Lipanj 24, 2025, 23:08:44 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: guster  (Posjeta: 2539 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Fuman

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 28
guster
« u: Listopad 03, 2012, 12:33:51 poslijepodne »
Pozdrav svima,ne da sam nov u teraristici,nego nisam uopce.Inace imam 2 akvarij a osim toga jako me zanimaju gusteri.Pa sad zanima me kojeg guster je dobar za pocetnika,te sta bi mi sve trebalo za njega.Sto vise informacija to bolje,hvala  :) :)

Offline gaby123

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
Odg: guster
« Odgovori #1 u: Listopad 03, 2012, 12:53:19 poslijepodne »
Pozdrav svima,ne da sam nov u teraristici,nego nisam uopce.Inace imam 2 akvarij a osim toga jako me zanimaju gusteri.Pa sad zanima me kojeg guster je dobar za pocetnika,te sta bi mi sve trebalo za njega.Sto vise informacija to bolje,hvala  :) :)
Pozdrav! Za pocetak su dobri leopard gekoni i bradate agame. Sve o njima mozes pronac na portala i onda ovdje postavljati pitanja sto ti nije jasno. :)

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Listopad 03, 2012, 13:02:26 poslijepodne »
ciliatusi,lugubrisi,phelsume...

Offline Nagini

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 25
« Odgovori #3 u: Listopad 20, 2012, 16:33:56 poslijepodne »
leopard gekoni najbolji za početnike!  :)

Offline T-boy144

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #4 u: Listopad 20, 2012, 18:14:26 poslijepodne »
Mislim da su leopard gekon i bradata agama najbolji za pocetnike ali bradata agama treba veci terarij, vise hrane, vise osvjetljenja i slicnog tako da mislim da je leopard gekon bolji.  :up:

Offline kija88

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 22, 2012, 15:28:58 poslijepodne »
ima i jednostavnijih od leoparda  ;)

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #6 u: Listopad 22, 2012, 18:02:53 poslijepodne »
ima i jednostavnijih od leoparda  ;)

Nema.

Offline kija88

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Listopad 22, 2012, 18:12:27 poslijepodne »
ne bi li ciliatus trebao biti jednostavniji?

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 22, 2012, 19:00:10 poslijepodne »
Otkud ti sad to?

Probaj uzgajati (pod tim mislim othraniti životinje do spolne zrelosti, pariti ih, uspješno inkubirati jaja, otharniti mladunce, itd. - barem 3 godine uzastopce) ove dvije vrste, pa onda izađi sa svojim mišljenjem o tome koja je vrsta jednostavnija.

Leopard gekon je oportunist bez konkurencije u svijetu guštera, koji može opstati u substandardnim uvjetima gotovo neograničeno. Promijeni ciliatusima temperaturu i vlagu za svega nekoliko stupnjeva/postotaka od idealne, hrani ih isključivo brašnarima bez vitaminsko-mineralnih suplemenata, pa ćeš vidjeti koliko će poživjeti (da ne govorimo o parenju)...

Leopard gekon je prvi gušter koji je uspješno paren/uzgojen u zarobljeništvu (J. Thorogood, I.W. Whimster,The maintenance and breeding of the Leopard gecko as a laboratory animal, 1979) i to u vrijeme kada još nisu postojala točna i detaljna saznanja o metabolizmu guštera, njihovim dijetalnim potrebama, a kamoli informacije/oprema/tehnika/suplementi koji su danas,pod normalno, na raspolaganju hobistima.

Što misliš zašto je to tako?

Pitanje: odakle ti pravo da konstantno na forumu deklarativno iznosiš netočne informacije? Ovo si napisao u podforumu "Novi u teraristici", dakle tamo gdje bi i sam trebao postavljati pitanja, a ne odgovarati (krivo) na njih. Svjestan sam da je internet pretrpan pogrešnim informacijama, ali dok sam ja prisutan na ovom forumu, trudit ću se da bude barem iznad prosjeka, da bude mjesto na kojem će se dobiti točna i pouzdana informacija. Molim te poštuj to i razmisli prije nego idući puta napišeš nešto nalik svojim postovima u proteklih nekoliko dana. Kupuj knjige, čitaj, educiraj se, pitaj  - površno surfanje internetom i pabirčenje kojekakvih kvazi-informacija ne čini te kompetentnim da odgovaraš na pitanja na ovom forumu.
« Zadnja izmjena: Listopad 22, 2012, 19:06:32 poslijepodne od Nino G »

Offline kija88

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Listopad 22, 2012, 20:53:24 poslijepodne »
sumnjam da itko od njih ima u planu uzgoj. ciliatusi su po meni bolji jer ne trebaju grijanje, temperaturne gradijente, a i estetski su mi puno ugodniji oku. Promijenom temperature nisam uočio nikakve promijene kod ciliatusa.

odgovor na pitanje : čak i moj post iznad na koji si se (opet) obrušio je bio pitanje, a ne izjava.

P.S. upravo sam i ja ostao zatečen arogancijom, na forumu koji bi trebao biti "friendly" , edukativan i gdje si ljudi
 međusobno pomažu i druže

Offline šištro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #10 u: Listopad 22, 2012, 21:03:22 poslijepodne »
dobro nije sad potrebno prepirat se ni napadat..kija je pretpostavljam mislio na samo drzanje ciliatusa..ali zato su tu ljudi koji se kuze pa ce pomoc covijeku i ispravit ga di grijesi...  :)

fuman ja ti isto predlazem gekona
my dragon in my <3

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #11 u: Listopad 22, 2012, 21:50:40 poslijepodne »
P.S. upravo sam i ja ostao zatečen arogancijom, na forumu koji bi trebao biti "friendly" , edukativan i gdje si ljudi
 međusobno pomažu i druže

Ovo je već bezobrazluk.