazijoj na kraju  krsni list  i uvjerenje o nekaznjavanju

yes yes, kako da ne, prepisat stan nakon 20%  :D :D :D
To može bit jedino kapara, a stan se prepisuje nakon 100% isplate!  ;)

Offline vuky

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Listopad 10, 2012, 16:33:37 poslijepodne »
Jednom prijatelju se javili na oglas za prodaju kuce. Ista prica.

Drugom za prodaju prodaju glisera. Lik mu i poslao cek za brod. Samo bez pokrica.Inace, provjera ceka kosta. A moze biti i malo nezgodno ako je cek ukraden ili falsificiran.

Uglavnom ti emailovi ne dolaze od kud tvrde da se javljaju.
Igrajte za nju, nasu voljenu,
Nek\' jace kuca to
Srce vatreno.

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #27 u: Listopad 10, 2012, 16:33:42 poslijepodne »
ma ako je dobra daj joj badava  :D :D

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #28 u: Listopad 10, 2012, 16:47:16 poslijepodne »
Cekaj ti i dalje mislis da ce bit nesto od toga? Upisi u google prevare nigerija ili tako nesto pa ces nac jos dvadesetak ljudi koji su povjerovali i slali stvari

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #29 u: Listopad 10, 2012, 19:11:09 poslijepodne »
Niki čekovi samo keš.
Kad lova sjedne na tvoj račun onda ide prepis.
Nekužim ljude koji još šalju i lovu :D :D

Offline ceh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #30 u: Listopad 10, 2012, 19:25:04 poslijepodne »
Znam da priča nije normalna i da smrdi jako ali me zanima što će biti dalje, trenutno čekam odgovor!
reci jojda uplati20 % pa ces ti prepisat sat na nju
 ako uplati  onda je zavlaci malovim par godina
trazijoj na kraju  krsni list  i uvjerenje o nekaznjavanju

yes yes, kako da ne, prepisat stan nakon 20%  :D :D :D
To može bit jedino kapara, a stan se prepisuje nakon 100% isplate!  ;)
[/quote]

rekao sam  RECI  JOJ   daces prepisat   stan   ne daces uradit  :nerv:
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Listopad 10, 2012, 19:52:33 poslijepodne »
Cekaj ti i dalje mislis da ce bit nesto od toga? Upisi u google prevare nigerija ili tako nesto pa ces nac jos dvadesetak ljudi koji su povjerovali i slali stvari

naravno da ne mislim, zanima me što će tražit od mene.
stvar je u tome da ona želi meni uplatiti novce bez da ja njoj išta dam/šaljem. Zanima di je kvaka jer što god sam čitao o tim prijevarama je riječ o laptopu, mobitelu, auti... za stanove ne nalazim ništa

rekao sam  RECI  JOJ   daces prepisat   stan   ne daces uradit  :nerv:

ja se ispričavam, ne shvaćam što želiš reći?

Offline gašo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #32 u: Listopad 10, 2012, 20:24:03 poslijepodne »
Ja bi se više zabrinio da je rekao studente :a038:

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #33 u: Listopad 10, 2012, 21:04:31 poslijepodne »
Ne moraš gubiti vrijeme na odgovor, samo treba copy/paste dio teksta u google:

http://www.likwidgames.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=366&view=next
(samo skrolajte dolje do posta od člana "Sokki")

Pa sad, ako ima ljudi koji nasjednu na ovo  :-X

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Listopad 10, 2012, 21:18:35 poslijepodne »
Hvala na ovome, to je to, potpuno ista priča, samo su drugi glumci i mjesto radnje!  :up: :up:

Stvar postaje jasnija!  :klap:

Offline dzems

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: knin
  • volim ribe i ribice
« Odgovori #35 u: Listopad 10, 2012, 21:54:25 poslijepodne »
strasno
Totalna Steta

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Listopad 11, 2012, 08:39:11 prijepodne »
Priča se razmotava pa ću ovu temu završiti sa još jednim copy/paste mejlom, stigao sinoć. To je to, neda mi se dalje jer je očito kako su to automatski generirane poruke, odgovor nema veze sa onim što sam ja poslao.

Hi,

I am indeed very thankful for the time you spent reviewing my request and finally making up your mind to write back despite its unusual nature. In the same spirit, i would like you to understand that I am quite interested in buying the property in your country and I am ready to follow all procedures as well as do everything that is legally required in order to buy the property from you. Except otherwise notified, i will be in your country towards the end of the month (between 25th - 28th) to sign the contract with you.

