Srpanj 27, 2025, 14:37:08 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moj akvarij od 54l  (Posjeta: 3793 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Spanjo

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Moj akvarij od 54l
« u: Listopad 03, 2012, 23:08:42 poslijepodne »
Akvarij je star 12 dana ali je upotrebljen filter i sljunak iz akvarija od 20l skupa s cikliranom vodom , sad ima 2 filtera protoka 300l/h , grijac 50w , rasvjetu od 15w , 6 biljaka , rogolist , anubias , i jos tri neke , veci znalci ce ih vec prepoznati , iman 2 koridorasa , 1 ancistrus , 15 kozica , 5 razbora i 5 crvenorepih tetri , sta mislite ???

Offline Spanjo

• Punopravni član
Odg: Moj akvarij od 54l
« Odgovori #1 u: Listopad 03, 2012, 23:10:35 poslijepodne »
..... zanima me misljenje iskusnijih akvarista , mislin ubacit jos jednu granu masline kroz tjedan dva , upravo je prokuhavan i topin u vodi ....... :D

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2012, 10:08:44 prijepodne »
... evo ubacena je nova grana masline , .....kako napraviti sjenu za anubias ???

Offline condor

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #3 u: Listopad 10, 2012, 20:23:07 poslijepodne »
Imas rasvjetu 15w tako da netreba njemu sjena!
Nego kakve su ti to grane sirove ili suhe? Meni izgledaju sirove ako jesu vadi van!
„Ljudi su kao školjke... moraš ih otvoriti na tisuće da bi pronašao biser."

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 10, 2012, 23:31:04 poslijepodne »
..... otpiljene su , pa su prokuhane skinuta je kora pa su opet otkuhane dvaput po 2h i zatim osusene skroz , nakon toga potopljene i prokuhane jos dvaput po dva sata i zatim su proprane kroz cikliranu akvarijsku vodu koju sam izvadija pri redovnom minjanju i stavljene u akvarij , zasto da ih vadin vani ??? mislin da su prosle postenu torturu i dezinfekciju i ubrane su s divlje masline koja nije nicn tretirana od kemikalija ............................ -?

Offline AhJaK

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Sveta Nedelja
« Odgovori #5 u: Listopad 10, 2012, 23:34:36 poslijepodne »
Čuj, meni ova zadnja grana izgleda nekako neprirodno, kao vrh drške metle  :dead: Možda da sve grane na vrhovima malo "uništiš" kombinirkama...

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 10, 2012, 23:51:08 poslijepodne »
 ....... prigovor stoji , slazen se ali me nekako strah da koridorasi ne ostete brkove i da mi se ancistrus ne ozljedi , sve san predodredija zdravlju ribica , medjutim ......... moga bi to uradit ... -?

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 10, 2012, 23:59:41 poslijepodne »
..... cini mi se da su mi ribice skroz zadovoljne svojim malin prostoron , koridorasi su mi polozili jedno 100 jaja svugdi oko filtera , razbore su takodjer imale mrijest i pola od tog su same pojele , pola je negdi po sljunku , odlucija san da za sad necu ic s othranjivanjem mladji , medjutim brine me smedja cupkasta alga koja mi je pocela rast po rubovima listova od anubiasa , cekat cu da biljka iz pozadile poraste i pruzi listove preko anubiasa , mlazom vode iz filtera cu pokusat usmjerit listove da idu preko anubiasa i da mu prave laganu sjenu , necu se odma upustat u borbu s algom , a i kozice i ancistrus je laganini brste ali je jaka i tvrdokorna ..............??? :roll:

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #8 u: Listopad 11, 2012, 08:53:51 prijepodne »
Meni se sviđa, osim navedenog pravilnog reza na drvetu. Ili "uništi" vrhove (neće ni koridorcima ni ancistrusu biti ništa) ili na te krajeve zaveži neku biljku da se malo sakrije. Neki anubijas, mahovinu, microsurum.
Smeđa alga je potpuno normalna pojava u mladim akvarijima (tvoj je samo 12 dana) i s vremenom će se povući sama.

Samo naprijed!  :up:

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 11, 2012, 10:48:11 prijepodne »
.... nego zanima me još jedna stvar iman dva filtera od 300l/h , smjer vode ide kruzno u smjeru kazaljke na satu , pri svakim nekakvim radovima u akvariju ako mi se voda malo zamuti kroz 1 min je sve opet kristalno cisto , ribice su kao u nekakvom brzacu , stoje na mjestu i plivaju u struji filtera , medjutim ima li ikakve stete u toliko jakoj filtriranosti vode  ???

Offline AhJaK

• Punopravni član
  • Sveta Nedelja
« Odgovori #10 u: Listopad 11, 2012, 16:37:03 poslijepodne »
.... nego zanima me još jedna stvar iman dva filtera od 300l/h , smjer vode ide kruzno u smjeru kazaljke na satu , pri svakim nekakvim radovima u akvariju ako mi se voda malo zamuti kroz 1 min je sve opet kristalno cisto , ribice su kao u nekakvom brzacu , stoje na mjestu i plivaju u struji filtera , medjutim ima li ikakve stete u toliko jakoj filtriranosti vode  ???
Nisi napisao koje filtre korostiš. Ja imam 600l/h na 96l i filtracija mi je ok. Imaš li mogućnost regulacije protoka?

