Lipanj 23, 2025, 21:56:56 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Terarij tarantula  (Posjeta: 2616 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline starwars

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 34
Terarij tarantula
« u: Listopad 08, 2012, 19:04:50 poslijepodne »
Pozz svima.. Evo ovako mozda malo i bzvze pitanje al eto da pitam zanima me.. Dakle napravio sam jedan terarij od drveta za gustera naravno sa prednje strane klizno staklo i ostalo mi je materijala jos nesta malo pa bi napravio za tarantulu ali rijetko gdje sam vidio da ih se u tome drzi vecinom je sve od stakla.. Jer mora bas bit od stakla sve ili moze i od drveta? (iverica) 

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
Odg: Terarij tarantula
« Odgovori #1 u: Listopad 08, 2012, 19:56:43 poslijepodne »
Može biti iverica, samo je poljepiš sa onom tapetom za namještaj i zasilikoniraš spojeve. Nemreš baš ribe unutra držat, ali za nekog pauka kojem treba 50-70 %  vlage, nemaš problema

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Listopad 08, 2012, 21:44:25 poslijepodne »
ak ćeš imat neku tarantulu tipa brachypelma mislim da se čak ne moraš ni zezat sa folijama pošto je njima postotak vlage dosta nizak

Offline starwars

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Listopad 08, 2012, 22:24:04 poslijepodne »
Onda ce tak i bit..tnx
Mislio samu uzet g. rosea ili b. smithi jednu od te dvije, vidit cu sta uspijem nac kad rijesim prvo to

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #4 u: Listopad 08, 2012, 22:45:02 poslijepodne »
ja sam imao šprehu da bi si napravio donju, stražnju stranu i poklopac od drveta, ostatak od stakla, jer bi i dalje moga vidjet tarantulu di god da se zavuče. sa bočnim  drvenim stranama bi imao manji kut gledanja

Offline Tomo.zg

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Listopad 09, 2012, 16:06:22 poslijepodne »
Takav sam i ja napravio,donja,stražnja,poklopac i kod mene je i jedna bočna strana drvena,a prednja i druga bocna staklene!
Meni ok izgleda !

Offline starwars

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Listopad 09, 2012, 20:23:16 poslijepodne »
Tak cu i ja nekak onda, naso sam sad trokutaste komade stakla od neke kutne police i to cu ubacit u bocne stranice, urezat..
A dimenzije d50 š45 v40.. S time da na visini otpada 10 cm zbog podloge pa je 30..

Offline starwars

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Listopad 22, 2012, 20:13:08 poslijepodne »
Evo jedno pitanje (problem) da ne otvaram novu temu.. Dakle u terariju mi je podloga zemlja za cvijece, nju sam u pecnici ispeko, i par grana koje su isto bile u pecnici i sad vidim na toj zemi za cvijece, mislim da je to plijesanj nema puno nego samo na par mijesta nesta sitno, bijelo onako kao vata.. Sad jel da sve vadim van i cistim ili sta? Koju podlogu stavit jel bi mogo ic obicni pijesak? Ili ga pomijesat sa zemljom..
Dimenzije terarija  (DxŠxV)  50x45x40 ..Ventilacija na vrhu poklopca 10x20..  To je ovaj gore sa slika..

Offline T-boy144

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #8 u: Listopad 22, 2012, 20:37:56 poslijepodne »
Nemoj stavljati pijesak kao podlogu! Najbolja podloga bi bila kokosov treset. Kaj si tice plijesni ocito je ventilacija premala te je vlaga previsoka. Odstrani to malo plijesni skupa sa malo zemlje nekom zlicicom i trebalo bi sve ok bit. :up:

Offline starwars

• Novi član
  • *
« Odgovori #9 u: Listopad 22, 2012, 21:12:16 poslijepodne »
Morat cu vidit kod nas tu u trgovini jednoj jel ima treseta, vecinom je sve za akvarije, papagaje, hrcke i to..
Izvadio sam sad posudu sa vodom, cak je i ona bila vlazna malo od ispod stavit cu manju, ovakva je bila mozda je i ona malo propustala http://www.discountleisureproducts.co.uk/lg_images/Exo_Terra_Reptile_Water_Dish_Large.jpg  , i u jednom se kutu malo kondenzira vlaga, kao rosa tu gdje je bila posuda od cvijetnjaka za skroviste.. Sve sam to sad povadio i izmjeso zemlju pa cmo vidit.. Morat cu na bocnima stranama onda jos izrezat za ventilaciju rupe okrugle negdje oko 5-6 cm promjer.. 

Offline marijan2

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #10 u: Listopad 23, 2012, 00:34:02 prijepodne »
imaš na www.teraristika.hr naručiti treseta povoljno ako ne nađeš u lokalnoj trgovini ;)

Offline starwars

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 u: Listopad 23, 2012, 18:24:51 poslijepodne »
Imaju nesta ali ovo sto je ostalo zadnje je rezervirano pa onda tek iduci tjedan, u ponedeljak narucuju.. Nije kao taj kokosov treset, slicno ovome samo bez tih vlakana samo ovi krupniji komadici.. http://www.bonsai.hr/wp-content/uploads/2010/02/kokosova-vlakna.jpg .. Pa cu onda malo i sa zemljom pomijesat.. A sa te stranice sam bio narucivo, ceko tjedan dana nije mi nista doslo, pa sam na fejsu kontaktiro, receno je da ce provjerit sta imaju na skladistu pa javit kad posalju, tako da eto proslo je vec mjesec dana i jos nista..  :)