However, like i indicated in my last e-mail message, it is my plan to pay for the property out of the mentioned 27 million euro and then invest the remaining amount in any profitable business venture in your country. As such, you are welcome to define and provide the best investment/business opportunities for me which you know in your country and other European countries. We can run the investment jointly as partners if possible.

I have not visited your country before and i don't have/know anyone there. Therefore, I am hoping that you will not only be selling your property to me in your country, but that you will also extend your hand of cooperation and help to me. Essentially, I need your assistance to get this 27 million out of this place and into your country, so that i can turn my attention to my travel plans. Will it be convenient for you to help me?

If you will help me to receive and invest this money in your country, i will give you 20 percent of the entire 27 million for your assistance and also buy the property from you.

Of course, you must know that there are strict financial and monetary regulations here in Syria and this makes it very difficult, if not impossible to transfer the money from here to your country through bank to bank transfer. TRANSFERRING such AMOUNT through the bank from here into your country or any other European country is NOT SAFE, NOT PERMISSIBLE as per financial and Money Laundering Regulations and therefore NOT POSSIBLE. In this light, I've come up with an alternative arrangement to send the capital in cash into your country, so that you can receive it there on my behalf pending when i will arrive. I hope this can be possible for you? I have carefully put this arrangement together and my confidence is high that it will work as expected and in safe other too.

The arrangement is thus: every week a UN relief plane leaves Syria to Europe to carry relief items back to Syria, so the amount will be concealed in a metal safe and labelled as official diplomatic bag or pouch and transported in a UN air-plane to Europe, United Kingdom. This means that the safe will be "inviolable" and "untouchable" and have "Diplomatic Immunity" that will guarantee a safe and CONFIDENTIAL transport of the parcel to Europe. When it gets to London, I have arranged for a UN diplomatic courier who will pick up the delivery from the UN air-plane and then deliver it to you in your country. His name is Herbert Stein. As a UN diplomatic Courier Mr. Stein is duly authorised by the UN, either on a regular basis or for a special occasion as a courier. He is entrusted with the custody, transportation and delivery of the diplomatic bag and is employed for the official communications of the UN. He will accompany the safe from England, United Kingdom to your country and deliver it to you there.

Aside his being a diplomatic Courier, Mr. Stein is an instructor with the UN on peace support, humanitarian relief, and security operations. I have great confidence in him; however, because of safety, he will not be aware of the true content of the safe. He will only know that the safe contains your personal things, which he is to deliver to you in your country.

If the above arrangement is acceptable to you and if it will be convenient for you to give me the needed assistance, kindly revert back to me.

Best wishes!

Zahvaljujem svima na sudjelovanju!  :zagrljaj:

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #37 u: Listopad 11, 2012, 08:55:38 prijepodne »
Znaci kupit ce stan i dobit ces 20 % od njegove usteđevine. Isplati se :)

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Listopad 11, 2012, 09:54:34 prijepodne »
 :funny: :funny: Daj mi 50 % od cijene troškova, koje će tražiti u slijedećem mejlu, čim dobim novce dijelimo popola!  :icon-money: :icon-money:

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #39 u: Listopad 11, 2012, 10:25:51 prijepodne »
Prije desetak godina je bilo takvih (sličnih) ponuda iz Nigerije skoro svaki dan. Stavi ga u SPAM i zaboravi.
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline darx

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • Turtles before hoes
« Odgovori #40 u: Listopad 11, 2012, 12:51:50 poslijepodne »
Bježi od tog.. meni su se javili tak i za motor i za digitalnu kameru..

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #41 u: Listopad 11, 2012, 14:39:45 poslijepodne »
il kak bi se reklo- mogu te ja zeznut i za manje love - dobro tebi, dobro meni :D :D   

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #42 u: Listopad 11, 2012, 15:51:34 poslijepodne »
očekivano  :)
prijavi spam, blokiraj adresu i vozi dalje :D

Offline stsith

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #43 u: Listopad 11, 2012, 16:53:18 poslijepodne »
a usput provozaj AV ili sta vec imas protiv gamadi, zlu ne tribalo da nisi pokupija nekakav keylogger ili kakvu drugu gamad u prepisci  :punch:

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #44 u: Listopad 11, 2012, 20:48:50 poslijepodne »
a usput provozaj AV ili sta vec imas protiv gamadi, zlu ne tribalo da nisi pokupija nekakav keylogger ili kakvu drugu gamad u prepisci  :punch:

da, vidiš, o tome nisam razmišljao...  -?

idem ih odma zavrtit!  :up:

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #45 u: Listopad 11, 2012, 21:19:43 poslijepodne »
Ma i mislio sam da je neko sranje, ali eto, zanimalo me jel imao neko sličnu situaciju...

