Srpanj 21, 2025, 01:14:56 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: iguana, da ili ne?  (Posjeta: 1535 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ozzy osbourne

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
iguana, da ili ne?
« u: Siječanj 08, 2006, 21:53:00 poslijepodne »

ok nakon loseg iskustva sa agamom ipak me mami iguana mami me jer su mi zanimljive a jako me privlace setnje s njima. iako ne znam nista o njima jer je nikad nisam drzao molim one koji znaju ponesto o njoj da mi pomognu odluciti da li da je nabavim danas sutra ili ne? i da li je izvedivo da ona nema terarij nego jedan dio sobe i lampu pod kojom ce se suncati i grijati? sto treba od opreme? da li se lako pripitomljavaju? da li kupiti u trgovili ili kod nekog uzgajivaca? hrana?

† BLACK RAIN †

Offline kalel

• Punopravni član
iguana, da ili ne?
« Odgovori #1 u: Siječanj 08, 2006, 22:35:00 poslijepodne »
joj ozzy...ovako iguana ne pomisljaj dok agamu ne udomis kako spada...ili je ne zelis vise?a iguana...nije sve tako lijepo,jednostavno...a ove setnje...sta ti mislis da ces trcat po livadu punoj cvijeca...usporeno...ona uz tebe...smjesite se jedan drugom i...dawson creek muzika u pozadini...ne znam ne zelim bit grub...ali iguana dok je mala mora imat terarij...i kada je velika tj. odrasla mora i treba imat svoj terarij i svoje mjesto...da ti je mozes pustat van,mozes joj napravit jedan kut u sobi gdje ce ona/on imat svoju policu sa lampom---ali da je cijelo vrijeme vani...ne to je nemoguce...ponajvise zbog uvjeta koje ona mora imat...vlaga?temperatura?nije niti higijenski ni za tebe,a niti za iguanu...i za njenu sigurnost je vazno da ima neko svoje mjesto gdje ima sve uvjete ispunjene i gdje je sigurna...to nije zivotinja koju ti mozes ostavit da solo brije okolo po kuci/stanu/sobi....ozzy nemoj se zaletit ponovno molim te....razmisli...razmisli o tome kada i ako dobis muzjaka....o njegovom "tjeranju" kada bas i nije najbolje volje...dal ces se moci nositi sa agresivnih dva metra?sa repom koji boooli kada te udari brzo i jako...sa ugrizima...sa specificnom prehranom...na koju moras pazit...ako dobis zenku,onda se moras bojati zadrzavanja jaja.i to jesu zivotinje koje se pripitome,da...ali moras shvatit da svaka zivotinja,iako je to nekima tesko za pojmit,ima svoj karakter...ovisi koji te zapadne...moras biti spreman na lose,ali i na dobro...razmisljaj o novcima,o potrebnom prostoru...uglavnom nemoj...barem ne jos...jos istrazuj malo,googlaj....i onda odvazi sve...
pozdrav
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline st-zero

• Punopravni član
iguana, da ili ne?
« Odgovori #2 u: Siječanj 08, 2006, 22:39:00 poslijepodne »
pravi savjet!!

Offline Krcko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
iguana, da ili ne?
« Odgovori #3 u: Siječanj 08, 2006, 23:05:00 poslijepodne »
NE! mislim da nisam mogao jednostavnije
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline Striček Matija

• Punopravni član
iguana, da ili ne?
« Odgovori #4 u: Siječanj 08, 2006, 23:06:00 poslijepodne »
ozzy..pa tebe treba namlatit sa koprivama po goloj guzici...

Offline kalel

• Punopravni član
iguana, da ili ne?
« Odgovori #5 u: Siječanj 08, 2006, 23:11:00 poslijepodne »
  ..ahahha...da...ja sam bio pristojan...
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline anči

• Punopravni član
iguana, da ili ne?
« Odgovori #6 u: Siječanj 08, 2006, 23:14:00 poslijepodne »

Citat: kalel
...a ove setnje...sta ti mislis da ces trcat po livadu punoj cvijeca...usporeno...ona uz tebe...smjesite se jedan drugom i...dawson creek muzika u pozadini...

