Kolovoz 14, 2025, 14:41:28 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: MALAWI 160 L - NEW SETUP  (Posjeta: 4927 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: MALAWI 160 L - NEW SETUP
« Odgovori #25 u: Listopad 03, 2012, 20:21:28 poslijepodne »
jap, mislim da ovdje ne pricamo o "njemu" vec o "njoj"....

Offline gunslinger

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #26 u: Listopad 03, 2012, 20:23:36 poslijepodne »
koliko su veliki auratusi
mužjak je crne boje
Vidiš Baica, sada sam gledao malo na netu, pojma nisam imao da su Auratusi mužjaci crni, čak sam u Zoo Vili pitao kada sam ih uzimao i rečeno mi je da mužjak ima lažnu ikru na repu, jedino tako se raspoznaje kao. Cccccccc.... Ne sviđa mi se to. Moram hitno nabaviti dva mužjaka.
...nikada se nemoj smijati tuđim snovima... i ...nikada ne potcjenjujte moć ljudske gluposti...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Listopad 03, 2012, 20:28:34 poslijepodne »
imas 7 auratusa, ako su sve zenke to je odlicno.

ali, 2 muzjaka ti nije pametna ideja, premal je to akvarij, jaci ce ubiti slabijeg u vecini slucajeva.

Offline gunslinger

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Listopad 03, 2012, 20:29:00 poslijepodne »
imas 7 auratusa, ako su sve zenke to je odlicno.

ali, 2 muzjaka ti nije pametna ideja, premal je to akvarij, jaci ce ubiti slabijeg u vecini slucajeva.
A jedan?
...nikada se nemoj smijati tuđim snovima... i ...nikada ne potcjenjujte moć ljudske gluposti...

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Listopad 03, 2012, 20:32:05 poslijepodne »
ja bih uvijek stavio jednoga, prekrasna riba, oni su dosta agresivni i mislim da bi bilo problema da stavis vise muzjaka.

ali to ce ti bajica bolje objasniti.

Offline gunslinger

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Listopad 03, 2012, 20:37:57 poslijepodne »
ja bih uvijek stavio jednoga, prekrasna riba, oni su dosta agresivni i mislim da bi bilo problema da stavis vise muzjaka.

ali to ce ti bajica bolje objasniti.
Možda bajica ima jednog za prodati, što kažeš Bajica?

Offline baica_s

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • ulovi i pusti
« Odgovori #31 u: Listopad 03, 2012, 21:00:23 poslijepodne »
ima baica svega......... ;)
taj bjeli to nije auratus ali sačekaj još nekoga da ti reče svoje mišljenje
a ti po šopovima nemaju blage veze o ribama..............čast izuzecima ;)
Slaven Jurkiv 0989815052    035433028
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #32 u: Listopad 03, 2012, 21:07:34 poslijepodne »
baš gledam svoje oblik ribe je indentičan paralelusima a i po boji je sličniji njima tako da je moj zaključak MIX

parallelus ženka
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #33 u: Listopad 03, 2012, 21:08:40 poslijepodne »
jesam upravu :)
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Listopad 03, 2012, 21:31:59 poslijepodne »
sto samo govori u prilog tome da se ne savjetuje drzanje razlicitih melanochromisa u istom akvariju.

Offline gunslinger

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Listopad 03, 2012, 21:36:18 poslijepodne »
jesam upravu :)
U pravu si  ;)
Nego, imaš ti Auratusa mužjaka jednog? Dajem Red Zebru  :D :D :D

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #36 u: Listopad 03, 2012, 22:10:38 poslijepodne »
A da Gunslinger toga ciklida poslika malo bolje....možda se ipak radi o M.auratusu..i slika nije ko zna?

Offline gunslinger

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #37 u: Listopad 03, 2012, 22:44:47 poslijepodne »
A da Gunslinger toga ciklida poslika malo bolje....možda se ipak radi o M.auratusu..i slika nije ko zna?
Evo ovo sam malo povećao, ne mogu sada slikati, spavaju  :D do sutea ova slika

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Listopad 03, 2012, 22:46:24 poslijepodne »
moj glas ide za - nije auratus. mozda se i varam.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #39 u: Listopad 03, 2012, 22:53:53 poslijepodne »
da ja nesto napisem, svi mi imamo naravno svoj ukus za uređivanje akvarija i td.. ali moze se to puno bolje sloziti, nekako mi izgleda sve nabacano.. odluci se za neko tamnije kamenje, da se uklopi sa pozadinom, malo poslozi kako treba i dobit ces puno ljepši tank..

a sto se tice riba, vidim imas sve vrste po jednu, ili nabavi od svake vrste koju imas po jos 4,5 kom ili smanji na nekoliko vrsta npr. 2-4 vrste i neka ih bude unutra 7,8 kom od svake vrste..

panj izvadi kako su ti vec napisali, jer panjevi meksaju vodu a i nakon nekog vremena postaje zuta..