A tak sam se ponadao, prodaja tog stana mi rješava hrpu problema i niko ne zove već 2 godine, a stan je u svim oglasima, agenciji...

U svakom slučaju, zahvaljujem na komentarima i baš ću odgovorit da vidim cijeli tijek događaja!  :D

Tako je i moj kolega dva stana prodavao preko tri godine i da vidis kako ih je uspio prodati oba prosli tjedan, samo se trebalo odluciti da ih doista zeli prodati, a ne prodavati.

Nema nikakvof keylogera ili spywarea, prica je vrlo jednostavna - potpuno je nebitno sto se prodaje nego ce prije ili kasnije iskociti omalen detalj da bi ti trebao platiti nekakav polog ili troskove da bi on poslao novac. Ili posalje fake cek i kao "slucajno" s znatno vecim iznosom pa te trazi da mu ostatak isplatis putem WU.

Offline Therion

• Punopravni član
« Odgovori #46 u: Listopad 12, 2012, 14:16:28 poslijepodne »

Tako je i moj kolega dva stana prodavao preko tri godine i da vidis kako ih je uspio prodati oba prosli tjedan, samo se trebalo odluciti da ih doista zeli prodati, a ne prodavati.

Ne znam što želiš reći? Moja životna situacija ovisi o prodaji tog stana!
Stan je prodaji u svim oglasnicima i u jednoj agenciji. Sa početnih 80000€ je spušten na 60000, a išao bi i nešto niže. Šta bi ga trebao dati za 20000€?? Šta, da vučem ljude za rukav po cesti? Jednostavno niko živ ne zove... frendica mi ima agenciju i kaže da jednostavno ne ide.

Aj pitaj kolegu što je napravio pa prodao, osim davanja u bescjenje.

Hvala

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #47 u: Listopad 12, 2012, 15:12:04 poslijepodne »
Stan u Folnegovicevom (nije limenka) od 40 kvadrata za 39k EUR, Travno od 60 kvadrata za 60k EUR, oba uglavnom nisu taknuta od kada su useljena tako da je pozeljno renoviranje - to je danasnja realnost ako zelis prodati, on bi vrlo rado prodao po 2k EUR/kvadrat kad bi netko ponudio, nije bas tako darezljiv. Trziste ne da je zamrlo nego umrlo i osim sumnjivih iznimki prodaju se jeftiniji stanovi za koje se vadi lova iz carape, a ne kreditom.

Prvi otisao putem usmene predaje, u roku od tri dana petorica zainteresiranih, najbrzi ostavio kaparu.  Drugi otisao covjeku koji zivi na istom katu pa mu odgovara za prosirenje.
Realno sagledavajuci stanje oko sebe mislim da ima dobrih razloga zapaliti ogromnu svijecu na Kamenitima jer ne da je ulovio zadnji vlak nego je u trku i naglavacke uskocio u njega.

Jebga, to su cifre za koje bi netko dozivio infarkt od cereka da mu je ponuden takav novac prije svega par godina, dok ce se i ovi iznosi za godinu dana prepricavati sa sjetom.

Sto se tice bescjenja imam krasan primjer u krugu obitelji gdje se za nasljedeni stan od sezdesetak kvadrata u jednoj drzavi par tisuca km istocnije nije niti htjelo razgovarati za ispod 80k EUR jos 2007g. dok bi se nakon totalnog gospodarskog sloma otvarao pjenusac da netko ponudi 20k sto se sigurno nece dogoditi u sljedecih barem deset godina, iako se cesto voli na TV prikazivati kako tamo kvadrati po 10k planu u trenu.

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #48 u: Listopad 12, 2012, 15:13:13 poslijepodne »

Ne znam što želiš reći? Moja životna situacija ovisi o prodaji tog stana!
Stan je prodaji u svim oglasnicima i u jednoj agenciji. Sa početnih 80000€ je spušten na 60000, a išao bi i nešto niže. Šta bi ga trebao dati za 20000€?? Šta, da vučem ljude za rukav po cesti? Jednostavno niko živ ne zove... frendica mi ima agenciju i kaže da jednostavno ne ide.

Aj pitaj kolegu što je napravio pa prodao, osim davanja u bescjenje.

Hvala

to ti je kad prodaješ stan u Dubravi, tam niko neće živjet :)))

kolki je stan i na kojoj lokaciji, to su dva najbitnija podatka ?
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #49 u: Listopad 12, 2012, 16:12:29 poslijepodne »
Zanimljivo :o
A zašto bi netko radije živio u Španskom nego u Dubravi?