Nasmijao si me do suza!

Offline Gita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
iguana, da ili ne?
« Odgovori #7 u: Siječanj 08, 2006, 23:25:00 poslijepodne »
patis od Gitinog sindroma - htio bi sve, a nemas uvjete
Mamini gmazovi:
D 25.06.2008.
L 16.04.2011.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
iguana, da ili ne?
« Odgovori #8 u: Siječanj 10, 2006, 20:04:00 poslijepodne »

ej ej lakse haha samo sam pitao misljenje prvo nemam lovu moram taj terarij sredit a bojim se da nemam za staklo tako da ce to najvjerojatnije ipak bit drvo...

matija, imas pravo znas

kalel ipak mislim da bi ozzy bio dakeko bolji dok trcimo sretni jedan kraj dugog onako neka razbi mozak pjesma sa solazom. ipak mi je on no1!

(imate pravo odustajem

kvragu i smajlici
† BLACK RAIN †

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
iguana, da ili ne?
« Odgovori #9 u: Siječanj 10, 2006, 20:48:00 poslijepodne »

od "ove" vodene si odustao...
Hesus ....
a Kalel' i svi skupa se strgali da ti pomognemo gušteru, evo post jos i danas ima 15 strana a ti vec na iguanu...
pa hebemu...prvo složi terarij za vodenu i uredi si da imaš' vlastitu hranu "sviježe" cvrčke i to pa onda na iguanu...

inace sam bolesnik na sve guštere prvo na iguane
 ali stari moj pa to je dva metra velika životinja kud si zapeo na to....
((nikad nisam imao doma Iguanu)
pa par leoparda da za pocetak' nabaviš' od'z Denija ti ja preporucam, a iguanu kad dodes na LEVEL 2,
 a ne ovak' s neuspjeha u neizvjesnost...

da ti pomognem mogu ti reci samo jedan savjet:
kad proživiš' neuspjeh sa prvim gušterom onda ti se cijeli hobi brzo zgadi' ali kad počneš' od'z početka i ideš' po nekoj ljestvici težine (ko' u nekoj PC igrici) tek' onda možeš' "doživjeti" hobi u punoj njegovoj veličini.
to traje dugo (ali jos si mlad) ali vrijedi svake sekunde.

pozdrav icekEdited by: icek
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
iguana, da ili ne?
« Odgovori #10 u: Siječanj 11, 2006, 20:56:00 poslijepodne »

ej ej mir samo sam pitao misljenje......boze

i nisam odustao od agame nebi je dao nizasta covjece pokon je i to mamin i nema teorije

† BLACK RAIN †

Offline amauro13

• Punopravni član
  • I lost myself.
iguana, da ili ne?
« Odgovori #11 u: Siječanj 12, 2006, 14:16:00 poslijepodne »

Ozzy...

a) Prehrana, znas kako je to izgledalo dok ja nisam slozio sebi u glavi sto ide a sto ne, nekih 10 rjecnika za otkriti koje su to biljke jer nema prevoda s engleskog na hrvatski pa onda trazis latinsko ime, pa onda kopas po razlicitim knjigama iz botanike i nadjes latinsko ime a onda prevedes na hrvtski i onda trazis nekog lokalca koji zna botaniku da ti kaze kako se to u nas po seljacki zove. A hrana mora imat odnos kalcija, fosfora, kalija, vitamina .....

b) To su reptili koji ne zive u jatima, plovama, krdima, čoporima .... oni jadni sami dođu na svijet i sve ih hoce pojesti i sve im predstavlja prijetnju. Tako da oni nikad nisu bili planirani od strane Majke Prirode da se previse vezu jedni za druge ili da vide u covjeku "prijaelja". Dakle kada se prica o pripitomljenim iguanama se prica o zivotinji koja ne dobije histericni napad (udarci mišićavim tvrdim repom od kojeg puca koza i ugrizi vrlo ostrih zuba)kada te vidi ili kad joj se priblizis, nije to u stilu nekog psa, macke, hrcka...
Dubrovnik / Hrvacka
His melancholy comes from his lonelines and isolation.
He wants to do something more than scare people with his blood-curdling scream.