Lp i sretno..

Offline gunslinger

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #40 u: Listopad 03, 2012, 23:27:20 poslijepodne »
da ja nesto napisem, svi mi imamo naravno svoj ukus za uređivanje akvarija i td.. ali moze se to puno bolje sloziti, nekako mi izgleda sve nabacano.. odluci se za neko tamnije kamenje, da se uklopi sa pozadinom, malo poslozi kako treba i dobit ces puno ljepši tank..

a sto se tice riba, vidim imas sve vrste po jednu, ili nabavi od svake vrste koju imas po jos 4,5 kom ili smanji na nekoliko vrsta npr. 2-4 vrste i neka ih bude unutra 7,8 kom od svake vrste..

panj izvadi kako su ti vec napisali, jer panjevi meksaju vodu a i nakon nekog vremena postaje zuta..

Lp i sretno..
Hvala na iskrenom komentaru, mislim da ne izgleda nabacano (dva sata sam preslagivao dok nisam našao ono što dobro izgleda, nisam napomenuo da je ovo kutni akvarij, možda se ne vidi, pa je teže složiti da dobro izgleda), što se tiče kamenja ionako će doći alga  ;). Sve u svemu slika ne može dočarati kako izgleda u stvari tank. Što se tiče riba potpuno se slažem s tobom. I bit će 2-3 vrste po 6-7 komada. Pozdrav.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #41 u: Listopad 03, 2012, 23:40:56 poslijepodne »
nemoj me krivo shvatiti, mozda u zivo puno ljepse izgleda, jer na slikama se nikada nemoze vidjeti kao kad stanes pred akvarij.. ali sam napisao nabacano jer unutra imas i kamen obli, supljikavi, panjeve i td, zato sam napisao da je nabacano.. ali naravno ako je tebi to lijepo onda je i meni, a i nama..  ;)

bitno je da uzivas u tome i da si napravio ono sto si zamislio..  :up:

i sta unutra imas od opreme, koji filter?

Offline gunslinger

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Listopad 03, 2012, 23:52:15 poslijepodne »
nemoj me krivo shvatiti, mozda u zivo puno ljepse izgleda, jer na slikama se nikada nemoze vidjeti kao kad stanes pred akvarij.. ali sam napisao nabacano jer unutra imas i kamen obli, supljikavi, panjeve i td, zato sam napisao da je nabacano.. ali naravno ako je tebi to lijepo onda je i meni, a i nama..  ;)

bitno je da uzivas u tome i da si napravio ono sto si zamislio..  :up:

i sta unutra imas od opreme, koji filter?

Ma zašto bih te krivo shvatio? Sve je OK. Meni se jako sviđa  :D :D
Filter EHEIM eXperience 250 (EHEIM professionel 2224) - protok max 500 litara/sat (kermački valjci + spužva + biokuglice + vata) i zračna pumpa (ne znam koja)

Trebam još nabaviti neke stvari, ali čekam jer ću ionako mjenjati ovaj postav sa Juwel Trigon 190

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #43 u: Listopad 04, 2012, 06:46:33 prijepodne »
auratusa mogu prodati moji su F1, ali ne uzimam u zamjenu  i ne kupujem ribe komima neznam podrijetlo..........a i ne držim estere red nego blu red tako da mi neodgovara
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #44 u: Listopad 04, 2012, 06:48:39 prijepodne »
pa ovo nije Auratus 100%
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #45 u: Listopad 04, 2012, 07:01:37 prijepodne »
Pa to nije Auratus....nego čitam ti ja komentare...nije dobro ono, nije ti dobro ono...pa što ne kažete čovjeku iskreno, da mu je akvarij premaleni iako če nabaviti Trigon 190 da če i taj mu biti premaleni za neke ciklide, koje več ima...nije to ništa strašno...Ipak ciklidi dodju do svopg izražaja, boje i aktivnosti u za njih odredjenom litražom.I da u malome akvariju jedan ciklid neče dostiči dužine, koja je , eto da tako kažem, za njega predpisana..
I ja mislim, da če svatko razumijeti takav savijet :) i nabavit ciklide koji mogu biti u akvariju xy litraže.