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 12, 2012, 17:01:36 poslijepodne »
.... neman pojma , imaju oba regulaciju protoka , grijac od 50w namjesten na 24c , gnojim biljke tableton svaka 2 tjedna i mijenjam 10l vode svaka dva tjedna , pri tom isperen filter materijal u akv vodi , hranin ribice pomalu jednom dnevno , rasvjeta mi je 15w 6400 Kelvina , 12h dnevno od 8 do 20h , i upalin pumpu zraka od 16 do 20h samo da malo obogati zrak kisikon prije nego padne mrak u akvariju , jeli radin kako triba ???? :) .... uglavnom ne prckan nista , jer san shvatija da sta vise prckas svako malo da je to gore za cili svit u akvariju , pusti akvarij na miru i nek se sam stabilizira , anubias raste ka lud isto ka rogolist ove druge stagniraju ali sad su ojacale i pustile korijenje i ocekivan booom u rastu biljake , sve su to nezahtjevne vrste , fali mi jos samo mahovine da pokrijen grane , jeli ima ko ??? hahahaha

Offline AhJaK

• Punopravni član
  • Sveta Nedelja
« Odgovori #12 u: Listopad 13, 2012, 10:55:19 prijepodne »
O kojim se to tabletama radi s kojima gnojiš?
Po meni trebaju ti unutra mikro i eventualno EC (neka me isprave drugi akvaristi ako griješim). Zračnom pumpom nećeš uspjeti otopiti puno kisika u vodi. Mreškanjem površine vode "ubacuješ" kisik unutra. Uostalom vidjet ćeš najbolje po ribama ako im fali kisika. Strpljenja i bit će sve  :up:

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 13, 2012, 18:17:58 poslijepodne »
..... radi se o tabletama Sera flore plus ......, mislin da se radi o makroelementima

Offline AhJaK

• Punopravni član
  • Sveta Nedelja
« Odgovori #14 u: Listopad 13, 2012, 20:12:15 poslijepodne »
..... radi se o tabletama Sera flore plus ......, mislin da se radi o makroelementima
Macro tebi nije potreban ;)

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Listopad 14, 2012, 18:30:20 poslijepodne »
... sta mislis o EASY LIFE Pro Fito proizvodu , mislin ga narucit priko interneta , 100ml dojde 27,50kn , mislin da je to - to  -?

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 14, 2012, 18:37:37 poslijepodne »
..... molin te daj mi reci koju mahovinu bi moga stavit na ove grane i na prednji plan , neka sta ce se brzo uvatit , da ne raste visoko i da nije zahtijevna , buduci da se grane blizu rasvjete dali bi cuba bila ok ali ipak se radi o samo 15w snage svitla ?????? -?

Offline AhJaK

• Punopravni član
  • Sveta Nedelja
« Odgovori #17 u: Listopad 14, 2012, 19:54:02 poslijepodne »
... sta mislis o EASY LIFE Pro Fito proizvodu , mislin ga narucit priko interneta , 100ml dojde 27,50kn , mislin da je to - to  -?
Profito koristim i ja za mikroelemente i zadovljan sam....Što se tiče mahovine mislim da ćeš najlakše doći do Jawa moss-a - ima je hrpa ekipe, a nije zahtjevna...Cubu ti ne bi predložio za početak....Treba puno svjetla, CO2, sitni šljunak  :roll: :roll: :roll: Slaba ti je "svića"  :D :D :D :D. Kreni s nekim manje zahtjevnim biljem...

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Listopad 14, 2012, 21:21:17 poslijepodne »
..... kako se rijesit crne cupave alge iman je po anubiasu na rubovima pojedinih listova i na nekoliko peteljki , ne stagnira ...... siri se polako ali sigurno ??? Easy Carbo u odredjenoj kolicini , tj po preporuci ili nesto drugo , tvrdokorna je i neda se bas maknit , druge biljke su ok ..........

Offline AhJaK

• Punopravni član
  • Sveta Nedelja
« Odgovori #19 u: Listopad 15, 2012, 07:09:26 prijepodne »
...ekipa ti je već sve napisala  8)

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Listopad 15, 2012, 18:22:05 poslijepodne »
... evo stiga je sijamac , malo je dezorijentiran po akvariju , sve mu je ka nesto cudno , bumo vidli oce tit jesti tu algu , malo mi ganja ostale ribice , valjda se triba priviknit na novu sredinu , samo da napomenen da su mi tili uvalit laznog foxa ............. :klap:

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Listopad 16, 2012, 16:44:43 poslijepodne »
Sijamac je isa vani , uznemirava je ostale ribice do ludila , unistija mi je pola bilja u 24h , stiga je Easy Carbo pa cemo probati , stavija san 12 kapi u 54 litre !!!!

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Listopad 16, 2012, 17:43:18 poslijepodne »
.... evo malo promjena , anubias je isa ca doli , nije mu misto na grani .........tamo cu mahovinu sibniti ..... :D

Offline Spanjo

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Studeni 03, 2012, 16:52:05 poslijepodne »
Evo malo nove slike , biljke su isle naprid .............

Offline AhJaK

• Punopravni član
  • Sveta Nedelja
« Odgovori #24 u: Studeni 03, 2012, 21:28:57 poslijepodne »
Sad ti je ovo crno kamenje presimetrično postavljeno..Razbacaj ga  ;)