Offline baica_s

• Punopravni član
  • ulovi i pusti
« Odgovori #46 u: Listopad 04, 2012, 07:15:48 prijepodne »
ja nisam komentirao ništa u vezi litraže i vrsta .................zašto?
teško je to objasniti..........i mene su zafrkavali oko kamenja,oko ovoga ili onoga netko jednostavno kao ja nije umjetnički nastrojen ali zna napraviti sam akvarij od 500l,poklopac od čega zamisliš i bolji od svakog orginala...............
litraža za Malawce po mome nije ispod 300l ali nemaju svi mogućnosti prostora,financija itd............krenut će sa 160l,200l pa za 6-10mj dok ribe porastu vidjet će i sami da je malo pa će polako naći love i mjesta za veći ako se desi ljubav ako ne ribe će zamjeniti za neke manje drugih vrsta tipa moli,gupi neonke,skalari.............
naj gore mi je kad se komentira neči trud u negativnom kontekstu
Facebooku "malawi mbune"
[email protected]

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #47 u: Listopad 04, 2012, 07:45:31 prijepodne »

naj gore mi je kad se komentira neči trud u negativnom kontekstu

Ja to ne shvatam negativni kontekst..ipak šta se pjeva "Pljuni istini u oči".Šta želim time reči...treba ciklidašu pokazati pravi put..to je put koji če ga osvojiti....recimo da je sve tako kako je...i šta če biti nakon par mjeseca.....Šta da radim, jedan auratus pobio mi je neke ciklide....ili svi su ciklidi nešto bolesni....i tako dalje....to je za mene krajniji negativni pojav i takvi pojavi odvračaju ljudi od ciklida.

I samo da napomenem...mužjak auratus dominantni znade biti jako oštar i prema ženkama...svoje vrste... i ponekad mu je i 400 l akvarij premaleni....meni je takav ubio  u 400 l tri ženke...opasan tip

Offline gunslinger

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #48 u: Listopad 04, 2012, 10:07:34 prijepodne »
Pa to nije Auratus....nego čitam ti ja komentare...nije dobro ono, nije ti dobro ono...pa što ne kažete čovjeku iskreno, da mu je akvarij premaleni iako če nabaviti Trigon 190 da če i taj mu biti premaleni za neke ciklide, koje več ima...nije to ništa strašno...Ipak ciklidi dodju do svopg izražaja, boje i aktivnosti u za njih odredjenom litražom.I da u malome akvariju jedan ciklid neče dostiči dužine, koja je , eto da tako kažem, za njega predpisana..
I ja mislim, da če svatko razumijeti takav savijet :) i nabavit ciklide koji mogu biti u akvariju xy litraže.
Ok, pitanje koje ciklide staviti unutra po Vašem misljenju, ima li manjih malawaca od auratusa i maingana? Nemam uopce mogucnosti za veci akvarij tj. Imam jedan prazan kut u koji se odlicno uklapa trigon 190. Pa jbg valjda se moze fino uklopiti u 160-190 litara finih malawaca. Samo ciklidi dolaze u obzir, nikakvi moly, gupi itd.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #49 u: Listopad 04, 2012, 10:43:19 prijepodne »
bajica je u pravu, sto napisati a da ne ispadne pljuckanje po necijem trudu, masti, ali u krajnjoj liniji i mogucnostima?

svi mi krpamo onako kako znamo i kako mozemo.

nije toliko stvar u velicini same ribe ili pojedine vrste, radi se ipak o necem drugom. malawci su aktivne i teritorijalne ribe. imas mirnijih vrsta, imas agresivnijih vrsta, ali u pravilu - svaka trazi i bori se za svoj komadic kamena. Bas zbog tog kamena, litraza se naglo smanjuje, tako da ti sad u ovih 160 litara efektivno imas prostora kao u nekom srednje naseljenom 80-litrasu.

Dugacak akvarij, sve ispod 120cm je nekako tijesno, i sirok akvarij (ne ispod 40cm, a idealno 50-60-70cm), i onda pricamo o malawi akvariju. Visina i nije toliko bitna.

Ribe sortiras i nabavljas po sistemu nekog jata, znaci ne jedan ove vrste, jedan one vrste. To nije nuzno pogresno, ali sigurno nije vizualno ok, a i riba se ne osjeca bas najbolje ako je jedini pripadnik svoje vrste.

Uz drasticnu promjenu skejpa - manje kamenja, finije kamenje i slicno, mozda eventualno da ostavih jedno 10 caruleusa, oni su mirniji malawci, i to je to. ali ponavljam, dugorocno, taj akvarij je premali.